"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Με νέα οξύτατη αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με το ΚΚΕ και δευτερευόντως τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει στη νέα δανειακή σύμβαση και την αναδιάρθρωση (PSI) του δημοσίου χρέους.


Τα κόμματα της Αριστεράς (καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ) αντέδρασαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται κάθε ίχνος συνταγματικής τάξης και κοινοβουλευτισμού.
Απαντώντας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι έως την Τετάρτη, «οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών, πρέπει να διαπιστώσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων: Πρώτη προϋπόθεση, είναι η Βουλή, με μια πλειοψηφία που θα εξασφαλίζει και μετεκλογική προοπτική, να εγκρίνει την συμφωνία και τις συμβάσεις που προσαρτώνται. Αυτό πρέπει να έχει γίνει μέχρι σήμερα το βράδυ, προκειμένου να ξημερώσει η Δευτέρα με τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές αγορές να έχουν λάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει και μπορεί να επιβιώσει. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το PSI μέχρι τις 14 Μαρτίου, η χώρα θα έχει χρεοκοπήσει».
Από τα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες που απαντήθηκαν από τον κ. Βενιζέλο με κατηγορίες περί «τραμπουκισμού» και νέα επίθεση: «Η Δημοκρατία θα επιβληθεί και η χώρα δεν θα περάσει στη δική σας αντίληψη, του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Υπερήφανη χώρα δεν σημαίνει καταστροφή στο όνομα του πιο ακραίου λαϊκισμού. Υπερήφανη χώρα, είναι αυτή που ξέρει την αλήθεια και σώζει τον εαυτό της» σημείωσε ο υπουργός προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.
Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή
Εκσφενδόνισε το νομοσχέδιο στα υπουργικά έδρανα
Κατά την απάντηση του κ. Βενιζέλου, που ήδη κινείτο σε υψηλούς τόνους, η κατάσταση έγινε έκρυθμη όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος πέταξε προς τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας τον ογκώδη τόμο του νομοσχεδίου.

«Θα κάνει το γύρο του κόσμου η εικόνα του κ. Μαυρίκου και η πράξη του αυτή. Εξευτελίζετε τη χώρα. Την εκθέτετε σε κίνδυνο. Δεν θα την οδηγήσετε σε συνθήκες υπαρκτού σοσιαλισμού, είκοσι χρόνια αργότερα», είπε μεταξύ άλλων και σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος προκαλώντας την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα.
Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή
«Ξεπεράσατε τα όρια, έχουμε και εμείς όρια και υπομονή. Ευγενείς είμαστε, αλλά όχι και ηλίθιοι», αντέτεινε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
Καρατζαφέρης: Δεν μπορώ τις μαριονέτες της Μέρκελ
Στο σημείο αυτό ζήτησε να παρέμβει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος διερωτήθηκε εάν η πρόταση για κατεπείγουσα διαδικασία «είναι νόμιμη και ηθική». «Είναι δυνατόν να μας καλείτε να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας χωρίς να μιλήσουμε;» συμπλήρωσε και τόνισε: «Αν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο έναντι των δανειστών μας, τότε το μόνο που μας μένει είναι εδώ και τώρα εκλογές, να διαλυθεί απόψε η Βουλή».

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι αυτό που είναι «ηθικό και νόμιμο είναι να επιλέγεις το κακό από το χειρότερο για το έθνος» ενώ ο κ. Καρατζαφέρης αντέτεινε: «Εκανα σαφή την θέση μου στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών –όπου λάθρα μπήκε μέσα ο κ. Βενιζέλος και τον πέταξε έξω ο πρωθυπουργός- ότι δεν μπορώ να συνδιαλέγομαι με τις εντολές της κυρίας Μέρκελ. Ε, δεν μπορώ ούτε τις μαριονέτες της», κατέληξε.
Απερρίφθη η ένσταση περί αντισυνταγματικότητας
Σε κλίμα αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε και η -δι΄ εγέρσεως- απόρριψη της ένστασης περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ

Βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς αμφισβήτησαν ότι εκείνη την ώρα, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, οι αντιτιθέμενοι στην ένσταση βουλευτές ήταν περισσότεροι. Ετσι, μετά τους βουλευτές της Αριστεράς που ηγέρθησαν γαι να δηλώσουν ότι συμφωνούν με την αντισυνταγματικότητα, αναγκάστηκαν να εγερθούν και οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκειμένου να γίνει μια... πρόχειρη καταμέτρηση.
Αποχώρηση - τεστ συνοχής εξετάζει ο ΛΑΟΣ
Στην απόφαση για αποχώρηση από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των θεσμικών εκπροσώπων του, προσανατολίζεται ο ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του ΛΑΟΣ είναι αφού ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους ο εισηγητής του κόμματος και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, να πάρει το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης να αιτιολογήσει την άρνησή του στη δανειακή σύμβαση και να καλέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα σε αποχώρηση: Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όποιος βουλευτής δεν ακολουθήσει «εννοείται ότι θα διαγραφεί».


Αγριος καυγάς Βενιζέλου - Λαφαζάνη
Χθες, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τα αίματα άναψαν μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε λόγο για «μείζον συνταγματικό πραξικόπημα».

Σε οργισμένο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε: «Πείτε την θέση σας, ότι δεν θέλω η Ελλάδα να πάρει τα λεφτά, θέλω να οδηγηθεί στην πτώχευση. Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της Ελλάδας της πτώχευσης και της Ελλάδας της ταπείνωσης και της εξαθλίωσης. Εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοτεχνικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα. Να πείτε την θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου».
«Θα μας κλείσετε και φυλακή;», διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης και οι διαξιφισμοί συνεχίστηκαν: «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή. Ευτυχώς δεν έχετε την εξουσία. Να ζητήσετε συγγνώμη! Τελείωσε η πλάκα! Παίζουμε με την μοίρα της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος
 ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου