"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πολύνεκρη επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας

Επίθεση ανταρτών δέχθηκε σήμερα το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Γκρόσνι με αποτέλεσμα, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να έχουν τραυματισθεί περισσότεροι από 13.
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, όλοι οι ένοπλοι που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι νεκροί έπειτα από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.
Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με αντάρτες. Ένας εξ αυτών σκοτώθηκε ή ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις ή τέσσερις εισέβαλαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, με τους οποίους αντάλλαξαν πυρά οι φρουροί της Βουλής, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων από την περιοχή.
Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί της φρουράς και ένας τραυματίστηκε, κατ' άλλες πληροφορίες οι νεκροί φρουροί είναι τέσσερις. Νεκροί είναι και όλοι οι ένοπλοι, που εισέβαλαν στο κτίριο, το οποίο κάποτε ανήκε στο υπουργείο Γεωργίας της Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε προς στιγμήν πρόσθετη σύγχυση και λανθασμένες εκτιμήσεις ότι πρόκειται για διπλή τρομοκρατική επίθεση.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ραζμάν Μπεκόγιεφ, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του παρασύροντας στο θάνατο δύο φρουρούς που βρίσκονταν στο κοινοβούλιο, επίσης τουλάχιστον άλλοι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου είναι νεκροί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές του κοινοβουλίου του Γκρόζνι, που δέχθηκε επίθεση από αντάρτες, είναι σώοι και ασφαλείς, ενώ σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρία μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου.   
"Η επιχείρηση εξόντωσης των μαχητών και απελευθέρωσης των βουλευτών και των υπαλλήλων διήρκεσε 15 έως 20 λεπτά", δήλωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ιντερφάξ.  
"Ολοι οι βουλευτές είναι εν ζωή, απομακρύνθηκαν από το κτίριο του κοινοβουλίου και είναι ασφαλείς", πρόσθεσε.  
Για την επίθεση στη Βουλή, εκτός από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Γκρόζνι και συμμετέχει σε σχετική σύσκεψη με τους τοπικούς επικεφαλής των αρχών ασφαλείας.
 

Το κτίριο της Βουλής έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Το χρονικό των σημαντικότερων επιθέσεων των Τσετσένων ανταρτών

Το Σεπτέμβριο του 2000 τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Γκρόζνι, ενώ τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς ο Ρώσος πρωθυπουργός αποκατέστησε τον πλήρη έλεγχο της Μόσχας επί της Τσετσενίας. Οι Τσετσένοι αντάρτες έκτοτε σχεδόν σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και των τοπικών αξιωματούχων εντός της Τσετσενίας, αλλά και στα εδάφη του Νταγκεστάν και της Ινγκουσετίας.
Σεπτέμβριος 2001: Μεγάλης κλίμακας επίθεση των ανταρτών εναντίον της τσετσενικής πόλης Γκουντερμές. Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου που μετέφερε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Οκτώβριος 2002: Τσετσένοι αντάρτες καταλαμβάνουν θέατρο της Μόσχας και κρατούν ομήρους 800 ανθρώπους. Οι περισσότεροι από τους αντάρτες και μαζί τους 120 όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των ρωσικών δυνάμεων.
Δεκέμβριος 2002: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της βάσης της φιλορωσικής τσετσενικής κυβέρνησης στο Γκρόζνι με 80 νεκρούς.
Μάιος 2003: Περισσότεροι από 50 νεκροί κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας σε κυβερνητικό κτίριο στο βόρειο τμήμα της Τσετσενίας.
Ιούνιος 2004: Δεκάδες νεκροί στη γειτονική Ινγκουσετία κατά τη διάρκεια επιθέσεων στις οποίες συμμετείχαν Τσετσένοι αντάρτες.
Σεπτέμβριος 2004: Περισσότεροι από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητα παιδιά, όταν η κατάληψη σχολείου στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας καταλήγει σε αιματοχυσία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ.
Ιούλιος 2004: Καταστροφή υδροηλεκτρικού σταθμού στην Καμπαρντινο-Μπαλκαρία από ομάδα ανταρτών.
Οκτώβριος 2005: Ο Σαμίλ Μπασάγεφ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν την επίθεση εναντίον της πόλη Νάλτσικ, πρωτεύουσας της δημοκρατίας της Καμπαρντινο-Μπαλκαρίας. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ρωσικές δυνάμεις με τους Τσετσένους αντάρτες.
Απρίλιος 2010: Ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών, Ντοκού Ουμάροφ, ανέλαβε την ευθύνη για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της 29ης Μαρτίου στο μετρό της Μόσχας, με 40 νεκρούς. Τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησαν δύο γυναίκες-καμικάζι.
Αύγουστος 2010: Επίθεση των Τσετσένων ανταρτών στη γενέτειρα του προέδρου Ραμζάν Καντίροφ, με 14 νεκρούς.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου