"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα στην Ε.Ε. χωρίς έλεγχο

Το κρέας και τα άλλα τρόφιμα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα έχουν ήδη παρεισφρήσει στη διατροφή των Ευρωπαίων αφού, όπως «ομολόγησε» χθες ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Ντάλι, απαντώντας στον Ελληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, «η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί έγκριση για τη διάθεση στην αγορά τροφίμων από απογόνους κλωνοποιημένων ζώων».
Σήμερα, μάλιστα, η Κομισιόν πρόκειται να εγκρίνει έκθεση για τη διακίνηση τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα και γι' αυτό, όπως έγινε γνωστό χθες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συγκαλέσει, αμέσως μετά, έκτακτη συνεδρίαση στο Στρασβούργο, παρουσία του κ. Ντάλι, προκειμένου να παρουσιαστεί στους συντονιστές όλων των πολιτικών ομάδων η νέα αυτή έκθεση.
Στην απάντηση του, ωστόσο, ο επίτροπος για θέματα Υγείας και Καταναλωτών παραδέχεται ότι διεξάγεται κανονικά και με τον... νόμο η εμπορία σπερμάτων και εμβρύων από κλωνοποιημένα ζώα μέσα στην Ε.Ε., ενώ, όπως διευκρίνισε, οι ανησυχίες που υπάρχουν στην Κομισιόν επικεντρώνονται στη δεοντολογική πτυχή του ζητήματος της κλωνοποίησης και στην καλή μεταχείριση των... ζώων.
Ισχυρίζεται δε ότι «σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κινδύνους, όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα και απογόνους κλωνοποιημένων ζώων».
Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το γεγονός ότι τον περασμένο Αύγουστο κρέας ταύρου που ήταν γόνος κλωνοποιημένης αγελάδας και γάλα από απογόνους κλωνοποιημένων βοοειδών κατέληξαν στην τροφική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε θέσει στην Κομισιόν το ερώτημα αν προτίθεται να απαγορεύσει τη διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα.
Από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου, όμως, προκύπτει ότι όχι μόνον η Κομισιόν δεν σκέφτεται την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα, αλλά ετοιμάζει και σχετική έκθεση για την ανεμπόδιστη εμπορία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου