"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Από διπλή γρίπη έπασχε το 25% των ασθενών με Η1Ν1

Ενας στους τέσσερις ασθενείς από τον πανδημικό ιό της γρίπης βρέθηκε στην κορύφωση της επιδημίας πέρυσι με «διπλή» μόλυνση, δηλαδή είχε προσβληθεί ταυτόχρονα και από τον Η1Ν1 και από άλλον ιό RSV, που προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία.
Δείγμα της μελέτης ήταν 100 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γρίπης πέρυσι το χειμώνα. Δείγμα της μελέτης ήταν 100 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γρίπης πέρυσι το χειμώνα. Ενας στους δύο ασθενείς είχε Η1Ν1 ή RSV.
Είναι τα καινοφανή αποτελέσματα από εξέταση 100 ασθενών με συμπτώματα γρίπης που προσήλθαν για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Αττικό» στη διάρκεια του πανδημικού κύματος. Από τους ασθενείς αυτούς ελήφθησαν φαρυγγικά επιχρίσματα, τα οποία στη συνέχεια εξετάστηκαν με τη χρήση ειδικών μοριακών μεθόδων (clinical arrays) για να διαγνωστούν όλα τα είδη των ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.
Η ερευνητική ομάδα του επίκουρου καθηγητή λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρα, σε συνεργασία με τους καθηγητές Καρακίτσου και Πετρίκου, απομόνωσε τον ιό Η1Ν1 στο 44% των ασθενών που εξετάστηκαν και τον ιό RSV στο 46% των ασθενών.
Οι μετρήσεις των μολύνσεων Η1Ν1 και RSV δεν ήταν διαφορετικές ανάμεσα στους ηλικιωμένους και στους νεότερους ασθενείς ή σε κάποιους ασθενείς που είχαν πρόβλημα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Προβληματίζει όμως τους επιστήμονες το γεγονός ότι ο RSV, ο οποίος προσβάλλει συνήθως τα παιδιά, προσβάλλει σε μεγάλο ποσοστό και τους ενήλικους, όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη τους, κι αυτό είναι κάτι που γεννά ερωτήματα τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με αλλαγή χαρακτηριστικών αυτού του ιού.
Κρυολογήματα με σοβαρές επιπλοκές
Οι ασθενείς που είχαν βγει θετικοί για την πανδημία γρίπης, συγκρινόμενοι με όλους τους άλλους, είχαν υψηλότερα επίπεδα πυρετού, πονοκεφάλων και πόνου των αρθρώσεων. Οι ασθενείς που ήταν θετικοί στον RSV είχαν υψηλότερα επίπεδα φαρυγγίτιδας.
Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν τη δυνατότητα άλλων ιών στο μέλλον να δημιουργούν αρρώστιες, ακόμα και στη διάρκεια μιας πανδημίας γρίπης, αλλά και τη δυσκολία εξέτασης αυτών των ασθενών από τους γιατρούς λόγω της διπλής μόλυνσης, παραπέμποντας στην πιθανή χρήση νεότερων διαγνωστικών μεθόδων.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι στην αποδρομή του πανδημικού ιού της γρίπης επετίθετο χρονικά ο ιός RSV, που ευθύνεται για κοινά κρυολογήματα με σοβαρές επιπλοκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου