"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι γιατροί θέλουν γραπτή διαβεβαίωση

Ουρές και χθες στα ιατρεία του ΙΚΑ όπου χιλιάδες ασφαλισµένοι έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας των γιατρών και παρά την κάλυψη  πολλών ασθενών από τους γιατρούς του ΟΠΑ∆
Μόνο 40 γιατροί του ΟΠΑΔ αρνήθηκαν να εξετάσουν ασφαλισµένους του ΙΚΑ
Τη διαβεβαίωση ότι οιγιατροί θα πληρώνονται ανάλογα µε τις ιατρικές πράξεις έδωσε χθες τουπουργείο Υγείας, ενώ, όπως έγινεγνωστό, µόνο 40 από τους γιατρούςτου ΟΠΑΔ δήλωσαν ότι αρνούνται να δέχονται ασφαλισµένους του ΙΚΑ.

Εντούτοις, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατηγόρησε τον υπουργό ότι προέβη σε κακόβουλη καιαπεργοσπαστική κίνηση, καθώς τηνελεύθερη επιλογή γιατρού δεντην έχει συµπεριλάβει «γραπτώς», όπως τονίζουν, στο νοµοσχέδιο που παρουσίασεχθες στη Βουλή. Σε µια προσπάθεια εξυπηρέτησης των ασφαλισµένων που έχουν χάσειτο ραντεβούτους, ο υπουργός Υγείαςαπέστειλε χθες εγκύκλιο σε όλα τα νοσοκοµεία του ΕΣΥ και τακέντρα υγείας,µε την οποία ζητά να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι ασφαλισµένοι στο ΙΚΑ. Διευκρίνισε, µάλιστα, πως το κόστος επίσκεψης των 5 ευρώ που πληρώνουν οιεπισκέπτες του ΕΣΥ θα καλύπτεται από το ΙΚΑ. Χθες ανακοινώθηκαν και τα πρώτα δεδοµένα από τη λειτουργία του µέτρου, το οποίο όµως «αποτελεί προάγγελο τους συστήµατος περίθαλψης που θα εφαρµοστεί από τον Ιούνιο», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Σύµφωνα µε τον ΟΠΑΔ, παρότι επρόκειτο για µία µετ’ εµποδίων ηµέρα λειτουργίας τουσυστήµατος εξυπηρέτησης των ασφαλισµένων στο ΙΚΑ, το 80% των ασθενών που επικοινώνησαν µε τους γιατρούς του ΟΠΑΔ δήλωσε ότι αυτού του είδους η εξυπηρέτηση είναι ιδανική για τον πολίτη. Παράλληλα, οι ασφαλισµένοι στο ΙΚΑ απασχόλησαν είτε τη λεφωνικά είτεγια κλινικήεξέταση το 37% των γιατρών του ΟΠΑΔ. «Ο νέος, ενιαίος ασφαλιστικός φορέας ΕΟΠΥΥ αναµένεται ναξεκινήσει πιλοτικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στους τέσσερις νοµούς της Κρήτης την 1η Ιουνίου», ανέφερε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΤΗΝ ΙΔΙΆ ΣΤΙΓΜΗ οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κίνησητου Ανδρέα Λοβέρδου «απεργοσπαστική», καθώς, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου ΙατρικούΣυλλόγου Μανόλη Καλοκαιρινό, «η ελεύθερη επιλογή γιατρούαπό όλα τα Ταµεία ήταν το πάγιο αίτηµά µας, όπως και η αµοιβή κατά ιατρική πράξη. Το εφαρµόζει τώραο υπουργός, δεσµεύεται πως θα το συνεχίσει, αλλά δεν το έχει συµπεριλάβει στο σχέδιο νόµου που παρουσίασε χθες στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου