"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Διάγγελμα Μουμπάρακ και χάος στην Αίγυπτο Επιτρέπονται οι κλήσεις με κινητά τηλέφωνα

Τα πυρά της αστυνομίας της Αιγύπτου δέχονται διαδηλωτές στη διαμαρτυρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Καΐρου. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, λίγες ώρες μετά την ομιλία του με την οποία απέπεμψε την κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο ανταποκριτής του στην Αλεξάνδρεια ισχυρίζεται ότι είδε πάνω από 20 πτώματα σε κεντρικά σημεία της αιγυπτιακής πόλης.
Το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου θα υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του σε μία σύνοδο που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι (και ώρα Ελλάδας) και πολύ γρήγορα αναμένεται να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου, Μάχντι Ράντι.
«Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Όμως ό,τι καταλαβαίνω από τον πρόεδρο (στην ομιλία του) είναι πως η κυβέρνηση θα σχηματιστεί πολύ γρήγορα σήμερα», είπε ο κ. Ράντι.

Επιτρέπονται πλέον οι κλήσεις από και προς κινητά τηλέφωνα στην Αίγυπτο, όχι όμως τα γραπτά μηνύματα ή η χρήση του Διαδικτύου. Σε εφαρμογή παραμένει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 7 το πρωί σε όλες τις πόλεις ενώ διάγγελμα προς τον αιγυπιτιακό λαό απήθυνε τα ξημερώματα ο πρόεδρος Μουμπάρακ.

Στο κείμενό του αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Λυπάμαι για τους τραυματισμούς και τις απώλειες των διαδηλώσεων. Αυτές οι διαδηλώσεις δε θα λάμβαναν χώρα αν δεν υπήρχαν οι βασικές ανθρώπινες ελευθερίες. Με επηρεάζει πάντα ο πόνος του αιγυπτιακού λαού όμως η αλλαγή δε μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το χάος αλλά μόνο μέσω διαλόγου. Είμαι στο πλευρό των φτωχών ανθρώπων και θα συνεχίσω να το κάνω. Καλώ άνδρες και γυναίκες να υπερασπιστούν το καλό του αιγυπτιακού λαού.

»Η πορεία προς την αλλαγή δεν έχει επιστροφή και γι αυτό θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσω να δίνω έμφαση σε νέα βήματα και περισσότερη δημοκρατία. Θα ξεπεράσουμε τις λεηλασίες που μπορεί να πρόκειται και σκευωρίες εναντίον της Αιγύπτου. Θα μειώσουμε την ανεργία και θα ενισχύσουμε την περίθαλψη και την εκπαίδευση. Καλώ τους νέους μας και όλους του Αιγυπτίους πολίτες ανεξαιρέτως να εργαστούν για το κοινό καλό του λαού. »Οι τελευταίες ημέρες οδήγησαν την πλειονότητα των ανθρώπων σε φόβο για την Αίγυπτο.Ζήτησα από την κυβέρνηση να παραιτηθεί σήμερα και θα ορίσω νέα κυβέρνηση αύριο, ενώ θα τους δώσω σαφείς εντολές: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ελευθερία, λιγότερη ανεργία. Θα προστατέψω την Αίγυπτο. Πήρα όρκο να προστατέψω την Αίγυπτο και όλους. Ο Θεός να μας λυπηθεί
».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των διαδηλωτών δεν πείθεται από το λόγο του Μουμπάρακ και κατευθύνεται προς το υπουργείο Πληροφοριών. Το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι το διάγγελμα του προέδρου ήταν μαγνητοσκοπημένο

Την ίδια στιγμή πάντως, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να αποκαθίστανται τουλάχιστον στο Κάιρο, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.  Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να είναι το σύστημα αποστολής/λήψης μηνυμάτων κειμένου.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι ξένοι ανταποκριτές, στη χώρα εξακολουθεί να ισχύει το «μπλόκο» στη χρήση του Διαδικτύου.

Από τις πρώτες μέρες της αναταραχής, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και τα κινητά τηλέφωνα ήταν τα βασικά μέσα που χρησιμοποίησαν οι διαδηλωτές για να οργανώσουν μαζικές διαδηλώσεις.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη πριν από λίγες μέρες και στην Τυνησία, όπου οι πολυήμερες διαδηλώσεις οδήγησαν τελικά στην πτώση του καθεστώτος Μπεν Αλι.

«Ανησυχούμε ότι οι υπηρεσίες επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, των κοινωνικών μέσων, ακόμα και αυτού του μηνύματος, μπλοκάρονται στην Αίγυπτο» γράφει στο Twitter ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Κρόουλι.

Μέχρι την ηλεκτρονική συσκότιση της Παρασκευής, οι έμπειροι χρήστες του Διαδικτύου στην Αίγυπτο μπορούσαν να παρακάμψουν το μπλόκο μέσω υπολογιστών proxy, οι οποίοι δρομολογούν ανώνυμα τη διαδικτυακή κίνηση μέσω άλλων χωρών.

Όταν όμως δεν υπάρχει καθόλου Διαδίκτυο, αυτό είναι αδύνατο.

Ειδικοί σε θέματα Διαδικτύου επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι πιο δραματική σε σχέση με τις προσπάθειες άλλων κυβερνήσεων να φιμώσουν τους αντιφρονούντες χρήστες.

Το 2007, για παράδειγμα, η χούντα της Μιανμάρ κυριολεκτικά αποσύνδεσε τα καλώδια που συνέδεαν στο Διαδίκτυο σε ορισμένες μεγάλες πόλεις. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές που διέθεταν κινητά τηλέφωνα, ούτε αφορούσε ολόκληρη τη χώρα.

Ακόμα και η κυβέρνηση του Ιράν δεν έθεσε όλη τη χώρα offline στη διάρκεια των εξεγέρσεων μετά τις εκλογές του 2009.

«Το Ιράν ποτέ δεν διέκοψε μεγάλο τμήμα των διαδικτυακών του συνδέσεων -γνώριζαν ότι η οικονομία και οι αγορές τους εξαρτώνται από τη διαδικτυακή δραστηριότητα» επισημαίνει ο Τζιμ Κάουι της Renesys.


Στο Κάιρο, χιλιάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, στους δρόμους του κέντρου- κοντά στο κοινοβούλιο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια- ακούστηκαν πυρά, ενώ μονάδες του στρατού ενίσχυσαν την αστυνομία. Συνολικά τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.250 έχουν τραυματιστεί. Κυβερνητικές πηγές ωστόσο, αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, αφού ακόμη δεν έχουν ακριβή πληροφόρηση από άλλες, απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, προσθέτοντας πως από τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, τραυματίστηκαν επίσης 750 αστυνομικοί και πάνω από 1500 πολίτες.

Αν και αρχικά η παρουσία των στρατιωτικών οχημάτων στο κέντρο του Καίρου προκάλεσε την ικανοποίηση των διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν καλέσει το στρατό, καταγγέλοντας τη βία των αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο στρατός, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, άνοιξε πυρ αφού πρώτα διαδηλωτές σκαρφάλωσαν σε άρματα μάχης.

Παραδίδονται στη βία οι πόλεις
Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σουέζ, Καφρ ελ Σείχ, Ασουάν, Μανσούρα, Νταμιέτα, Κομ Όμπο... Η μία μετά την άλλη οι πόλεις παραδίδονται στη βία, καθώς η χώρα διανύει την πλέον ταραγμένη περίοδο της τελευταίας 30ετίας. Είναι ταυτόχρονα και η πιο ισχυρή πρόκληση που δέχτηκε ποτέ το καθεστώς Μουμπάρακ.

«Είναι ώρα να αλλάξει η κυβέρνηση. Θέλω καλύτερο μέλλον για μένα και την οικογένειά μου», επισήμανε ο 22χρονος διαδηλωτής Αμάλ Άχμεντ.

Σκότωσαν τον αδερφό μου
«Σκότωσαν τον αδερφό μου», φώναζε στο Σουέζ ο διαδηλωτής. Γύρω του επικρατούσε το αδιαχώρητο: κάποιοι κρατούσαν το νεκρό σώμα ενός αιγυπτίου, που συμμετείχε κι αυτός στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις. Αυτή η εικόνα καταγράφηκε ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει άλλος ένας νεκρός από τις σημερινές ταραχές στο Κάιρο.
Σε όλες τις πόλεις, η κατάσταση εξελίσσεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Οι διαδηλώσεις των πολιτών που ζητούν να φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία συναντούν τη βίαιη απάντηση της αστυνομίας που χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, άσφαιρα πυρά, αντλίες νερού και δακρυγόνα. Αναφέρθηκε πάντως και το εξής: στο κέντρο του Καίρου, κάποιοι αστυνομικοί έβγαλαν τις στολές τους και πέρασαν στην...απέναντι πλευρά, αυτή των διαδηλωτών.

Αξιωματούχοι της ασφάλειας επισήμαναν ότι πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 11 από τις 28 επαρχίες της χώρας.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων και Ίντερνετ τουλάχιστον στο Κάιρο.

Ο Μπαραντέι

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα με το τέλος των προσευχών της Παρασκευής, στις οποίες συμμετείχε και ο πρώην διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη σε κατ΄οίκον περιορισμό. Λίγο νωρίτερα
είχε μείνει εγκλωβισμένος στο τζαμί, όπου προσευχήθηκε. Πολλά αυτοκίνητα κάηκαν έξω από το τέμενος και αρκετοί άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα ή λιποθύμησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσες συλλήψεις έγιναν, ωστόσο ήταν πολλές. Για λίγο κρατήθηκαν και 4 γάλλοι δημοσιογράφοι, που κάλυπταν τα γεγονότα.

Ο Μπαραντέι, μόλις επέστρεψε από τη Βιέννη, όπου ζει μόνιμα, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας, εφόσον ο Μουμπάρακ αποχωρήσει.

Ο ίδιος ο 82χρονος πρόεδρος της Αιγύπτου δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, ούτε και έχει κάνει κάποια δήλωση από την Τρίτη, οπότε άρχισαν οι διαδηλώσεις. Παρατηρητές επισημαίνουν ότι αν και έχει ακόμη πιθανότητες να ξεπεράσει την κρίση, ωστόσο οι επιλογές του είναι περιορισμένες και όλες μάλλον θα οδηγήσουν στην χαλάρωση της απόλυτης εξουσίας του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου