"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

O Πρετεντέρης και η φρουρά της Βουλής


pretederisΑπό τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι η διασταύρωση των στοιχείων της έρευνας. Για να είναι, μάλιστα, πιο κοντά στην αλήθεια η έρευνα πρέπει να γίνεται στην εστία του γεγονότος και όχι απαραίτητα από απόσταση.
Οποιος «ψαρεύει» την είδηση από το γραφείο του, κινδυνεύει να «ψαρέψει» σε θολά νερά με τις όποιες συνέπειες. Κάτι τέτοιο έπαθε ο κατά τ’ άλλα έγκυρος ΜEGAλο-δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος σε κείμενό του στηλίτευσε την πρόσληψη ειδικών φρουρών του Κοινοβουλίου το 2003 από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Γράφει επί λέξει ο κ. Πρετεντέρης: «Οσοι προσελήφθησαν ουδέποτε εκπαιδεύτηκαν, ενδεχομένως και ουδέποτε φρούρησαν».
Επειδή η στήλη έχει μια στενή σχέση με την… αληθινή αλήθεια, την οποία πιστά υπηρέτησε στην διάρκεια της 8χρονης παρουσίας στο Κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, παραθέτει την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τους ειδικούς φρουρούς της Βουλής, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της φύλαξης – επί 24ώρου βάσης – των κτιρίων στις οδούς Μητροπόλεως, Βουλής και Σέκερη. Ο έλεγχος που διενεργούν είναι εξονυχιστικός, ιδιαίτερα αυστηρός χωρίς να κάνουν καμία διάκριση ακόμη και σε Βουλευτές.
Τα κριτήρια πρόσληψής τους είναι πιο αυστηρά από αυτά των ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι διαδικασίες καθ’ όλα διαφανείς. Εκτός, λοιπόν, της εκπαιδεύσεως τους απαραίτητα στις Ειδικές Δυνάμεις – ένα απ’ τα βασικά κριτήρια για να προσληφθούν στην Βουλή – οι ειδικοί φρουροί του Κοινοβουλίου εκπαιδεύτηκαν επί τρεις μήνες στην σχολή Αστυφυλάκων στην Ξάνθη, δηλαδή έλαβαν την ίδια εκπαίδευση με τους ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσής τους λαμβάνουν κάθε χρόνο υποχρεωτικά μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της ασφάλειας και προστασίας στόχων. Ο κ. Πρετεντέρης, όμως, επιμένει να «σερβίρει» τη δική του εικονική εκδοχή αναφέροντας: «Φυσικά, «οι φρουροί του Κακλαμάνη» συνεχίζουν να αμείβονται από το Ελληνικό Δημόσιο και απασχολούνται σε διάφορες δευτερεύουσες υπηρεσίες της Βουλής, όπως π.χ. στο γυμναστήριο ή στο πάρκινγκ».
Φαίνεται να αδιαφορεί, παντελώς, για το γεγονός ότι από την επομένη ημέρα της βασικής εκπαίδευσής τους ανέλαβαν την φύλαξη σε συγκεκριμένα κτίρια του Κοινοβουλίου ως υπηρεσία ασφαλείας γραφείων Βουλευτών και όχι ως παρκαδόροι ή γυμναστές. Απ’ ό,τι δείχνουν τα γραφόμενα του δημοσιογράφου απώτερος στόχος του είναι ο Απόστολος Κακλαμάνης,  ο οποίος θέλησε να στελεχώσει την ασφάλεια της Βουλής με προερχόμενους απ’ τους καταδρομείς ώστε να απεγκλωβιστούν οι αστυνομικοί και να πλαισιώσουν μάχιμες υπηρεσίες και τα αστυνομικά τμήματα.
ΕΛ. ΩΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου