"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ – Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον αμάχων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ήταν ένα παιδί και τρεις ξένες γυναίκες.

Στην περιοχή που έγινε η επίθεση εδρεύουν οι πρεσβείες της Βρετανίας, του Καναδά, του Πακιστάν και άλλες διπλωματικές πηγές. Πυρά ακούστηκαν όταν άρχιζε η επίθεση, που σύμφωνα με έναν αυτόπτη έγινε από έναν άνδρα περίπου 40 ετών, με σκουρόχρωμο δέρμα και μακριά γενειάδα.

Σοροί ανασύρονταν από τα συντρίμμια στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ Finest, όπου σύχναζαν ξένοι και βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πρεσβεία της Βρετανίας, ενώ ορισμένα από τα ράφια έπιασαν φωτιά.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «ενάντια στο Ισλάμ».

Την ευθύνη για την επίθεση διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν, με έναν Ταλίμπ να τηλεφωνεί στο πρακτορείο Reuters και να δηλώνει ότι βασικός στόχος της ενέργειας ήταν ο επικεφαλής της ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας Xe Services (πρώην Blackwater).

«Διεκδικούμε την ευθύνη για την επίθεση. Έγινε ενώ ξένοι ψώνιζαν, περιλαμβανομένου του επικεφαλής μιας εταιρίας ασφαλείας», είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στην τηλεφωνική του συνδιάλεξη με ανθρώπους του πρακτορείου.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στελέχη ιδιωτικών εταιριών ασφαλείας μεταξύ των νεκρών.

Ο Μεχράμπ Γκολ, ο οποίος πουλά τηλεκάρτες κοντά στο πολυκατάστημα, είπε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν καλά οπλισμένος. «Ο βομβιστής αυτοκτονίας πρώτα πυροβόλησε, μετά πέταξε μια χειροβομβίδα και μετά ανατινάχθηκε. Σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις», δήλωσε. «Κατόπιν επικράτησε χάος και άνθρωποι έτρεχαν. . . Υπήρχαν πολλοί τραυματίες και δεν υπήρχε κανείς εκεί για να τους πάρει».


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου