"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

"Ναι, τα πήρα από τη Siemens"!

Η αποκάλυψη «βόμβα» του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη ότι έλαβε εκλογική χορηγία (sic!) 200.000 μάρκων από τη SIEMENS μέσω εμβάσματος σε λογαριασμό που διατηρούσε ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης σε τράπεζα της Γενεύης, δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας, αποτυπώνει ανάγλυφα το «πάρτι» με τις μίζες που είχε στηθεί στα κομματικά περίχωρα της (τότε) Χαριλάου Τρικούπη και δημιουργεί ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ για ντόμινο εξελίξεων.
Μετά τον πάλαι ποτέ «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Τσουκάτο και τις αποκαλύψεις του για το 1 εκατ. μάρκα που πήρε για λογαριασμό του κόμματος, ήρθε χθες και ένα άλλο στέλεχος του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ να ομολογήσει με απίστευτο κυνισμό ότι δέχθηκε προεκλογική χορηγία από τη SIEMENS, έστω και για ιδίαν χρήση, δεδομένου ότι τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.
Κατά την πολύωρη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μαντέλης δεν είχε καμία δυσκολία να επιβεβαιώσει όσα λίγο νωρίτερα είχε πει στην κατάθεσή του και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, ότι δηλαδή σε λογαριασμό που είχε ανοίξει ο δεύτερος στον κωδικό A. ROCCOS προκειμένου να διευκολύνει τους πολιτικούς φίλους του ιδίου στο εξωτερικό να καταθέσουν τις χορηγίες τους, η SIEMENS τον Νοέμβριο του 1998 έβαλε 200.000 μάρκα. «Με πήρε τηλέφωνο ένα άγνωστο πρόσωπο και μου είπε στα αγγλικά "γεια σας, πού μπορεί να καταθέσω ένα ποσό εκ μέρους της SIEMENS"» είπε ο κ. Μαντέλης, ενώ στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αν του προσδιόρισαν το ύψος της χορηγίας, εκείνος απάντησε πως «το άγνωστο πρόσωπο του είπε, αυτά που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις»!..
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαντέλης, που σήμερα εργάζεται στο Αζερμπαϊτζάν ως σύμβουλος ιδιωτικής εταιρείας που προωθεί ευρωπαϊκά προγράμματα, την περίοδο του επίμαχου εμβάσματος της SIEMENS ήταν υπουργός και μάλιστα το 1997 είχε υπογράψει την υπ’ αριθμόν 8002 προγραμματική συμφωνία μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού.
Στα ευτράπελα της χθεσινής κατάθεσης Μαντέλη, συγκαταλέγεται η άγνοια που προσποιήθηκε όταν ρωτήθηκε για ένα δεύτερο έμβασμα στον ίδιο λογαριασμό ύψους 250.000 μάρκων που «εμφανίστηκε» τον Φεβρουάριο του 2000. Ο κ. Μαντέλης είπε ότι δεν ξέρει αν κι αυτό κατατέθηκε από τη SIEMENS και μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα βρει τον καταθέτη για να τον μάθει και ο ίδιος!..
Πάντως, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι «τα 10 εκατ. μάρκα σαφώς και είναι δωροδοκία για έναν υπουργό, όμως τα 200.000 μάρκα είναι απλώς μια χορηγία». Ωστόσο, ο κ. Μαντέλης έστρεψε τα πυρά του εναντίον «ανώνυμων πληροφοριοδοτών» που διακίνησαν σε δύο δημοσιογράφους σενάρια ότι εκείνος πήρε μίζες 10 εκατ. μάρκων. «Κάποιοι προσπαθούν πάνω στις δικές μου πλάτες να ξεπλύνουν μίζες 10 εκατ. μάρκων», υποστήριξε.
Αδιανόητο χαρακτήρισε το γεγονός ότι μετά από τόσο σοβαρές κατηγορίες για δωροδοκίες πολιτικών, τόσο ο κ. Μαντέλης όσο και ο κουμπάρος του δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν ποιος έβαλε το δεύτερο έμβασμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. «Αμάρτησα για τη Β' Αθηνών θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της κατάθεσης Μαντέλη», σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. στην ομολογία - βόμβα του Τάσου Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη "Siemens". «Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη "Siemens"», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ρηγίλλης, που καταλήγει: «Σημειώνεται ότι και οι δυο δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα, τα οποία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου