"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι Ευρωπαίοι κλείνουν το μάτι στη χρήση ηλεκτροφόρων όπλων

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» κινούνται οι διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τη χρήση των ηλεκτροφόρων όπλων που, όπως και η ίδια παραδέχεται, σε χθεσινή της έκθεση, χρησιμοποιούνται αδιακρίτως, από τις ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές και τα όργανα επιβολής του νόμου εναντίον διαδηλωτών, κρατουμένων και εγκλείστων, σε ιδρύματα και φυλακές.
Τα αμερικανικής προέλευσης αυτά όπλα («Τάιζερ») που, μέσω ηλεκτρικών εκκενώσεων, προκαλούν στα θύματα από προσωρινή παράλυση και απώλεια μνήμης μέχρι χρόνια ψυχικά τραύματα, θα πρέπει, κατά την Επιτροπή, να χρησιμοποιούνται, μόνον όταν υπάρχει πραγματικός και άμεσος κίνδυνος για τη ζωή ή τον σοβαρό τραυματισμό των οργάνων επιβολής του νόμου.
Η χρήση τους μόνον και μόνον επειδή εκδηλώνεται ανυπακοή, από μέρους διαδηλωτών, κρατουμένων ή εγκλείστων, σε ιδρύματα και φυλακές, είναι απαράδεκτη, τονίζεται.
Στην ίδια έκθεση, όμως, που «συνοδεύει» τα πεπραγμένα της Επιτροπής για το έτος που πέρασε, η CPT εμφανίζεται:
Να «κατανοεί την επιθυμία των εθνικών αρχών να εφοδιάζουν με ηλεκτροφόρα όπλα τα όργανα επιβολής του νόμου, προκειμένου να ανταποκρίνονται βαθμιαία στις επικίνδυνες καταστάσεις».
Να «αναγνωρίζει ότι η κατοχή και χρήση λιγότερο θανατηφόρων όπλων μπορεί να βοηθήσει στο να αποφεύγεται η συχνή χρήση πυροβόλων όπλων».
Κατά τα άλλα, η Επιτροπή ζητά από τις... ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που τα αγόρασαν, να διασφαλίσουν (sic) ότι «η χρήση αυτών των όπλων θα ελέγχεται αυστηρά και θα χρησιμοποιούνται μόνον στις περιπτώσεις όπου πραγματικά χρειάζονται».
Επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταχρηστικής χρησιμοποίησης αυτών των όπλων από την αστυνομία, ακόμη και στις περιπτώσεις απλών συλλήψεων, η Επιτροπή σημειώνει με «τακτ» ότι η χρήση τους εναντίον ανθρώπων συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση...
Αντί δε να καταδικάσει απερίφραστα τη χρήση ηλεκτροφόρων όπλων εναντίον κρατουμένων και εγκλείστων σε ψυχιατρικά ιδρύματα, η Επιτροπή εκφράζει τις... σοβαρές της επιφυλάξεις για το γεγονός και συνιστά να χρησιμοποιούνται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως είναι η ομηρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου