"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Έκθεση του BBC για την «παράνοια του Χίτλερ»

Την «παρανοϊκή εμμονή» του Χίτλερ με τους Εβραίους μελετούσαν οι Βρετανοί το 1942, για την οποία είχε συνταχθεί ειδική ψυχολογική μελέτη, αποκάλυψε το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Έκθεση του BBC για την «παράνοια του Χίτλερ»
Η μελέτη πάνω στις ομιλίες του Αδόλφου Χίτλερ είχε εκπονηθεί από την υπηρεσία παρακολούθησης του BBC. Αυτή η υπηρεσία ανέλυε τις ραδιοφωνικές εκπομπές της κατεχόμενης Ευρώπης και της Γερμανίας και έφτιαχνε μια σχετική αναφορά κάθε εβδομάδα. Η υπηρεσία παρακολούθησης της προπαγάνδας του εχθρού, σε συνεργασία με μια ομάδα ψυχολογικής έρευνας, προσπαθούσε κυρίως να κατανοήσει τα ψυχολογικά κίνητρα του Χίτλερ μέσω των ομιλιών του.
Ένα έγγραφο που ανήκε στην οικογένεια του γνωστού κοινωνιολόγου Μαρκ Έιμπραμς, ο οποίος στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου εργαζόταν στην υπηρεσία παρακολούθησης του BBC, περιήλθε στην κατοχή του ιστορικού Σκοτ Άντονι.
Η μελέτη, την οποία είχε ζητήσει ο Μαρκ Έιμπραμς από έναν συνάδελφό του, τον Τζόσεφ Μακάρντι, αναφέρεται το 1942 στις «νοσηρές τάσεις» που εμφάνιζε ο Χίτλερ και την αυξανόμενη εμμονή του για το «εβραϊκό δηλητήριο».
«Το έγγραφο δείχνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν υποψιαστεί τι συνέβαινε (...) Μπροστά στις αποτυχίες στο εξωτερικό, ο Χίτλερ επικεντρωνόταν σε αυτό που πίστευε ότι είναι ο εσωτερικός εχθρός, οι Εβραίοι», επισημαίνει ο ιστορικός Σκοτ Άντονι.
«Με δεδομένα όσα γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή την αρχή της εφαρμογής της 'τελικής λύσης', η μελέτη αυτή είναι οδυνηρή», προσθέτει ο Άντονι.
Ο Μακάρντι αποδίδει στον Χίτλερ «ένα σύμπλεγμα μεσσία», εξαιτίας του οποίου πίστευε ότι όφειλε να ξεκινήσει μια σταυροφορία κατά του κακού, το οποίο ενσάρκωναν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Εβραίοι. Η μελέτη του Μακάρντι επισημαίνει την αυξανόμενη «φοβία» του Χίτλερ απέναντι στους Εβραίους και υπογραμμίζει ότι ο Χίτλερ δεν τους θεωρούσε απλώς απειλή για τη Γερμανία, αλλά επίσης και «μια παγκόσμια διαβολική επιχείρηση».
Ούτε ο Μακάρντι ούτε ο Έιμπραμς μπορούσαν εκείνη την εποχή να προβλέψουν ότι είχε ήδη ξεκινήσει η εξόντωση των Εβραίων.
Όμως το έγγραφο, το οποίο είχε χαρακτηριστεί απόρρητο, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τον Χίτλερ «οι Εβραίοι είναι η ενσάρκωση του κακού, ενώ εκείνος ενσαρκώνει το πνεύμα του θεού. Είναι ο Θεός μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί η νίκη ενάντια στο κακό».
Το έγγραφο αυτό παραδόθηκε στα αρχεία του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο στους ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου