"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα


Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ. Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου.

Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο, Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.
Παράλληλα, θα υπάρχει υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγινε απόψε στο Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων νομού Έβρου στην Ορεστιάδα.
Στην ενδεχόμενη εκκένωση αποφασίστηκε να συμμετέχουν οχήματα των δήμων, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις περιοχές αυτές θα υπάρχει και έντονη παρουσία του στρατού και της ΕΜΑΚ-Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδων διάσωσης εθελοντών για συνδρομή.
Το συντονιστικό συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, ενώ συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες εκτιμάται ότι αν η εισροή των νερών από τη Βουλγαρία συνεχιστεί με την ίδια ταχύτητα και ροή, ενδέχεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα μεγαλύτερα των καταστροφικών πλημμυρών που συνέβησαν στην περιοχή το 2006, όταν η ταχύτητα των νερών είχε αγγίξει τα 1800 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.
Σήμερα η εκτίμηση για το δυσοίωνο σενάριο είναι ότι τα νερά, με την ταχύτητα που εισέρχονται, είναι δυνατόν να ξεπεράσουν τα 2100 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο. Ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και στις επόμενες ώρες ενδεχομένως θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ματαίωση πτήσεων στα Ιωάννινα
Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, οδήγησαν στην ματαίωση των βραδινών πτήσεων 880 και 809 από Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα. Οι ριπαίοι πλάγιοι άνεμοι ισχύος 40 κόμβων, που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ασφαλείς πτήσεις αεροσκαφών και η «Olympic Air» οδηγήθηκε στις ματαιώσεις τους. Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν προς Γιάννινα και Αθήνα, θα ταξιδέψουν με αυριανές πτήσεις, ή οδικά για τους προορισμούς τους.
Προειδοποίηση για πλημμύρες στον Άρδα
Για τον κίνδυνο πλημμύρων από ενδεχόμενη αύξηση της ροής στον ποταμό Άρδα (παραπόταμο του Έβρου), προειδοποίησαν οι βουλγαρικές αρχές τις αρμόδιες ελληνικές, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών σε τέτοιου είδους ζητήματα.
Όπως μετέδωσε η δημόσια βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ από την πόλη Κίρτζαλι, που έχει τεθεί από το μεσημέρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το επιτελείο αντιμετώπισης κρίσεων συζητά ήδη τα μέτρα για την αντιμετώπιση πλημμύρων και άλλων σοβαρών προβλημάτων, που τυχόν προκύψουν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΒΝΡ Βάλια Απόστολοβα, το φράγμα Ιβάιλοβγκραντ κοντά στην ομώνυμη πόλη, δίπλα στα ελληνικά σύνορα, ξεχειλίζει από σήμερα. Σχεδόν γεμάτο είναι το φράγμα «Στουντέν Κλάντενετς», ενώ το Κίρτζαλι, το μεγαλύτερο από τα τρία φράγματα από το συγκρότημα στο βουλγαρικό τμήμα του Άρδα διαθέτει ακόμα ελεύθερο όγκο εννέα μέτρων μέχρι το ανώτερο όριο στάθμης.
Η ροή του Άρδα εξομαλύνθηκε, σήμερα, στο επίπεδο των φυσιολογικών για το χειμώνα 200 κ.μ./δευτερόλεπτο, αλλά είναι άγνωστο «τι μέλλει γενέσθαι», σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προγνώσεις των μετεωρολόγων.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της παραμεθόριας πόλης Κρούμοβγραντ, απευθύνονται συστάσεις στους πολίτες να μείνουν μακριά από την κοίτη του ποταμού, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της στάθμης των υδάτων μέσα στις επόμενες μέρες.
Εξάλλου, το βουλγαρικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα το απόγευμα, αναφέρει: «Το υπουργείο Εξωτερικών ειδοποίησε σήμερα της αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, ότι το φράγμα Ιβάιλοβγραντ ξεχειλίζει, ενώ αργότερα αναμένεται αυτό να συμβεί και με το φράγμα Στουντέν Κλάνετνετς».
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η ποσότητα τον νερών που φεύγουν από το φράγμα υπολογίζεται σε 268 κ.μ./δευτερόλεπτο.
Στην Αθήνα
Σε άμεση κινητοποίηση έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Μάλιστα,  έχει ενεργοποιηθεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1960 (24ωρη λειτουργία) για να δέχεται κλήσεις πολιτών σχετικά με πλημμυρισμένα κτίρια, πτώση δέντρων, φραγμένα φρεάτια κ.ά.
Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων , ύστερα από σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, δέκα μικτά συνεργεία του δήμου Αθηναίων (υπάλληλοι καθαριότητας, πρασίνου και οδοποιίας) καταγράφουν ζημιές στις γειτονιές της Αθήνας και προσφέρουν τη βοήθεια τους. Τα κλιμάκια του Δήμου βρίσκονται σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. 
Μεγάλης έκτασης προβλήματα καταγράφονται στο μεταξύ και στην Πελοπόννησο. Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Λόγω της κατολίσθησης διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού, για να αποκατασταθεί μερικώς λίγο πριν τις 21.30.
Εντονα προβλήματα λόγω καταιγίδας παρατηρούνται στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου.
Με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το ύψος του Αγίου Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου και ως την Κερασίτσα, όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα.
Στην εθνική οδό Τρίπολης - Βυτίνας λίγο μετά την Τρίπολη τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πόλη της Τρίπολης, όπου αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν γεμίσει με νερά. Χείμαρρος στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά, έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις.
Επίσης πρόβλημα υπάρχει στον περιφερειακό της πόλης αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Αργους, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός μιας οικογένειας στο χωριό Στενό.
Στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό η κατάσταση αντιμετωπίστηκε όταν μηχανήματα του δήμου Τρίπολης γκρέμισαν μάντρες και έδωσαν διέξοδο σε ορμητικούς χείμαρρους.
Στο Λεωνίδιο η σφοδρή θαλασσοταραχή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο λιμάνι της πλάκας, καθώς έχουν υποχωρήσει τρία τμήματα του κυματοθραύστη και δεν φαίνεται ο φάρος.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση
Εκτεταμένα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ από πλευράς ΔΕΗ έγινε γνωστό ότι επιστρατεύθηκαν όλα τα διαθέσιμα συνεργεία εργολάβων καθώς και η απογευματινή αλλά και η νυχτερινή βάρδια των τεχνικών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα νησιά Τήλος, Σύμη, στο Μέτσοβο και στην Αττική στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία. Οι διακοπές προκλήθηκαν από πτώση στύλων λόγω διάβρωσης του εδάφους ή στις περισσότερες περιπτώσεις από κλαδιά που σπάνε λόγω του δυνατού ανέμου και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ. 
Στην Ηλεία 
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία, καθώς αναμενόταν  νέο κύμα κακοκαιρίας.
Σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών,  προβλήματα υπάρχουν στις υποδομές των θερμοκηπίων. Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και το ζωικό κεφάλαιο, αφού λόγω των πλημμύρων άγνωστος μέχρι ακόμα αριθμός ζώων πνίγηκε.

Επίσης, ο Δήμος Πύργου έθεσε στη διάθεση των πλημμυροπαθών την τηλεφωνική γραμμή 26210-81036, όπου μπορούν να απευθύνονται είτε για άμεση βοήθεια είτε για υποστήριξη των αιτημάτων τους γύρω από τη διαδικασία της καταγραφής των ζημιών σε κτίρια, οικοσκευές, επαγγελματικό εξοπλισμό, ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες κτλ.


Η πρόγνωση

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με έντονα φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και του Αιγαίου, χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουν οι μετεωρολόγοι την Τρίτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 ως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 2 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο, σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι στα νοτιότερα πελάγη. Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 ως 13 βαθμούς. Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, χιονόνερο αρχικά και χιονόπτωση τις βραδυνές ώρες στα πεδινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 ως 5 βαθμούς. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένιση.

tanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου