Από την ταινία Roger Rabbit. Μια σκηνή ταχύτατη την οποία δεν προλαβαίνει να αναλύσει το μάτι. (όχι όμως και το υποσυνείδητο). |
Αυτό, μπορούν να το κάνουν εύκολα μέσω κάποιων παιδικών σειρών, ταινιών, αλλά κυρίως μέσω ορισμένων κινουμένων
σχεδίων που προωθούνται από εταιρίες οι οποίες ελέγχονται από την Ν.Τ.Π. Μεταδίδουν υποσυνείδητα μηνύματα, τα οποία δεν φαίνονται, ούτε καν διακρίνονται σε μας τους μεγάλους. Είναι καλά σχεδιασμένα. Ούτε τα παιδιά μπορούν να τα ξεχωρίσουν. Ωστόσο, ο εγκέφαλος μπορεί άνετα να τα επεξεργαστεί και να αντιληφθεί τι ακριβώς «βλέπει».
σχεδίων που προωθούνται από εταιρίες οι οποίες ελέγχονται από την Ν.Τ.Π. Μεταδίδουν υποσυνείδητα μηνύματα, τα οποία δεν φαίνονται, ούτε καν διακρίνονται σε μας τους μεγάλους. Είναι καλά σχεδιασμένα. Ούτε τα παιδιά μπορούν να τα ξεχωρίσουν. Ωστόσο, ο εγκέφαλος μπορεί άνετα να τα επεξεργαστεί και να αντιληφθεί τι ακριβώς «βλέπει».
Μα, θα αναρωτηθούμε, πως γίνεται να υπάρχει κάτι το οποίο δεν βλέπουμε; Κι όμως.
Για να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης ένα σύμβολο του σεξ σε ένα κινούμενο σχέδιο, χρησιμοποιεί μία τεχνική ξεκινώντας το έργο του ζωγραφίζοντας πρώτο το σύμβολο του σεξ το οποίο στην συνέχεια θα «κρύψει» στον τελικό σχεδιασμό. Κάπως έτσι, το παιδί βλέπει σκηνές που δεν προλαβαίνει να αναλύσει το μάτι, αλλά μπορεί το υποσυνείδητο. Αυτό ενεργοποιεί την σεξουαλικότητα ενός παιδιού σε πρόωρη ηλικία.
Η πιο ικανή χειραγώγηση του παιδικού νου είναι να του ξυπνήσει πρώιμα τα σεξουαλικά του ένστικτα. Υποδουλώνοντας το μυαλό στο σεξ (κάτι ακόμα άγνωστο και πρωτόγνωρο, ωστόσο «ξεσηκωτικό» στην παιδική ηλικία) το παιδί ρίχνει το βάρος σε αυτό εγκαταλείποντας σταδιακά άλλες προτεραιότητες (π.χ. μαθησιακές) που θα έπρεπε να επιλέγει ή να ακολουθεί. Μεγαλώνοντας, το ενδιαφέρον του σ’ αυτό θα εντείνεται (και λόγω φυσικών ορμονών) οπότε, ενδεχομένως, η εφηβεία του παιδιού θα πάψει να είναι φυσιολογικά «επαναστατική». Θα επαναστατεί μόνο σε αυτό και για αυτό που από παιδί του έχει επιβληθεί να «κεντρίζεται» και να «ερεθίζεται».
Η Dr MaryAnne Layden, διευθύντρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στο πρόγραμμα σεξουαλικών τραυμάτων και Ψυχοπαθολογίας στο Κέντρο για την Γνωστική Θεραπεία, παρομοιάζει την πορνογραφία με το κρακ: «το υλικό αυτό είναι ισχυρό, εθιστικό και εμφυτεύεται μόνιμα στον εγκέφαλο».
πηγη.diadrastiko
Από την ταινία Η Μικρή Γοργόνα. Στον κύκλο μέσα.... |
Η πορνογραφία, έστω και αυτής της μορφής των κρυμμένων συμβόλων, παραβιάζει την παιδική αγνότητα, διαστρέφει την φυσιολογική ροή της παιδικής φύσης και την οδηγεί σε πρόωρη ωριμότητα, ενταφιάζει την παιδική αξιοπρέπεια ενώ προκαλεί ηθική χαλάρωση και στασιμότητα. Το παιδικό μυαλό γίνεται υπόδουλο σε κάτι που, έτσι κι αλλιώς, θα αναζητούσε στην κατάλληλη ηλικία.
Στην ταινία Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, τα σύννεφα σχηματίζουν την λέξη SEX |
Μεγαλώνοντας θα έχει γίνει ανάγκη στο παιδί να ικανοποιήσει αυτό που τόσο πρόωρα και τόσο έξυπνα του έχει εμφυτευτεί και επιβληθεί στο παρελθόν, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την οικογένεια, την φιλία, την ισότητα των δύο φύλων, τον γάμο, την εργασία, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Τότε, το σεξ μπορεί να γίνει αντικείμενο βασικής απόλαυσης και παράνομων κερδών για κάποιους τρίτους αλλά και, φυσικά, μέσον εκτενέστερης υποταγής και χειραγώγησης.
http://xristianikanea.πηγη.diadrastiko
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου