Επιστρέφει εσπευσμένα ο αρχηγός του αιγυπτιακού ΓΕΣ από τις ΗΠΑ - Ανησυχία για τις αρχαιότητες
Αιγυπτιακές νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν απόψε ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε διαδηλώσεις στο Σουέζ ενώ άλλοι 75 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τραυματίες στο Κάιρο ανέρχονται σε 1.030.

Στο μεταξύ, μονάδες του αιγυπτιακού στρατού έχουν αναπτυχθεί στη συνοικία του Καΐρου όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες, μεταξύ των οποίων η αμερικανική και η βρετανική, ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Αιγύπτου, Σάμι Άναν, επικεφαλής αιγυπτιακής στρατιωτικής αντιπροσωπείας η οποία επισκέπτεται την Ουάσινγκτον, επιστρέφει εσπευσμένα στο Κάιρο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, στρατιώτες έχουν περικυκλώσει και το Αιγυπτιακό Μουσείο, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαφυλάξουν τους περίφημους φαραωνικούς θησαυρούς του από τυχόν λεηλασίες.

Νωρίτερα, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε κάποια άτομα να έχουν διαρρήξει ένα κτίριο που στεγάζει γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, κοντά στο μουσείο, και να φεύγουν παίρνοντας μαζί τους έπιπλα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.

Ο γνωστός Αιγύπτιος σκηνοθέτης Χαλίντ Γιούσεφ είχε ζητήσει, μιλώντας στο κανάλι Αλ Αραμπίγια, να προστατευθεί το μουσείο το οποίο περιέχει ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, όπως τα περιεχόμενα του τάφου του Τουταγχαμών.