"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Tο Fast Track θα το κάνουμε Fast F**k;


jiabaoΠριν χρόνια (όχι πολλά) μιλούσα με τον υπεύθυνο για την γρήγορη διεκπεραίωση των ξένων επενδύσεων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (το τότε) και του παραπονιόμουν ότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και ότι το περιβόητο One-Stop-Shop δεν έχει βοηθήσει καθόλου στον ερχομό ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Και ενώ περίμενα να ακούσω κάποιες από τις συνήθεις δικαιολογίες που ακούς στο Ελληνικό δημόσιο όπως ‘εμείς κάνουμε τα αδύνατα δυνατά αλλά φταίνε οι …’ ή ‘θα περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο που θα μας λύσει τα χέρια…’ όχι μόνο συμφώνησε μαζί μου αλλά χαριτολογώντας μου είπε το εξής αμίμητο:
‘Ξέρεις εμείς εδώ μεταξύ μας, την υπηρεσία μας δεν την λέμε One-Stop-Shop αλλά One-Stop-Stop ώστε ο επενδυτής να δει αμέσως τι τον περιμένει.’ (!!)
Καταλάβατε;
Αντί ο ξένος επενδυτής να βολοδέρνει  για κάνα δυο χρόνια από τον Άνα στο Καϊάφα έως ότου να καταλάβει  ότι είναι ανεπιθύμητος, να υπάρχει μια ειδική υπηρεσία που να τον σταματάει από την αρχή ώστε να γλιτώσει και χρόνο και χρήμα. Δηλαδή One-Stop-Stop.
Τώρα η σημερινή κυβέρνηση στην αγωνία της να φέρει ξένες επενδύσεις (μια που μόνο με επενδύσεις μπορεί να έχουμε ανάπτυξη – και δεν μπορούμε πλέον να πάρουμε ανεξέλεγκτα ‘αναπτυξιακά’ δανεικά -  και ‘Έλληνας επενδυτής’  έχει καταντήσει όπως το παλιό ‘Αλβανός τουρίστας’) εφεύρε το Fast-Track.
Το  Fast-Track – δηλαδή ο γρήγορος δρόμος για να μην καθυστερήσει η επένδυση.
Μόνο που ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao που επισκέπτεται την χώρα μας  μάλλον δεν ήρθε για να μας δώσει συγχαρητήρια για την ταχύτητα που υλοποιούμε τη συμφωνία μας με την Κίνα στον Πειραιά (σημ. η καλύτερη συμφωνία που έχει κάνει το Ελληνικό κράτος από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα).
Όπως μάλλον δεν θα μας δώσει συγχαρητήρια και ο Εμίρης του Κατάρ για την ταχύτητα στην επένδυση του Αστακού που την έχουμε βαλτώσει από την περασμένη άνοιξη.
Εκτός αν τους πούμε χαριτολογώντας ότι μεταξύ μας το Fast-Track το λέμε Fast-F**k  ώστε ο επενδυτής να δει αμέσως τι τον περιμένει.’ (!!)
Πέτρος Δίπλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου