"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ερευνα έως το Μνημόνιο ζητεί ο Σαμαράς





Την επιμήκυνση της έρευνας για τα δημόσια οικονομικά πριν από το 2004 (από το 1981) και κυρίως μετά τον Οκτώβριο του 2009 και μέχρι τον Μάιο, οπότε η χώρα υπήχθη στο ΔΝΤ, θέτει η Ν.Δ. ως προϋπόθεση για την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Το επιτελείο της Ρηγίλλης προβληματίζεται ιδιαίτερα για τον στόχο που θα έχει αυτή την κρίσιμη περίοδο μια εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, η οποία, όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη, θα επιβαρύνει την εικόνα της χώρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Προτίθεται, ωστόσο, να κονταροχτυπηθεί μετωπικά με τον κ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι η όλη μεθόδευση εκ μέρους του πρωθυπουργού στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα αδιέξοδα της ασκούμενης πολιτικής.
Τον τόνο έδωσε χθες ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, λίγο μετά την προαναγγελία από τον πρωθυπουργό της πρόθεσης να συστήσει το αμέσως επόμενο διάστημα την Εξεταστική για την οικονομία, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να διοικήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές διότι χρειάζεται μόνιμα τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού» και τον πρωθυπουργό ότι λέει «ανοησίες» όταν υποστηρίζει ότι τα spreads ανέβηκαν λόγω της Ν.Δ. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί», σημείωσε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια συσκέψεως στη Ρηγίλλης και πρόσθεσε ότι ήταν στις 130 μονάδες όταν παρέδωσε η Ν.Δ. την εξουσία, στη συνέχεια 170 και κάτι, πήγαν 180 όταν το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε -μέσα από τα λογιστικά του κόλπα- την αύξηση του ελλείμματος και σήμερα είναι στις 1.000 μονάδες.
«Για να μην πω ότι, ως οικονομολόγος, θα έπρεπε κάποιος να του έχει πει -του κ. πρωθυπουργού- ότι ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτό το επίπεδο είναι γιατί οι διεθνείς αγορές, λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του, δεν προσδοκούν ανάκαμψη», κατέληξε.
Ενα ακόμη σημείο των δηλώσεων του πρωθυπουργού που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit ότι «ακριβώς αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε», σε σχέση με την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρας υπενθύμισε την απάντηση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ότι «αυτό ακριβώς αποφύγαμε», και διερωτήθηκε τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα.
Στήριξη στον Β. ΚικίλιαΤέλος, πανστρατιά και στήριξη του ψηφοδελτίου του κ. Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής ζήτησε χθες ο κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του ιδίου του υποψηφίου αλλά και των βουλευτών της Ν.Δ. που εκλέγονται στην Αττική.



Της Ελλης Tριανταφυλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου