"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ωδινεν όρος και έτεκεν... Βενιζέλο


Στον «Τιτανικό» του Περιβάλλοντος ο Παπακωνσταντίνου
Η θέσπιση δεύτερης θέσης αντιπροέδρου στην κυβέρνηση, η μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών, η απομάκρυνση στελεχών που είχαν χρεωθεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής, η κατάργηση ενός υπουργείου και η δημιουργία ενός νέου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, 36 ώρες μετά την εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου περί ανασχηματισμού.
Η νέα κυβέρνηση που θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή αποτελείται από 43 άτομα, έναντι 48 της προηγούμενης. Από το σχήμα ξεχωρίζουν:

- Η ουσιαστική αναβάθμιση του Ευάγ. Βενιζέλου που αφήνει το υπουργείο Εθν. Αμυνας  για να αναλάβει θέση αντιπροέδρου -δίπλα στον Θ. Πάγκαλο- αλλά και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.


- Η μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου που από επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος στη θέση της Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.


- Η απομάκρυνση της Λούκας Κατσέλη, στη θέση της οποίας στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης.


- Η είσοδος του Μιλτ. Παπαϊωάννου στην κυβέρνηση, ως υπουργός Δικαιοσύνης, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα.


- Η (εκ νέου) κατάργηση του "ναυτιλιακού" υπουργείου. Το υπουργείο  Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής, καθώς είχε συσταθεί κατά τον προηγούμενο ανασχηματισμό, τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά και από πιέσεις της εφοπλιστικής κοινότητας.


- Η δημιουργία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο δημιουργείται με την "απόσχιση" μέρους των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα έλεγχε το υπουργείο Εσωτερικών. Στο νέο υπουργείο επικεφαλής τοποθετείται ο Δημ. Ρέππας, που μετακινείται από το υπουργείο Υποδομών, ενώ θέση υφυπουργού καταλαμβάνει ο Παντ. Τζωρτζάκης, που είχε αφήσει την Forthnet στις αρχές του έτους για να αναλάβει θέση συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού.


- Η επί της ουσίας υποβάθμιση του υπουργού του "Καλλικράτη", Γ. Ραγκούση που από το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει τις τύχες του υπουργείου Υποδομών.


Τέλος, ο Γ. Πεταλωτής αφήνει το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και τον αντικαθιστά ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος, τον οποίο διάφορα σενάρια εμφάνιζαν να αναλαμβάνει θέση στο υπουργείο Υγείας.


Εκτός από τη νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε και η σύνθεση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία μετέχουν τα... 2/3 των υπουργών. Στην Επιτροπή θα μετέχουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιφ. Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Υποδομών, Υγείας, Αγροτ. Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε στη μία μετά το μεσημέρι και στη συνέχεια θα συνεδριάσει, για πρώτη φορά, στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου