"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χάστε 4 κιλά σε 7 μέρες με τη δίαιτα Orac

Τι είναι ο δείκτης ORAC; Πώς μας βοηθάει να χάσουμε κιλά –και όχι την ενέργειά μας– και να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα; Ακολούθησε το διατροφικό πλάνο και διαπίστωσέ το.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειρα διατροφικά μοντέλα και δίαιτες. Ωστόσο λίγες από αυτές συνδυάζουν την απώλεια κιλών με τη γενική ευεξία και υγεία του οργανισμού. Ανάμεσά τους είναι και η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC. Το μυστικό της κρύβεται στη δύναμη των αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, ενώ παράλληλα μας χαρίζουν ενέργεια και ευεξία, ενισχύουν την υγεία και κάνουν το δέρμα μας πιο λείο και απαλό. 


Τι είναι τα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι το Α και το Ω για το σώμα μας. Κάθε τροφή περιέχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό αντιοξειδωτικών που ενισχύει τη γενική άμυνα του οργανισμού, καθιστώντας τον ανθεκτικό στις επιθέσεις που δέχεται από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες. Αυτή η άμυνα ονομάζεται αντιοξειδωτική ικανότητα. Τα αντιοξειδωτικά δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντάς τες σε μη τοξικές, άρα και ακίνδυνες για τον οργανισμό. Ενδεικτικά, αντιοξειδωτικές ουσίες είναι οι βιταμίνες C και  E, το Β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, καθώς και άλλες φυτοχημικές ουσίες που θα βρεις στο σταφύλι, στα σταυρανθή, στο σκόρδο και στο χαμομήλι.

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες

Κατά τη διάρκεια των χημικών διεργασιών του μεταβολισμού, το οξυγόνο που χρησιμοποιείται για τις βιολογικές καύσεις παράγει κάποιες ουσίες που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ουσίες αυτές είναι απαραίτητες για την εξολόθρευση παθογόνων μικροβίων, ιών και παρασίτων που εισβάλλουν στο σώμα μας, αλλά και για την αποδόμηση τοξινών, καταλοίπων φαρμάκων και χημικών. Υπό κανονικές συνθήκες, μόλις οι ελεύθερες ρίζες επιτελέσουν την αποστολή τους καταστρέφονται από τα αντιοξειδωτικά συστήματα του οργανισμού. Όταν όμως το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς υπερδιέγερσης (π.χ. εξαιτίας του καπνίσματος ή του έντονου στρες) παράγονται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ελεύθερων ριζών από όσες μπορεί να εξουδετερώσει ο οργανισμός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ της παραγωγής τους και της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού και να προκαλείται το οξειδωτικό στρες – φαινόμενο καταστροφικό για τους ιστούς και την υγεία, καθώς χιλιάδες ελεύθερες ρίζες οξυγόνου πολιορκούν τα κύτταρα, εισχωρούν στο εσωτερικό τους και καταστρέφουν το DNA τους. Έτσι, δημιουργούνται βλάβες που αρρωσταίνουν και γερνούν πρόωρα τα κύτταρα, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται διάφορες ασθένειες (όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.ά.).
Τι είναι ο δείκτης ORAC
Ο δείκτης ORAC (Oxyzen Radical Absorbance Capacity: Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) αποτελεί τη μονάδα μέτρησης της αντιοξειδωτικής απαίτησης του οργανισμού και πρόσληψης από τα τρόφιμα. Χάρη σε αυτόν γνωρίζουμε τη δύναμη που παρουσιάζει ένα τρόφιμο προκειμένου να είναι σε θέση να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες. Καθημερινά θα πρέπει να προσλαμβάνουμε τόσες μονάδες ORAC, όσες χρειαζόμαστε σύμφωνα με τις ατομικές μας ανάγκες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις θερμίδες. Η ανάγκη αυτή εξαρτάται από τις συνθήκες της ζωής μας, τα επίπεδα άγχους, τις ώρες ύπνου, την έκθεση σε περιβαλλοντικούς και διατροφικούς προ-οξειδωτικούς παράγοντες (όπως μόλυνση, ζωικά λιπαρά, ορμόνες, χημικά των τροφίμων κ.λπ.). Στις περιπτώσεις αυτές η αντιοξειδωτική πρόσληψη μέσω της διατροφής μας θα πρέπει να είναι υψηλότερη. Σε γενικές γραμμές ωστόσο είναι περίπου 3.000-3.500 μονάδες.
Στην πράξη
Η ισορροπημένη διατροφή είναι το καλύτερο μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας μας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές υψηλής διατροφικής αξίας που θωρακίζουν τον οργανισμό, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Με τη νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC θα καταφέρεις μέσα σε επτά ημέρες να χάσεις έως και τέσσερα κιλά, αρκεί φυσικά να διαθέτεις πλεόνασμα βάρους. Σε αντίθετη περίπτωση θα χάσεις λιγότερα. Με αυτή τη δίαιτα θα εξασφαλίσεις την καλή λειτουργία των κυττάρων και κατ’ επέκταση του μεταβολισμού σου, ενώ ταυτόχρονα θα τονώσεις την άμυνα του οργανισμού σου και θα προλάβεις φαινόμενα γήρανσης των ιστών. Με λίγα λόγια θα ενισχύσεις όλες τις βιολογικές λειτουργίες του σώματός σου. 
Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις και τον τρόπο ζωής σου. Παράλληλα με τη σωστή διατροφή, μπορείς να προσπαθήσεις να κόψεις και το τσιγάρο. Το κάπνισμα θεωρείται οξειδωτικός παράγοντας λόγω των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν στην πίσσα, αλλά και αυτών που παράγονται στην αέρια φάση του καπνού του τσιγάρου. Επίσης, καλό είναι να καταναλώνεις με μέτρο το κρέας, να αποφεύγεις τα κορεσμένα λίπη και να ελαττώσεις τις ποσότητες του καφέ και του αλκοόλ, που λειτουργούν ως προοξειδωτικοί παράγοντες. Η μόλυνση του περιβάλλοντος αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό παράγοντα εξωγενούς πρόσληψης προ-οξειδωτικών ουσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που ζουν σε μεγάλες πόλεις εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες σε σχέση με εκείνους που ζουν σε μικρές πόλεις και χωριά.
Το Τop 10 των Σούπερ Τροφών με αντιοξειδωτική δράση
Ελαιόλαδο, πράσινο τσάι, κόκκινο κρασί, ξερά δαμάσκηνα, ξερά βερίκοκα, βαλσαμικό ξίδι, ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι.

Περισσότερες πληροφορίες στο νέο βιβλίο Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα Orac, του Δήμητρη Γρηγοράκη, MSc Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου (εκδόσεις ΒΗΤΑ
).
Διατροφικό πλάνο
Τη προσωπική σου αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC μπορείς να τη δημιουργήσεις μόνη σου μέσα από τις πληροφορίες που παρατίθενται στο βιβλίο Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ΟRAC. Η διατροφή αυτή θα περιλαμβάνει τροφές ανώτατης βιολογικής αξίας με σημαντική αντιοξειδωτική περιεκτικότητα (ΟRAC), οι οποίες είναι πολύ εύκολο να καταναλωθούν όπου κι αν βρίσκεσαι.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου