"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός σε καζάνι που βράζει


Αγανακτισμένη
Στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και στην ψήφο εμπιστοσύνης της Κυριακής που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον. Μετά το χθεσινό μπάχαλο που προκάλεσε, ο κ. Παπανδρέου παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης «αυτοτραυματισμένος και αποδυναμωμένος» από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία εδώ και καιρό είναι ένα καζάνι που βράζει.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός και η ψήφος εμπιστοσύνης, που ανακοίνωσε ο ίδιος χθες με το διάγγελμά του, ήταν η κατάληξη της προχθεσινοβραδινής σύσκεψης στο Καστρί, την οποία χθες επιχείρησε με το γνωστό τρόπο να ανατρέψει... Ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις, η νέα κυβέρνηση να έχει λίγα πρόσωπα, να συμπεριλαμβάνει τεχνοκράτες και να έχει νέα πρόσωπα στο οικονομικό επιτελείο, καθώς ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι αρεστός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που του καταλογίζει τη βασική ευθύνη για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής. Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου «παίζει» έντονα. Πάντως η σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι καθοριστικό κριτήριο για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Κυριακή.
Ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ με το διάγγελμά του επανήλθε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της πρόθεσής του να μην είναι αυτός πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είπε μόνο το εξής:
«Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα...», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Στη συνέχεια έριξε όλες τις ευθύνες στη Ν.Δ. για το ναυάγιο.
«Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης.
Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους», είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε:
«Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή». * 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου