"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σπάσανε τα τηλέφωνα για το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”


Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από ενδιαφερόμενους που θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον”.
Tης Λίνας Τσιρέκα

Παράλληλα δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνούν το κατώφλι των τεσσάρων τραπεζών -Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς- που έχουν αναλάβει να “τρέξουν” το πρόγραμμα, για να ζητήσουν πληροφορίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η "Μ", από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου έγιναν 35.468 κλήσεις από ενδιαφερόμενους. Το εντυπωσιακό είναι ότι όσο πλησίαζε ο χρόνος για την έναρξη του προγράμματος ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξανόταν με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο μέχρι τα 27 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθούν 30.500 τηλέφωνα. Μέσα σε δύο ημέρες από την έναρξη του προγράμματος, από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και χθες το πρωί, τουλάχιστον 1.500 άτομα έσπευσαν να επικοινωνήσουν, προκειμένου να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά τις κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 1979 και οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να προχωρήσουν σε ανακαίνιση με άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια καθώς και με επιχορηγήσεις μέχρι 30%. Δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες τους σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 1.750 ευρώ ανά τ.μ. Το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” έχει συνολικό προϋπολογισμό 396 εκατ. ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Το τηλέφωνο του info-desk για το “εξοικονόμηση κατ’ οίκον” είναι το 210 9797400.


Οι συνηθέστερες απορίες


1.
Ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αν πρόκειται για πολυκατοικία; Τα βασικά είναι αντίγραφο δελτίου ταυτότητας, οικοδομική άδεια, απόφαση γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας για τη συναίνεση των συνιδιοκτητών σχετικά µε τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, απόδειξη πληρωμής ΕΤΑΚ, εκκαθαριστικό εφορίας, αντίγραφα εντύπων Ε1 του 2010 και Ε9, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, έντυπο πρότασης παρεμβάσεων (συμπληρώνεται από τον μηχανικό), οικονομικές προσφορές αναδόχων - προμηθευτών του έργου.
2.
Αν οι παρεμβάσεις αφορούν ένα μεμονωμένο διαμέρισμα ή μια μονοκατοικία; Στα παραπάνω πρέπει να συμπεριληφθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας ή του διαμερίσματος.
3.
Τι συμβαίνει αν το διαμέρισμα νοικιάζεται σε κάποιον; Τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να συμπεριλάβει στον φάκελο αντίγραφο του εντύπου Ε2, όπου αναγράφονται τα εισοδήματα από μισθώματα, και μια υπεύθυνη δήλωση του ενοικιαστή ότι χρησιμοποιεί το ακίνητο ως κύρια (ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία) καθώς και ότι συμφωνεί να γίνουν οι εργασίες.
4.
Τι συμβαίνει αν έχω χάσει την οικοδομική άδεια; Πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε στην πολεοδομία για να σας εκδώσει αντίγραφο.
5.
Ποιες εργασίες χρηματοδοτούνται; Αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση σκιάστρων, θερμομόνωση στο κέλυφος, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου