"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εστειλαν τον λογαριασµό στους φτωχούς Οικονοµικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως τα µέτρα της κυβέρνησης Κάµερον θα επιβαρύνουν τα χαµηλά εισοδήµατα



¬ Μία ηµέρα µετά  την ανακοίνωση  των σκληρών  µέτρων λιτότητας,  ο πρωθυπουργός  Ντέιβιντ Κάµερον  και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ  πήγαν στο  Νότιγχαµ όπου  συνοµίλησαν µε  κατοίκους, στην  αίθουσα ενός  σχολείου.  Τα παράπονα  που άκουσαν  ήταν πολλά...
Ανατρέποντας όλους τους ισχυρισµούς της κυβέρνησης Κάµερον ότι τα µέτρα λιτότητας θα πλήξουν εξίσου πλούσιους και άπορους, οι οικονοµολόγοι αποδεικνύουν ότι το µεγάλο πρόγραµµα περικοπών στις δηµόσιες δαπάνες που ανακοινώθηκε θα επιβαρύνει κυρίως τα εκατοµµύρια των φτωχών και µη προνοµιούχων Βρετανών.
Οι περικοπές που θα ανέλθουν σε 91 δισ. ευρώ σηµαίνει ότι θα µειωθούν κατά µισό εκατοµµύριο οι θέσεις εργασίας στον δηµόσιο τοµέα  σύµφωνα µε τις προβλέψεις ειδικών θα χαθούν και άλλες 500.000 θέσεις. Το Ινστιτούτο Οικονοµικών Μελετών της Βρετανίας, ένα από τα πιο γνωστά οικονοµικά think tank της χώρας, µελέτησε ενδελεχώς τα µέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονοµίας Τζορτζ Οσµπορν και κατέληξε στο συµπέρασµα ότι οι εργατικές οικογένειες, οι ασθενείς και οι φτωχοί θα αισθανθούν πολύ πιο έντονα το βάρος της λιτότητας.


Τα µέτρα θα οδηγήσουν σε λιγότερη αστυνόµευση σε µια περίοδο κατά την οποία η εγκληµατικότητα έχει αυξηθεί, κυρίως σε υποβαθµισµένες περιοχές, σε αύξηση του κόστους ζωής καθώς παραδείγµατος χάριν θα αυξηθούν τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, οι άνεργοι θα παίρνουν µικρότερα επιδόµατα και για λιγότερο χρόνο ενώ θα κοπούν δισεκατοµµύρια από τα επιδόµατα προς τους αρρώστους και τους αναπήρους. Χθες, αµέσως µετά την ανακοίνωση των µέτρων, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάµερον και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελεύθερων Δηµοκρατών Νικ Κλεγκ πήραν µέρος σε δηµόσια συζήτηση µε πολίτες στο Νότιγχαµ της κεντρικής Βρετανίας. «Πραγµατικά επιλέγετε τους πιο αδύνατους στην κοινωνία για να τους επιβαρύνετε, πράγµα που είναι εντελώς άδικο» τους είπε η 52χρονη Μάργκαρετ Λιντς η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι ακινητοποιηµένη σε καροτσάκι, προσθέτοντας ότι τώρα η κυβέρνηση της κόβει το επίδοµά της στο µισό, µε αποτέλεσµα να µην µπορεί να ζήσει.

Απολύσεις
Λόγω των µέτρων υπολογίζεται ότι θα απολυθούν ακόµα 100.000 δηµοτικοί υπάλληλοι, θα κλείσουν αρκετά δικαστήρια και στρατιωτικές βάσεις ενώ οι Βρετανοί θα βγαίνουν αργότερα στη σύνταξη, στα 66 τους χρόνια, µέτρο που πλήττει κυρίως τις γυναίκες οι οποίες τώρα συνταξιοδοτούνται στα 60. Αλλωστε οι γυναίκες θα πληγούν περισσότερο και από τις περικοπές στον δηµόσιο τοµέα καθώς από το µισό εκατοµµύριο που θα απολυθούν οι 300.000 θα είναι γυναίκες. Το ίδιο θα συµβεί και µε τις µειώσεις στα επιδόµατα, αφού ο αριθµός των γυναικών που βασίζονται σε αυτά για να επιβιώσουν είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο των ανδρών.

Τα 2,5 δισ. ευρώ που θα περικοπούν από τα επιδόµατα που δίνονται σε όσους δεν είναι ικανοί για εργασία, κυρίως πρόσωπα µε αναπηρίες αναµένεται να πλήξουν πολύ αυτή την οµάδα του πληθυσµού.

Από τις περικοπές θα µειωθούν σηµαντικά και οι κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι δήµοι στους πολίτες τους µε κινητικά προβλήµατα. Οπως τόνισαν οι οικονοµολόγοι του think tank Demos, οι ισχυρισµοί του Οσµπορν ότι οι πλούσιοι πλήττονται εξίσου µε τους φτωχούς  έφερε µάλιστα ως παράδειγµα τη µείωση κατά 14% των ποσών που δίνονται στη βασιλική οικογένεια  δεν ευσταθούν καθώς οι εύποροι χρησιµοποιούν πολύ λιγότερο από τους φτωχούς τις δηµόσιες υπηρεσίες και τα κοινωνικά προγράµµατα που πρόκειται τώρα να κοπούν.

«Η ίδια η ανάλυση του υπουργείου Οικονοµίας» παρατηρεί η επικεφαλής του προγράµµατος δηµόσιων οικονοµικών της Demos Σόνια Σόντα «δείχνει ότι η δεύτερη πιο χαµηλή οικονοµικά τάξη θα χάσει τα ίδια χρήµατα από τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα χάσει και η πλέον εύπορη τάξη: 520 στερλίνες τον χρόνο. Για τους πρώτους τα χρήµατα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα. Για τους πλούσιους είναι µια τσάντα ή ένα ρούχο».

Νέοι άστεγοι
Λόγω των µέτρων αναµένεται να αυξηθεί σηµαντικά και ο αριθµός των ανθρώπων που θα µείνουν χωρίς σπίτια. Μόνο στο Λονδίνο υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση 83.000 θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επειδή κόβονται τα επιδόµατα στέγασης ενώ σε όλη τη χώρα ο αντίστοιχος αριθµός θα φθάσει τα 1,3 εκατ. Οπως έγραψε στην εφηµερίδα «Ιndependent» ο αρθρογράφος Γιόχαν Χάρι: «Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πρόσφατα ότι η νεογέννητη κόρη του κοιµάται σε κούτα που διακόσµησε η µεγαλύτερη αδελφή της.

Χάρη σε αυτόν, πολλοί περισσότεροι πολίτες θα αρχίσουν σύντοµα να κοιµούνται σε κούτες...».
520 ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ
Η δεύτερη πιο χαµηλή οικονοµικά τάξη και η πλέον εύπορη θα χάσουν τα ίδια χρήµατα από τις κοινωνικές υπηρεσίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου