"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι αστυνομικοί δεν πληρώνονται τα νυχτερινά

Σε «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη εξελίσσεται η «τρύπα» των 25 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ. για την πληρωμή αποζημιώσεων που αφορούν τη νυχτερινή και πέραν του πενθημέρου εργασία των αστυνομικών. Παρά την αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα για οριστική λύση του θέματος, μέχρι χθες δεν είχε εγκρίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις πιστώσεις των 25 εκατομμυρίων προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ως έμμεση άρνηση του κ. Φίλιππου Σαχινίδη να προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων (πέραν των 8 εκατομμυρίων που ήδη διατέθηκαν για την πληρωμή των πενθημέρων του Αυγούστου) ερμηνεύτηκε απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ κ. Νίκου Δένδια. Αιχμές άφηνε και η απάντηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σε προηγούμενη επιστολή του κ. Σαχινίδη με την οποία ο υφυπουργός προέτρεπε τους ανώτατους αξιωματικούς να δίνουν ρεπό (αντί αποζημίωσης) στο προσωπικό που εργάζεται Σαββατοκύριακο. Σε επιστολή με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου προς το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Διεύθυνση Οικονομικών ανέφερε ότι «η εργασία ενστόλων πέραν του πενθημέρου δεν είναι δυνητική ούτε εμπίπτει στην ευχέρεια ενός εκάστου, αλλά αποτελεί υποχρέωση με βάση τις ισχύουσες διατάξεις» και κατέληγε ότι «η εργασία πέραν του πενθημέρου αποτελεί μονόδρομο για τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών».
Συνάντηση για το θέμα αναμένεται να έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες (πιθανόν και σήμερα) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής με εκπροσώπους των αστυνομικών. Μιλώντας πάντως χθες στην «Κ» ανώτατο στέλεχος της Κατεχάκη εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίλυση του θέματος τις επόμενες μέρες. Για να πληρωθούν τα πενθήμερα και τα νυχτερινά για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου, τα επιπλέον 25 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχουν μπει στα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ. το αργότερο μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.
Γιαννης Σουλιωτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου