"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Στρατούλης: Θα ρίξουμε στην ανάπτυξη τα χρήματα των τραπεζών

Ερωτηματικά και πρόσφορο έδαφος για παρερμηνείες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τράπεζες και τις καταθέσεις των πολιτών, έχει δημιουργήσει με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τράπεζες που θα λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά τα κεφάλαιά τους θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και χαρακτηρίζει εγγυημένες τις καταθέσεις των πολιτών. Για το χαράτσι της ΔΕΗ επαναλαμβάνει τη θέση για επιστροφή των εισπραχθέντων τελών.

Στρατούλης: Θα ρίξουμε στην ανάπτυξη τα χρήματα των τραπεζών
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Στρατούλη στον «Βήμα Fm» είναι τα εξής:

Θα «βαρέσουμε κανόνι» μέσα στο ευρώ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν.

Τεχνικά και οικονομικά, αν πείτε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, τη διαδικασία με τις τράπεζες πώς θα τη στήσετε; Αν βγούμε από το μνημόνιο, οι τράπεζες θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια.
Δεν θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια. Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δις σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών.
Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Θα δεσμεύσετε τις καταθέσεις;
Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις δεσμεύσεις των πολιτών»
.
Και πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;
Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;
Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα
.
Εννοείτε τα χρήματα των καταθέσεων, τα δικά μας χρήματα.
Γιατί αυτά δεν δίνουν οι τράπεζες με δάνεια;

Για το χαράτσι της ΔΕΗ τι θα κάνετε;
Τα χαράτσια θα ακυρωθούν. Το έχουμε πει από την αρχή. Ήταν παράνομα κι αντισυνταγματικά.

Αφού είναι αντισυνταγματικά θα μας επιστραφούν τα χρήματα
Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου