"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή σε Εφραίμ και Αρσένιο


Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Εφετείο της Θράκης στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και στον μοναχό Αρσένιο, κρίνοντάς τους ενόχους για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παραβίαση δικαστικού απορρήτου στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Την ίδια ποινή επέβαλε και στην πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρία Ψάλτη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους και επέβαλε: στην κ. Ψάλτη φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και παραβίασης δικαστικού απορρήτου και την ίδια ποινή στους Εφραίμ και Αρσένιο, για ηθική αυτουργία.

Αρχικά, το δικαστήριο είχε ζητήσει την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης (ποινή 15 μηνών φυλάκισης και δικαίωμα άσκησης έφεσης), αλλά η Μαρία Ψάλτη ζήτησε μείωση της ποινής με αναγνώριση ελαφρυντικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει την απόφαση για την υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο και τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου.

Από την πλευρά τους, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της εις βάρος τους απόφασης.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί με προσφυγές στον Άρειο Πάγο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου