"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Είδε τον Πρόεδρο, τηλεφωνεί στους αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει το απόγευμα τα χαρτιά του με δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου
Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε εκτάκτως το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή αποφάσεων, που όπως είπε θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και επανέλαβε το αίτημα για συναίνεση.
Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή και στιγμή κρίσιμων αποφάσεων. Συμφώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι απαιτείται "πανεθνική προσπάθεια" και επανέλαβε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
"Όπως ξέρετε, πιστεύω και θεωρώ ότι είναι και ευεργετική για τα συμφέροντα της χώρας η εθνική συνεννόηση. Εγώ, ακόμα και σήμερα, είμαι σε επαφή και επικοινωνώ με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση", πρόσθεσε.
"Από την άλλη πλευρά, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και εμείς έχουμε, και εγώ έχω, επίγνωση των ευθυνών των δικών μου, της Κυβέρνησής μου, απέναντι στον Ελληνικό λαό και απέναντι στη χώρα. Και γι’ αυτό, σε κάθε περίπτωση, εμείς θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση", κατέληξε στη δήλωσή του.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα. Κατά την έξοδό του, ο πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις. Σύμφωνα με το περιβάλλον του προτίθεται να απευθυνθεί στο λαό το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι πρώτες αντιδράσεις
Αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό, πριν τη συνάντηση του τελευταίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ανάλογο ήταν και το σχόλιο του ΛΑΟΣ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Τις αντιδράσεις των κομμάτων πυροδότησαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς δεν διευκρινιζόταν πότε και με ποιους από τους επικεφαλής των κομμάτων μίλησε πριν συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.
Επαφές με τους αρχηγούς
Ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με την Αλέκα Παπαρήγα εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στο μεσοπρόθεσμο και συζήτησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Αρνήθηκε την άρνηση του ΚΚΕ, το οποίο ζητάει προσφυγή στις κάλπες
Πηγές του ΚΚΕ ανέφεραν ότι δεν τέθηκε θέμα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ούτε συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ σχολίασε τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι "οι κινήσεις εντυπωσιασμού, κενές περιεχομένου, επιδεινώνουν το ήδη βαρύ κλίμα"
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του πριν επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του γνωστοποίησε την πρόθεσή του "να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς".
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρόσθεσε ότι θα προσέλθει σε μια τέτοια συνάντηση, επειδή πιστεύει ότι "ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος".
Όργιο φημών
Η έιδηση της συνάντησης Παπανδρέου-Παπούλια προκάλεσε έξαρση της φημολογίας.

Στις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί τις περασμένες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε είχε ενημερωθεί από την πρωθυπουργό για τις εξελίξεις των συμβουλίων κορυφής της Ε.Ε. ή για την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να πραγματοποιήσει συνάντηση κορυφής με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.


Τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας είδαν σενάρια περί νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αντ. Σαμαρά, ως μια ύστατη προσπάθεια επίτευξης της συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν πως μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε ουσιαστικό νόημα, από τη στιγμή που το Μεσοπρόθεσμο έχει κατατεθεί στη Βουλή από τη περασμένη Πέμπτη.


Ως εκ τούτου, αν και το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης παραμένει άγνωστο, θα μπορούσε να περιλαμβάνει από τυχόν σκέψεις του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό έως και προσφυγή στις κάλπες, ενδεχόμενο που σε κάθε περίπτωση διέψευδε μέχρι χθες  ο Γ. Παπανδρέου.


Πηγές από το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο της συνάντησης και ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις.

Οι εξελίξεις απομακρύνουν το ενδεχόμενο νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι το ζήτημα δεν ετέθη στις επαφές του πρωθυπουργού με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα. 
enet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου