"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Ποτάμια οργής, θάλασσα λαού

Σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης με συμπλοκές μεταξύ ομάδων ταραχοποιών και διμοιρίες των ΜΑΤ που έπνιξαν το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου στα δακρυγόνα
Πλημμυρισμένη από πολίτες είναι η Πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι της Αθήνας. Η προσέλευση του κόσμου, που διαμαρτύρεται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προωθείται, ήταν μαζική από το πρωί. Με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία, είχαν ενωθεί νωρίτερα και οι πολυπληθείς πορείες των συνδικάτων που έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη γενική απεργία. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, καθώς νωρίς το μεσημέρι, μπροστά από τη Βουλή σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια μεταξύ ταραχοποιών και διαδηλωτών που επιχείρησαν να τους απωθήσουν αλλά και με τις «δρακόντειες» δυνάμεις της αστυνομίας, που απάντησαν με ρίψη αρκετών χημικών. Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας.
Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα όταν διμοιρίες των ΜΑΤ περνούσαν μπροστά από τους διαδηλωτές προκειμένου να πάρουν θέσεις μπροστά από τον χώρο του Κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια έστησαν ένα σιδερένιο φράχτη μπροστά από τη Βουλή απαγορεύοντας την κίνηση των διαδηλωτών στη Βασ. Σοφίας. Κλειστοί είναι και οι γύρω δρόμοι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη στη Βασιλίσσης Σοφίας στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, ενώ πετούσαν μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι, προκειμένου να τους απομακρύνουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Συμπλοκές σημειώθηκαν και μεταξύ διαδηλωτών και ταραχοποιών οι οποίοι είχαν παρεισφρήσει στο πλήθος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο κόσμος που συμμετείχε στις πορείες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ και είχαν ενωθεί νωρίτερα με τους διαδηλωτές στην πλατεία, άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν. Η ένταση μεταφέρθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας, στις αρχές της Καραγιώργη Σερβίας όπου ξεκίνησε πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Παράλληλα, διαδηλωτές που προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο, δέχθηκαν επίθεση με δακρυγόνα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου. 
Η Πλατεία Συντάγματος έχει ξεχειλίσει νωρίτερα από κόσμο με τις οδούς Πανεπιστημίου, Ερμού και Μητροπόλεως να είναι κατακλυσμένες από διαδηλωτές, καθώς όσοι μετείχαν στις πορείες της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, ενώθηκαν με το πλήθος κόσμου που έφτασε στην πλατεία μέσω των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου.
Οι πορείες είχαν προγραμματισθεί για τις 11 στο κέντρο της Αθήνας, με τη ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν το ραντεβού τους στο Πεδίον του Άρεως, το ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα στην Ομόνοια και το Δικτύο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Μουσείο.
Από νωρίς το πρωί οι «Αγανακτισμένοι», προσπαθούσαν  να περικυκλώσουν τη κοινοβούλιο όπως είχαν προγραμματίσει προκειμένου να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο που αρχίζει σήμερα στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της Βουλής. Το συγκεντρωμένο πλήθος τραγουδούσε το «πότε θα Κάνει ξαστεριά» και φώναζε συνθήματα όπως «Από που θα φύγετε έτσι και ψηφίσετε».
Σημειώνεται ότι ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό δεν λειτουργεί ενώ όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο μπορούν έκτος από το Σύνταγμα να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς Ακρόπολη, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και, λίγο πιο μακριά, Μέγαρο Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου