"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κουβέλης για περιουσίες Ιμβρίων

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, για τις περιουσίες των Ελλήνων στην Ίμβρο κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Όπως αναφέρει ο κ. Κουβέλης, η εφαρμογή του εθνικού κτηματολογίου της Τουρκίας στην Ίμβρο οδήγησε στην απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών περιουσιών που καταχωρήθηκαν αυθαίρετα στο τουρκικό Δημόσιο, καθώς στις νεότερες γενιές Ιμβρίων που δεν έχουν την τουρκική υπηκοότητα δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα μεταβίβασης περιουσιών των προγόνων τους.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η Συνθήκη της Λοζάνης προβλέπει καθεστώς αυτοδιοίκησης για τους Έλληνες κατοίκους της Ίμβρου και Τενέδου, με ιδιαίτερα προνόμια για τον σεβασμό της γλώσσας, της θρησκείας και της ιδιοκτησίας, ο κ. Κουβέλης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών με ποιον τρόπο σκοπεύει να παρέμβει στις τουρκικές Αρχές, ώστε να εγγυηθεί την προστασία των ιδιοκτησιών των Ελλήνων της Ίμβρου.
Θα καταβληθούν προσπάθειες για την αναγνώριση κληρονομικών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, αλλά και η απόδοση τουρκικής υπηκοότητας στους γηγενείς κατοίκους των νησιών που εκδιώχθηκαν, αλλά και στους απογόνους τους;

2 σχόλια:

  1. Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΓΩ 1)ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΙ 2)ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΕ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΞΕΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ......
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή