"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σιέρα Λεόνε: Βελτιώνεται η ιατρική περίθαλψη για γυναίκες και παιδιά




Σιέρα Λεόνε: Βελτιώνεται η ιατρική περίθαλψη για γυναίκες και 
παιδιά © William Daniels / Panos picturesΑνακοίνωση  - Στις 27 Απριλίου 2010, η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε άρχισε να εφαρμόζει μια πολιτική ελεύθερης ιατρικής περίθαλψης για τις έγκυες γυναίκες, τις μητέρες που θηλάζουν, και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών. Οι ΓΧΣ καλωσορίζουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης στη νέα πολιτική, κι ελπίζουμε ότι αυτή θα βελτιώσει την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη αυτών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. «Είμαστε  εξαιρετικά ευτυχείς που η κυβέρνηση  της Σιέρα Λεόνε αποφάσισε να σταματήσει να ζητά από τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά να πληρώνουν για την ιατρική τους περίθαλψη», είπε ο Στιούαρτ Ζίμπλε, Επικεφαλής της Αποστολής των ΓΧΣ στη Σιέρα Λεόνε. «Σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα στον τομέα της υγείας, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η αξιοποίηση υγειονομικών υπηρεσιών».
Η Σιέρα  Λεόνε, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα φτώχειας, και διατηρεί ένα από τα χειρότερα ρεκόρ παγκοσμίως στον τομέα της υγείας. Ένα στα τέσσερα παιδιά πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα 5 τους χρόνια, και η μια στις οκτώ γυναίκες κινδυνεύουν να πεθάνουν από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Περισσότερο από το 50% του πληθυσμού επιβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Οι ΓΧΣ  εργάζονται στην Σιέρα Λεόνε από το 1986. Στη μικρή πόλη Μπο, οι ΓΧΣ λειτουργούν ένα νοσοκομείο που παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε μητέρες και παιδιά. Το νοσοκομείο διαθέτει ένα κέντρο εντατικής επισιτιστικής θεραπείας για υποσιτισμένα παιδιά, ένα παιδιατρικό τμήμα, και μια μαιευτική πτέρυγα με χειρουργική μονάδα, όπου αντιμετωπίζονται κυρίως περιστατικά δύσκολων τοκετών . Οι ΓΧΣ παρέχουμε επίσης υποστήριξη και στο υπουργείο Υγείας σε πέντε κέντρα υγείας, και σε τριάντα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.
Η εμπειρία των ΓΧΣ στη Σιέρα Λεόνε και σε άλλες φτωχές χώρες, έχει δείξει ότι τα ποσά για νοσηλεία και περίθαλψη που πληρώνουν οι ασθενείς, αποτελούν ένα μεγάλο εμπόδιο στην πρόσβαση σωτήριας ιατρικής περίθαλψης. Ο αριθμός των παιδιών που έχουν διαγνωστεί και έχουν λάβει θεραπεία κατά της ελονοσίας, δεκαπλασιάστηκε, από τη στιγμή που οι ΓΧΣ προσφέραμε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη – ακόμη κι όταν το κόστος νοσηλείας για πολλούς ασθενείς ήταν πολύ χαμηλό.
«Παρόλο που  η δωρεάν ιατρική περίθαλψη μπορεί να μη λύσει όλα τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή περιορίζουν την πρόσβαση πολλών ευπαθών ομάδων σε αυτή, θα εξαλείψει ένα σημαντικό εμπόδιο», είπε ο Ζίμπλ.
Και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή της πολιτικής παροχής δωρεάν περίθαλψης στις ευπαθείς ομάδες είναι μια πρόκληση: «Η πολιτική μπορεί να υλοποιηθεί, μόνο αν τα απαραίτητα φάρμακα, ο εξοπλισμός και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι συνεχώς διαθέσιμοι, να υποστηρίξουν ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες δομές υγείας. Χρειάζεται να γίνουν συνεχείς προσπάθειες μέσα στους επόμενους μήνες αλλά και για τα επόμενα χρόνια, ώστε να κατακτηθεί αυτή η πρόκληση».
Ο Ζίμπλ  πρόσθεσε: «Οι ΓΧΣ γίναμε αυτόπτης μάρτυς των προσπαθειών που κατέβαλαν οι αρχές της Σιέρα Λεόνε, για να εφαρμόσουν με επιτυχία αυτή τη νέα πολιτική. Ελπίζουμε ακόμα ότι θα λάβουν την κατάλληλη και συνεχή υποστήριξη από τους εταίρους τους, έτσι ώστε η πολιτική τους να εξασφαλίσει καλύτερη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη για όσους τη χρειάζονται περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου