"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010




Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, διέφυγε από το νοσοκομείο όπου είχε καταφύγει

Έφυγε, χρησιμοποιώντας αναπηρική πολυθρόνα και φορώντας μάσκα για να μην αναπνέει τα δακρυγόνα.
Υπό την προστασία ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, διέφυγε από το νοσοκομείο όπου είχε καταφύγει, καθώς δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα, και επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος διέφυγε μέσα από συντονισμένη επιχείρηση στρατιωτών που αναπτύχθηκαν γύρω από το νοσοκομείο και άνοιξαν πυρ εναντίον των στασιαστών αστυνομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντόνως για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
«Ο πρόεδρος Κορέα φεύγει, χρησιμοποιώντας αναπηρική πολυθρόνα και φορώντας μάσκα για να μην αναπνέει τα δακρυγόνα», μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ.
Μόλις επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο ο Ραφαέλ Κορέα εμφανίστηκε σε εξώστη του κτιρίου, όπου του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή χιλιάδες υποστηρικτές του.
Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας και κατά του προέδρου Κορέα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 37 άτομα, ενώ όπως δήλωσε ο Ραφαέλ Κορέα ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες γύρω από το νοσοκομείο, όπου έμεινε.
Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για δύο νεκρούς αστυνομικούς.
«Πιστέψτε με, όταν ελευθερώθηκα και μου είπαν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας αστυνομικός που έπεσε, έκλαψα, όχι από φόβο, αλλά από λύπη», ανέφερε ο Κορέα απευθυνόμενος στους χιλιάδες υποστηρικτές του.
Σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, στρατηγός Φρέντι Μαρτίνες.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στον Ισημερινό εξακολουθεί να είναι έκρυθμη. Το ημικρατικό τηλεοπτικό κανάλι ECTV ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί μπήκαν στις εγκαταστάσεις του και προσπάθησαν να διακόψουν τη μετάδοση, ωστόσο, το κανάλι συνέχισε να εκπέμπει κανονικά.
Το διεθνές αεροδρόμιο του Κίτο ανοιξε ξανά, αφού είχε παραμείνει κλειστό λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Ισημερινού.
Ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Ισημερινού, στρατηγός Ερνέστο Γκονζάλες, διέταξε τους αστυνομικούς που έχουν εξεγερθεί κατά της κυβέρνησης να παραδοθούν, υποσχόμενος ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους.
Οι ένοπλες δυνάμεις «θα εξετάσουν την κατάσταση και δεδομένου ότι έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν είναι αναγκαίο να παρέμβουν θα το πράξουν», είπε ο στρατηγός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του στον σοσιαλιστή πρόεδρο, Ραφαέλ Κορέα.
«Όμως πρώτα από όλα ζητώ κατηγορηματικά από τους συντρόφους της εθνικής αστυνομίας να αποκηρύξουν τη στάση τους. Να έχουν εμπιστοσύνη στην αστυνομική και στρατιωτική διοίκηση. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι η κατάσταση θα επιλυθεί και κυρίως ότι τα δικαιώματά τους θα διασφαλιστούν», τόνισε.
Ο στρατηγός Γκονζάλες ζήτησε να αναθεωρηθεί ή να ανακληθεί ο νόμος για τον οποίο διαμαρτύρονται οι εξεγερμένοι, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη στήριξη που παρέχει ο ίδιος στον Κορέα.
Κατηγόρησε επίσης ορισμένους απόστρατους στρατιωτικούς ότι σε συνεργασία με «πολιτικούς κύκλους» τους τελευταίους μήνες μοίραζαν φυλλάδια και έστελναν μηνύματα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο «εντός των στρατιωτικών μονάδων», με σκοπό να «παραπληροφορήσουν» για την πολιτική της κυβέρνησης.
Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασαν την «πλήρη υποστήριξή τους» στον πρόεδρο του Ισημερινού και ζήτησαν να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο η κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανέφεραν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον Ισημερινό. Από την πλευρά ου ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, Μάικ Χάμερ, είπε ότι ο Λευκός Οίκος πιέζει όλες τις πλευρές «για την ειρηνική επίλυση της υπόθεσης, με σεβασμό στη νόμιμη τάξη».
Την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στον Ισημερινό εξέφρασε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, τονίζοντας ότι στηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας

Υ.Γ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου