"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Φωτιά και λάβρα για τρεις υπουργούς και τον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή


20:02

Φωτιά και λάβρα για τρεις υπουργούς και τον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή είναι η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σε μία απολογία που άγγιξε τις 30 ώρες, η Σταματίνα Μαντέλη καίει τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, Θοδωρή Ρουσόπουλο και τον Γιάννη Αγγέλου, επιρρίπτοντάς τους όλη την ευθύνη για τις αμαρτωλές ανταλλαγές δημόσιας γης με τη Μονή Βατοπεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακρως αποκαλυπτικά είναι ορισμένα από τα αποσπάσματα της μακροσκελούς κατάθεσης:
"Ο κ.Μπασιάκος μου είπε ότι πρέπει να χειριστώ κατ' απόλυτη προτεραιότητα προσωπικά το θέμα, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο από τη διεύθυνσή μου, γιατί αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή που έχει αποφασιστεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι εννοούσε το Μέγαρο Μαξίμου, τον κ.Αγγέλου και τον κ.Ρουσόπουλο."

Πώς  έκαψε  τους υπουργούς
Κατά την Σταματίνα Μαντέλη ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, είναι τα πρόσωπα που κινούσαν τα νήματα για να ολοκληρωθούν οι παράνομες ανταλλαγές.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
"Εάν δεν ήταν οι παρεμβάσεις Ρουσόπουλου-Αγγέλου σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρώνονταν οι ανταλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ή με τις κανονικές διαδικασίες δεν θα γινόταν."
"Εκτελούσα άνωθεν εντολές"
Η Σταματίνα Μαντέλη εμφάνισε τον εαυτό της σαν ένα πιόνι που υποχρεώθηκε να εκτελεί άνωθεν εντολές. Ο μοναχός Αρσένιος μπαινόβγαινε στο γραφείο της και όπως ισχυρίστηκε η κ.Μαντέλη, τηλεφωνούσε μπροστά της στον κ.Ρουσόπουλο ή τον κ.Αγγέλου.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
"Πολλές φορές όταν καθυστερούσα ή δημιουργείτο κάποιο πρόβλημα, ο μοναχός Αρσένιος έπαιρνε τηλέφωνο μπροστά μου τον κ.Αγγέλου και τον κ.Ρουσόπουλο και αμέσως μετά ο κ.Μπασιάκος ή κάποιος από το γραφείο του μου τηλεφωνούσε και μου έλεγε "καθυστερείς" και ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Μονής."
Η ανακρίτρια επέμεινε να ρωτά την κ.Μαντέλη πως είναι σίγουρη ότι τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε ο μοναχός Αρσένιος ήταν οι κύριοι Ρουσόπουλος και Αγγέλου.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
Στ. Μαντέλη: "Ο Αρσένιος τηλεφωνούσε από το γραφείο μου σε Ρουσόπουλο και Αγγέλου με τα μικρά τους ονόματα Γιάννη και Θόδωρε, πολλές φορές μου ανέφερε ότι πέρναγε από το Μαξίμου και έπινε καφέ, ότι συνέτρωγε με τον Ρουσόπουλο και ότι τον επισκεπτόταν στο Αγιο Ορος.
Ανακρίτρια: "Πώς ήσασταν βέβαιη ότι ο Αρσένιος τηλεφωνούσε στον Γ.Αγγέλου και στον Θ.Ρουσόπουλο και όχι σε τρίτα πρόσωπα;"
Στ.Μαντέλη: "Το επιβεβαίωσα γιατί μετά το τηλεφώνημα Αρσένιου στον "Γιάννη" ακολούθησε φορτικό τηλεφώνημα από την αδελφή του υπουργού, την Μαρία Μπασιάκου. Απ΄ότι είχα αντιληφθεί ο Αγγέλου και ο Ρουσόπουλος έπαιρνε τον Μπασιάκο τηλέφωνο, ο Μπασιάκος "κατουριόταν πάνω του".
Η Σταματίνα Μαντέλη περιέγραψε στην ανακρίτρια συγκεκριμένες στιχομυθίες του Αρσένιου με τον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
Σε ένα τηλεφώνημα του Αρσένιου στον Αγγέλου ειπώθηκαν τα εξής: "Είμαι στο γραφείο της κυρίας Μαντέλη, πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή και να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ουρανούπολη και για αυτό πρέπει να πάρεις τηλέφωνο και τον Μπασιάκο άμεσα.
"Δεχόμουν αφόρητες πιέσεις από υπουργούς"
Η Σταματίνα Μαντέλη ισχυρίστηκε πως κάθε φορά που καθυστερούσε να εκτελέσει τις επιθυμίες του Αρσένιου, δεχόταν αφόρητες πιέσεις πολλές φορές από τους προϊσταμένους της, δηλαδή τον κ. Μπασιάκο και τον κ. Κοντό.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
"Τέκνο Τίνα, μου είπε ο Αρσένιος, στείλε άμεσα την απάντησή σου... Μου διεμήνυσε ότι θα απευθυνθεί στους προισταμένους μου υπουργούς και στο γραφείο του πρωθυπουργού για να μου γίνουν συστάσεις. Μετά από λιγα λεπτά μου τηλεφώνησε κάποιος από το γραφείο του κ.Μπασιάκου και μου είπε" γιατί αντιδράς, γιατί καθυστερείς να συμμορφωθείς με τις υποδείξεις του μοναχού. Η καθυστέρησή σου προκαλεί δυσαρέσκεια στο Μέγαρο".
Τέσσερις φορές ισχυρίζεται η Σταματίνα Μαντέλη, της τηλεφώνησε ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ή η αδελφή του Μαρία και της ζήτησαν επιτακτιικά να συμμορφωθεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
"Ο Αρσένιος έφερνε καταστάσεις με αγροκτήματα, χειρόγραφες ή σε laptop, που αφορούσαν ακίνητα τα οποία είχε εντοπίσει και ήθελε να προωθηθούν για ανταλλαγή στην ΚΕΔ. Εγώ είχα σαφή προφορική εντολή από τον Ευάγγελο Μπασιάκο να δέχομαι και να προωθώ κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα και τάχιστα οποιαδήποτε κατάσταση με προεπιλεγμένα ακίνητα έστελνε ο Αρσένιος... για να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το Μέγαρο Μαξίμου."
Η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι διαφωνούσε με τις ανταλλαγές των ακινήτων αλλά οι κ.Μπασιάκος και Κοντός την έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων, πολλές φορές με πολύ προσβλητικό τρόπο
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
"Μπασιάκος-Κοντός μου απάντησαν ότι "το όλο θέμα έχει λυθεί διοικητικά και οφείλεις σαν αρμόδια διευθύντρια να εφαρμόσεις την υπουργική απόφαση και τις εντολές μας". Μάλιστα ο κ.Μπασιάκος μου είπε: "Ποια είσαι εσύ με ένα πτυχίο νομικής που θα αντιπαρατεθείς με τα μέλη του γνωμοδοτικού συμβουλίου;"
Η κ.Μαντέλη ισχυρίστηκε πως δέχθηκε πολλές πιέσεις για να μην καταθέσει όσα ήξερε στην πρώτη εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι.
Απόσπασμα κατάθεσης Σταματίνα Μαντέλη:
Πριν καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο τότε υπουργός Κοντός με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε αν θέλεις να γλιτώσεις από τα δικαστήρια, πρόσεξε τι θα πεις στην Εξεταστική και μου υπέδειξε τι πρέπει να πω.
Μετά την απολογία της η Σταματίνα Μαντέλη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 100.000 ευρώ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..........
ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ Η ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝΕ;
Ε! ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ! ΤΙ ΛΕΩ ! Η ΑΜΟΙΡΗ....ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου