"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: Δεν θα νομιμοποιηθεί κανένας μετανάστης


Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην απεργία πείνας των μεταναστών εντός του κτιρίου της Νομικής δήλωσε ότι "ουδείς παράνομος μετανάστης θα νομιμοποιηθεί. Μέσα σε λίγο καιρό θέσαμε τους όρους για συντεταγμένη μεταναστευτική πολιτική, μετά την αδράνεια των κυβερνήσεων της ΝΔ, με την αναθεώρηση του μεταναστευτικού νόμου 3386/05, χτυπάμε την μαύρη εργασία ενσωματόώνοντας ευρωπαική οδηγία. Η συγκεκριμένη κατάληψη είναι βίαιη και εκβιαστική. Πυροδοτεί τη πόλωση, κάνει κακό στους μετανάστες. Με αυτές τις πρακτικές συγκαλύπτονται υπαρκτά προβλήματα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να προστετεύσει το άσυλο και το κράτος δικαίου. Δεν υποκύπτουμε στη βία."
Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας με τον πρύτανη  του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, και τον πρόεδρο της συνόδου των Πρυτάνεων, Θ. Παπαθεοδώρου, έπειτα από πρόσκληση της ίδιας, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στη Νομική, με την εγκατάσταση 300 μεταναστών.
Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Θ. Πελεγρίνης δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε την υπουργό μετά από πρόσκλησή της, την ενημερώσαμε για τις εξελίσεις μετά και τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβαν οι πρυτανικές αρχές. Αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα. Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι ο Θ. Παπαθεοδώρου».
Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι οι επαφές με όλους τους φορείς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση.
«Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κατατείνουν στην απεμπλοκή από το πρόβλημα. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα».
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα και η συνεργάτης του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Στην αμφισβήτηση του Πανεπιστημιακού ασύλου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η κατάληψη της Νομικής Σχολής από ομάδα μεταναστών.
Με νέα σημερινή του δήλωση, ο Χρήστος Παπουτσής καλεί τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επισήμανε ότι "ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο", κατά συνέπεια "οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων".
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπουτσή: "Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει δώσει μακροχρόνιους αγώνες για την κατοχύρωσή τους.
Οι Έλληνες είναι φιλόξενος λαός. Θέλουμε όμως οι ξένοι που, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στην πατρίδα μας να σέβονται τον τόπο όπου φιλοξενούνται και τους νόμους του Ελληνικού κράτους.
Στην περίπτωση της Νομικής σχολής,με την παρότρυνση μιας μικρής μειοψηφίας συμπατριωτών μας, που αποσκοπούν σε κομματικά οφέλη, οι αλλοδαποί μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα Χανιά, εισήλθαν και παραμένουν στο κτίριο.
Επειδή όμως ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο,θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων.
Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Οι Πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές,μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής".
Υπέρ μιας "μη βίαιης λύσης" στο πρόβλημα των απεργών πείνας της Νομικής Σχολής τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "δεν προτίθεται να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν", αναφορικά με την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για ασφαλή μετάβαση των απεργών πείνας σε δημοτικό γυμναστήριο.
Συγχρόνως στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι "κατά τρόπο ανεύθυνο οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο 300 άνθρωποι και αντί να συζητηθούν επί της ουσίας τα συγκεκριμένα προβλήματα και αιτήματά τους έχει δημιουργηθεί κρίση στην πόλη, διότι κάποιοι όχι μόνο τους συμβούλευσαν λάθος αλλά τώρα αποφεύγουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν".
Ο Δήμαρχος Αθηναίων προσθέτει ότι διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές όταν ζητήθηκε η συμβολή του Δήμου ότι "μπορεί να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους ανθρώπους αυτούς" και τόνισε ότι "δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές πως να χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μιας μη βίαιης λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου