"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κτίρια και τράπεζες πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν ενώ δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν από κουκουλοφόρους

 
Με οργανωμένο σχέδιο, μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόροι κατάφεραν να παραδώσουν το Κέντρο της Αθήνας στις φλόγες. Δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν, τράπεζες πυρπολήθηκαν, καταστήματα λεηλατήθηκαν και εμπορεύματα ανυπολόγιστης αξίας εκλάπησαν από τους κουκουλοφόρους, που επιδόθηκαν σε πλιάτσικο άνευ προηγουμένου.  Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

Στη γωνία Σταδίου και Χρ.Λαδά, κατέρρευσε η στέγη του νεοκλασσικού κτιρίου, που καιγόταν επί ώρες. Το κτίριο στέγαζε εμπορικό κατάστημα δίπλα στον ιστορικό κινηματογράφο Αττικόν.

Τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στο κέντρο της πόλης για κάθε ενδεχόμενο. Όλο το βράδυ, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων προσπαθούσαν να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κτίρια, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα κάηκαν ολοσχερώς στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς.

Για οργανωμένο σχέδιο μίλησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. «Τίποτα δεν είναι τυχαίο», είπε. «Ξέσπασαν 40 φωτιές στο κέντρο της Αθήνας και όταν επιχειρούσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δεχόντουσαν επιθέσεις από συγκεκριμένες ομέδες», ενώ χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης για προβοκάτσια.
Λίγο μετά τις οκτώ χθες το βράδυ, οι εστίες φωτιάς διαδέχονταν η μία την άλλη ακυρώνοντας στην πράξη τα αστυνομικά μέτρα, αφού οι δυνάμεις τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής ακολουθούσαν τη δράση των κουκουλοφόρων που είχαν διασκορπιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το Κέντρο.

Φωτιές κατέστρεφαν περιουσίες από τη Σόλωνος και την Ακαδημίας, έως την Ομόνοια, τη Σταδίου, τη Χρήστου Λαδά, τη Βουκουρεστίου, την Αμερικής, την Οθωνος, την Ερμού, την Αθηνάς, την Ευριπίδου. Μάλιστα, αρκετά πυροσβεστικά οχήματα δέχθηκαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους και δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν εγκαίρως τα φλεγόμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το όχημά τους καθώς οι κουκουλοφόροι απείλησαν τις ζωές τους. Ομάδα περίπου 25 ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το Δημαρχείο της Αθήνας την ώρα που άλλα ιστορικά κτίρια, όπως αυτό που στέγαζε το κατάστημα της Kosta Boda στη συμβολή της Σταδίου με τη Χρήστου Λαδά, υπέκυπταν στη φωτιά και την καταστροφή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έχουν μεταφερθεί  50 πολίτες στο Γ.Ν Αθηνών Γεννηματά και 20 στο Γ.Ν Θώρακος ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’. Όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα λάβουν εξιτήριο.Μεγάλος είναι και ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν, από τους οποίους δύο σοβαρότερα αφού έσκασαν πάνω τους φωτοβολίδες και ενισχυμένες μολότοφ. Είκοσι τρία άτομα συνελήφθησαν όταν επιχειρούσαν να καταλάβουν το Δημαρχείο της Αθήνας, ενώ έως αργά το βράδυ άλλοι 25 είχαν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Τα επεισόδια που κράτησαν σχεδόν όλη τη νύχτα, άρχισαν νωρίς το απόγευμα από την Πλατεία Συντάγματος. Τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, είχαν συγκεντρωθεί εκεί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο Μνημόνιο. Στις πρώτες προκλήσεις με ρίψη πλαστικών μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων στο ύψος του Αγνωστου Στρατιώτη οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και λίγα λεπτά αργότερα προχωρούσαν σε «εκκαθαριστική επιχείρηση» στη Λεωφόρο Αμαλίας, υποχρεώνοντας τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν προς την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Βασικός στόχος της Αστυνομίας ήταν να απωθήσουν και τους πολίτες ώστε να μη χάνονται ανάμεσά τους οι κουκουλοφόροι. Σχεδόν ταυτόχρονα άρχιζε μια εφιαλτική κούρσα φωτιάς, καταστροφής και πλιάτσικου σχεδόν σε ολόκληρο το Κέντρο της Αθήνας, από τις ομάδες των ταραξιών που είχαν διασκορπιστεί.
Περίπου στις οκτώ το βράδυ οι κουκουλοφόροι πυρπολούσαν υποκατάστημα της Eurobank και την καφετέρια Starbucks στην Πλατεία Κοραή, η φωτιά μάλιστα επεκτάθηκε και στον κινηματογράφο Αστυ. Λίγα λεπτά αργότερα φωτιά ξεσπούσε στο κατάστημα της Kosta Boda στη Σταδίου και από κει στον κινηματογράφο Αττικόν, που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι ταραξίες συνέχισαν καταστρέφοντας καταστήματα και επιχειρήσεις, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου Travel Plan, στη Χρήστου Λαδά. Το πύρινο γαϊτανάκι συνεχίστηκε στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στη Σταδίου και σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Αιόλου, την Ευριπίδου, την Αθηνάς. Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ οι πλιατσικολόγοι εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων στην Ομόνοια και το άδειασαν.

Το καταστροφικό τους έργο αποτυπώθηκε στα καταστήματα της Βουκουρεστίου, στο πολυκατάστημα Attica όπου ακόμη μία φορά ξήλωσαν τη μαρμάρινη πρόσοψη και κατέστρεψαν τις βιτρίνες, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκε και το εμπορικό κέντρο Atrium στη Χαριλάου Τρικούπη και Φειδίου. Από τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου άρπαξαν ό,τι μπορούσαν, από γυαλιά ηλίου και κινητά τηλέφωνα, μέχρι ρούχα και οικιακό εξοπλισμό. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην οδό Αθηνάς, όπου έσπασαν τις βιτρίνες και τα ρολά πολυκαταστήματος με οικιακό εξοπλισμό και το λεηλάτησαν. Οι ταραξίες επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές και στα Αστυνομικά Τμήματα που βρίσκονται στις οδούς Καλλιδρομίου και Λεωχάρους. Τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, κυρίως στο Μοναστηράκι και τα Εξάρχεια. Τράπεζες και καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες και το πλιάτσικο -όπως και ΑΤΜ τραπεζών- στην Αθηνάς, την Πατησίων και τις αρχές της Συγγρού.

Προβοκάτσια και συνεργασία της Αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους κατήγγειλαν τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν», υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα.
«Οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής άφησαν παρακρατικές δυνάμεις να καίνε την Αθήνα», υποστήριξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας πλήττουν την ίδια την Ελλάδα, πληγώνουν όλους τους Ελληνες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για εφιαλτική βραδιά και αναρωτήθηκε «ώς πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται τους κουκουλοφόρους». Η Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε τα επεισόδια, σημειώνοντας ότι η δράση «ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων στρέφεται κατά της δημοκρατίας».

Ρεπορτάζ: Λία Νεσφυγέ- Στέλιος Βραδέλης- Μάνος Χαραλαμπάκης- Γιάννης Παπαδόπουλος- Ζωή Λιάκα- Αγγελική Καραγεώργου- Κατερίνα Βουτσινά

 

Συνταγμα πεδίο μάχης σοβαρά επεισόδια.12/2/2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου