"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Να πει την αλήθεια ο Καραµανλής» Επίθεση Γιώργου κατά Ν.Δ.: «Μαγκιές µε πολύ κοντά πόδια»

¬ Θερµή υποδοχή στον Γιώργο Παπανδρέου χθες στη Λάρισα. Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά του Αντ. Σαµαρά λέγοντας πως  «αν κάποιοι θέλουν να µάθουν πώς διασύρθηκε η χώρα ας ρωτήσουν τον Καραµανλή»
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, µε µετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - αξιωµατικής αντιπολίτευσης, έβαλε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποκαλύπτοντας ότι από το 2008 το Εurogroup είχε απευθύνει προειδοποίηση προς την Ελλάδα προκειµένου η κυβέρνηση Καραµανλή να λάβει άµεσα µέτρα για τη διάσωση της ελληνικής οικονοµίας, αλλά δεν εισακούστηκε.
Παράλληλα, από τη Λάρισα ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε κατά του Αντ. Σαµαρά για το Μνηµόνιο, δηλώνοντας πως «αν θέλουν να µάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα ας ρωτήσουν τον κ. Καραµανλή». Επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως επιχειρεί «µαγκιές µε πολύ κοντά πόδια».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ (σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Βήµα της Κυριακής») ουσιαστικά ενισχύουν την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να περιοριστεί το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονο µία στην περίοδο 2007 - 2009. Η απόφαση Παπανδρέου που ερµηνεύθηκε ως παραχώρηση στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σηµίτη, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε αντιδράσει έντονα όταν δηµοσιοποιήθηκαν προ δεκαηµέρου αναφορές του Πρωθυπουργού ότι το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονοµία µπορεί να αφορά το διάστηµα από το 2000 και µετά, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκ µέρους της Νέας Δηµοκρατίας, η οποία κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου για αναξιοπιστία.

«Φοβάται αποκαλύψεις»
Κατά τον πρόεδρο του κόµµατος Αντώνη Σαµαρά, η απόφαση Παπανδρέου δείχνει ότι «ο κ. Σηµίτης του τράβηξε το αυτί» και «δείχνει να φοβάται αποκαλύψεις για την περίοδο Σηµίτη».

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, απά ντησε διά του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή ότι αν η Νέα Δηµοκρατία θεωρεί επιλήψιµη την περίοδο Σηµίτη γιατί δεν συγκρότησε Εξεταστική Επιτροπή το 2004 όταν ανέλαβε την εξουσία, απλώς προτίµησε να καταφύγει στην καταστροφική για τη χώρα απογραφή.

Κινήσεις από το Μαξίµου
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε «συναλλαγή» µε τον κ. Σηµίτη, παρότι επίµονες πληροφορίες αναφέρουν ότι µετά την έντονη αντίδραση Σηµίτη (υπενθυµίζεται ότι είχε δηλώσει πως δεν είναι σοβαρά πράγµατα να θεωρείται η κυβέρνησή του ανέντιµη από το 2000 και µετά, και όχι από το 1996 όταν ανέλαβε την εξουσία, και είχε ζητήσει να αρχίσει η έρευνα από το 1996) έγιναν κινήσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίµου να κατευναστούν οι αντιδράσεις του.

Κατά τις ίδιες πηγές που δεν αποκλεί ουν να υπήρξε και τηλεφωνική επαφή Παπανδρέου - Σηµίτη, ο πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί να υπάρξει λάσπη ούτε εις βάρος του ούτε εις βάρος των κυβερνήσεών του για την οικονοµία και ειδικά για την περίοδο προ της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο κ. Σηµίτης, µε άρθρο του στα «ΝΕΑ» του Σαββάτου, στήριξε την οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα µπορεί να τα καταφέρει.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαµαράς, τονίζοντας ότι ναι µεν «το Μνηµόνιο δεν είναι πανάκεια, αλλά η αντικατάστασή του µε µια µη πολιτική στιγµιαίων εµπνεύσεων και εθνικιστικής πολυλογίας θα επιδεινώσει τα προβλήµατα». Ο Γιώργος Παπανδρέου που δέχεται σκληρή επίθεση από τη Νέα Δηµοκρατία ότι διέσυρε τη χώρα διεθνώς για το θέµα της οικονοµίας, απάντησε από τη Λάρισα όπου περιόδευσε χθες ότι «αν θέλουν να µάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα ας ρωτήσουν τον κ. Καραµανλή».

«Θα τα καταφέρουµε»
Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συ ντριπτική πλειονότητα των πολιτών αγωνιά και ζητά να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο που έχει αναλάβει, ενώ προσέθεσε πως «ακόµη και αυτοί που πικράναµε ή αυ τοί που αντιδρούν θέλουν να πετύχουµε» και διαβεβαίωσε ότι «θα τα καταφέρουµε».

Η οµιλία Παπανδρέου που κινήθηκε σε πο λύ υψηλούς τόνους και ήταν ενταγµένη στην προεκλογική αντιπαράθεση των κοµµά των, περιελάµβανε κατηγορίες κατά του κ. Σαµαρά του είδους ότι επιχειρεί «µαγκιές µε πολύ κοντά πόδια». Σηµείωσε µάλιστα ότι η Νέα Δηµοκρατία «έκρυψε και κρύβει αλήθειες. Ποντάρει στην αποτυχία των δικών µας προσπαθειών για µικροκοµµατικούς λόγους, ξεχνώντας το συµφέρον της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου