"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Γύρισαν την πλάτη στην εξουσία



Με βαµµένα άσπρα τα χέρια τους, λουλούδια και πολύχρωµα µπαλόνια διαδήλωσαν οι ιταλοί φοιτητές κατά του νόµου της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την εκπαίδευση
Με µια πολύχρωµη, δυναµική αλλά και καθ’ όλα ειρηνική διαδήλωση διατράνωσαν οι φοιτητές στη Ρώµη την αντίθεσή τους στην εκπαιδευτική µεταρρύθµιση που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Οι διαδηλωτές άφησαν το έρηµο κέντρο της Αιώνιας Πόλης στους περίπου 2.000 αστυνοµικούς, ενώ αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας.
Οι φοιτητές τήρησαν στο ακέραιο την υπόσχεση που έδωσαν ότι η βία δεν θα είχε καµία θέση στην πορεία τους. Οπως είχαν υποσχεθεί, η διαδήλωσή τους ήταν απρόβλεπτη, ευφάνταστη, γεµάτη χιούµορ και χάπενινγκ. Οι περίπου 10.000 φοιτητές που συµµετείχαν στην πορεία απέφυγαντην «κόκκινη ζώνη», την οποίαείχαν στήσει οι αρχές στο κέντρο της Ρώµης προκειµένου να προστατεύσουν από τους διαδηλωτές τη Βουλή, τη Γερουσία, το Προεδρικό Μέγαρο και την έδρα της κυβέρνησης. «Θα αφήσουµε τα κέντρα της εξουσίας στη µοναξιά της µιζέριας τους και θα πάµε αλλού», είχαν προαναγγείλει. Ετσι, προτίµησαν να συγκεντρωθούν έξω από τα πανεπιστήµια και να διακόψουν την κίνηση σε µεγάλες οδικές αρτηρίες όπως το Λουνγκοτέβερε κατά µήκος του ποταµού Τίβερη. Με βαµµένες άσπρες τις παλάµες τους, κρατώντας πολύχρωµα µπαλόνια και το σύνθηµα «ζητάµε Παιδεία και µας δίνουν Αστυνοµία», οι φοιτητές επανέλαβαν το αίτηµά τους για δηµόσια και δωρεάν Παιδεία. Στονλόφο Τζανίκολο, µέλη τουΦοιτητικού Αγώνα έβαψαν κόκκινο τονερό στο σιντριβάνι Φοντανόνε. Στην ίδια ενέργεια καιακριβώς την ίδια ώρα προχώρησαν συµφοιτητές τους σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.


Κατά τη διάρκεια της πορείας στη Ρώµη, πολλοί περαστικοί χειροκροτούσαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι ανταπαντούσαν µε χειροκροτήµατα.

Στον Πρό εδρο. Ενα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της χθεσινής διαµαρτυρίας ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας των φοιτητών µε τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι φοιτητές είχαν απευθύνει ανοικτή επιστολή στον πρώτο πολίτη της Ιταλίας µε την οποία τον καλούσαν να µην υπογράψει τον νέο νόµογια την εκπαίδευση, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της επικύρωσης από τηΓερουσία. «Μην υπογράψετε. Ετσι θα είστε µαζί µας στους δρόµους, στο πλευρό µας. Εάν θέσετε την υπογραφή σας στον νόµο Τζελµίνι, θα επικυρώσετε την κατάργηση του δικαιώµατος στις σπουδές, ένα από τα βασικά συνταγµατικά δικαιώµατα που εγγυάται ισότητα και δηµοκρατία», έγραψαν στην επιστολή. Η ανακοίνωση της προεδρίας για την πραγµατοποίηση της συνάντησης έγινε δεκτή µε ικανοποίηση από τους φοιτητές. «Είµαστε πολύ χαρούµενοι», σχολίαζε η 23χρονη Πάολα, µέλος του συντονιστικού των φοιτητών. «Είχαµε γράψει αυτό το γράµµα, αλλά δεν ξέραµε εάν θα του το παραδίδαµε ποτέ». Αντίθετα µε την πρωτεύουσα, στο Μιλάνο και το Παλέρµο δεναποφεύχθηκαν οι εντάσεις ανάµεσα στους φοιτητές και την Αστυνοµία. Τα µικροεπεισόδια, πάντως, που σηµειώθηκανστις δύο πόλεις δεν πήραν διαστάσεις. ∆ιαδηλώσεις πραγµατοποιήθηκαν σχεδόν σεόλες τις µεγάλες πόλεις της Ιταλίας, όπωςτο Τορίνο, η Νάπολι και η Γένοβα.


Ανεξάρτητη υπουργός!


Για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προστέθηκε ένας ακόµη πονοκέφαλος µετά την απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Στεφανίας Πρεστιτζάκοµο να καταθέσει την κοµµατική της ταυτότητα χωρίς πάντως να εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο. Η Πρεστιτζάκοµο δήλωσε µε δάκρυα στα µάτια ότι «δεν ανήκει πλέον στον Λαό της Ελευθερίας» και ανακοίνωσε την απόφασή της να προσχωρήσει στην οµάδα των ανεξάρτητων βουλευτών.


«Θα παραµείνω στην κυβέρνηση όσο θέλει ο Μπερλουσκόνι», ήταν η απάντησή της στην ερώτηση εάν σκέπτεται να παραιτηθεί από υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου