"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας

Στην καταγραφή των ζημιών που έγιναν χθες το βράδυ σε επιχειρήσεις προχωρούν από το πρωί 12 συνεργεία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας και δύο συνεργεία από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης έχει ζητήσει ήδη με σχετική επιστολή του την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων.


Παράλληλα ζητά την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και, σε πρώτη εκτίμηση, τουλάχιστον 40 καταστήματα κάηκαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες, τα περισσότερα από τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ξαναλειτουργήσουν.

Από την πλευρά του ΕΒΕΑ σημειώνεται ότι οι ζημιές δεν εστιάζονται μόνο στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της πόλης αλλά έχουν γίνει καταστροφές σε κτίρια και επιχειρήσεις από την οδό Συγγρού μέχρι το Παγκράτι, τα Εξάρχεια και την Πλάκα.
«Για επίθεση εναντίον του πολιτισμού», έκανε λόγο επίσης σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.
Ο κ. Καρέλλας σημείωσε τη θλίψη του για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε παραδοσιακά κτίρια του περασμένου αιώνα και σε βιβλιοπωλεία στην πόλη της Αθήνας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, αναστολή των οφειλών προς το δημόσιο αλλά και την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Θα ζητήσουμε από τον Πρωθυπουργό να απολύσει τον κ. Παπουτσή, είπε χαρακτηριστικά.
Από νωρίς το πρωί, αντίστοιχη καταγραφή έχει ξεκινήσει και από τις ασφαλιστικές εταιρείες για όσες επιχειρήσεις ήταν ασφαλισμένες.

Σοβαρές ζημιές σε ιστορικούς κινηματογράφους

Δύο από τα «στολίδια» της Αθήνας υπέστησαν σοβαρές ζημιές χθες το βράδυ, όταν στη διάρκεια επεισοδίων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος τυλίχτηκαν στις φλόγες ιστορικά σινεμά.
Σοβαρές καταστροφές υπέστησαν οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων» στη Σταδίου, σύμφωνα και με την πυροσβεστική.
Ωστόσο, φαίνεται ότι οι αίθουσες δεν κάηκαν εσωτερικά, όπως είχε αρχικά θεωρηθεί. Οι υπεύθυνοι του σινεμά υπόσχονται να λειτουργήσουν ξανά σύντομα οι δύο κινηματογράφοι.
Από την πλευρά της, η Γιούλη Τσακαλάκη, υπεύθυνη του κινηματογράφου, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αίθουσες των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» δεν κάηκαν και μόνο η είσοδος έχει υποστεί ζημιές.
Απόψε στις 20:00, τα μέλη της πολιτιστικής κίνησης «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» θα συγκεντρωθούν «με ένα κερί στο χέρι» έξω από το Αττικόν, σε ένδειξη «βουβής διαμαρτυρίας για το ξήλωμα της ζωής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου