"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Την επιθυμία του να προσφέρει 23 εκατομμύρια ευρώ για τα έργα συντήρησης του Κολοσσαίου της Ρώμης εξέφρασε ο Ιταλός επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντε Λα Βάλε, ιδιοκτήτης γνωστής φίρμας υποδημάτων Tod's.

Ο «Mr. Tod's» βοηθά την συντήρηση του Κολοσσαίου
Ο Ντέ Λα Βάλε διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να καλύψει ούτε γωνιά του γνωστότερου μνημείου της Αιώνιας Πόλης με γιγανταφίσες, στις οποίες θα διαφημίζονται οι τσάντες και τα παπούτσια του, εννοώντας ότι η διαφήμιση, στην οποία στοχεύει, είναι μέσω θετικών δηλώσεων του δήμου και της κυβέρνησης.
Η ιδέα για «συντήρηση του Κολοσσαίου από ιδιώτη» ανήκει στον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, και στον δήμαρχο της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι οι κρατικοί πόροι είναι ανεπαρκείς και ότι το δημόσιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φέρει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.
Ο σημερινός Τύπος στην Ιταλία υπογραμμίζει τη σημασία της προσφοράς του Ντε Λα Βάλε για την ιταλική πραγματικότητα, αλλά αναφέρεται και στις δυσκολίες του εγχειρήματος.
Αρχικά, εκτός από τον επιχειρηματία του τομέα των υποδημάτων, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και αρκετοί άλλοι βιομήχανοι. Στην πορεία, ωστόσο, εγκατέλειψαν την ιδέα, λόγω, κυρίως, των υπερβολικών γραφειοκρατικών κολλημάτων και υποχρεώσεων και τις έλλειψης σχετικού αναλυτικού νομικού πλαισίου.
 Σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασισθεί έως τώρα, οι κυρώσεις σε περίπτωση καθυστέρησης των έργων, όπως και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, θα βαρύνουν τον χορηγό, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», προκαλεί προβληματισμό σε αρκετούς συνεργάτες του Ντέ Λα Βάλε.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, πάντως και του δήμου της Ρώμης, είναι η συντήρηση του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου Φλάβιο να διαρκέσει περί τα τρία χρόνια, περίοδο κατά την οποία το μνημείο θα πρέπει μείνει ανοικτό για το κοινό, δεδομένου ότι τα εισιτήρια εισόδου του Κολοσσαίου αποφέρουν 35 εκατομ. ευρώ το χρόνο, βασικό έσοδο για τα ταμεία του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο δεν μπορεί να «παγώσει».
Η πρωτοβουλία συντήρησης του Κολοσσαίου, πάντως, θα συμβάλει στη βελτίωση του προφίλ του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, που έγινε στόχος αυστηρότατων επικρίσεων μετά την πρόσφατη κατάρρευση αρχαίων κτηρίων στην πόλη της Πομπηίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου