"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα
χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης."
Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011
Αιχµή οι προεδρικές εκλογές του ερχόµενου Σεπτεµβρίου
TOΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2009 ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουµπάρακ διέβαινε για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Μπαράκ Οµπάµα στην Αίγυπτο τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, καθώς ο αµερικανός πρόεδρος επέλεξε να απευθύνει µήνυµα στον µουσουλµανικό κόσµοαπό την πρωτεύουσα της πιο πιστής αραβικής συµµάχου των ΗΠΑ...
Για δεκαετίες, οι αµερικανικές κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά µάτια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωµάτων και της όποιας αντιπολιτευτικής φωνής στη µεγαλύτερη αραβική χώρα, µε αντάλλαγµα τη συνεργασία της Αιγύπτου. Οµως, τα προβλήµατα της 29χρονης διακυβέρνησης Μουµπάρακ, µε αιχµή του δόρατος τις εθνοτικές καιθρησκευτικές εντάσεις, λένε διπλωµατικές πηγές, δεν είναι καινούργια.
«Είναι αυτά πάνω στα οποία χτίζει η τροµοκρατία και µάλιστα σε µια περίοδο που µια ηγέτιδα χώρα στον µουσουλµανικό κόσµο µπαίνει σε τροχιά αβεβαιότητας µε αιχµή τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2011».
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα άρθρα και οι µελέτες θινκ-τανκ για τα σενάρια διαδοχής και τη «µετάΜουµπάρακ» εποχή. Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς το βεβαρηµένο µητρώο της αιγυπτιακής κυβέρνησης σε ζητήµατα ανθρωπίνων δικαιωµάτων και εκπροσώπησης πολιτικών οµάδων (οι κόπτες είναι σχεδόν αποκλεισµένοι από την εκλογική διαδικασία, ενώ το µεγαλύτερο κόµµα της αντιπολίτευσης, οι Αδελφοί Μουσουλµάνοι, είναι απαγορευµένο), δεν είναι λίγοι στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που βλέπουν πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας την προσπάθεια να προκληθεί εσωτερικό χάος και πολιτική αστάθεια στον δρόµο προς τις προεδρικές εκλογές του επόµενου Σεπτεµβρίου.
Το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ.καταδίκασε την επίθεση,ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ∆ηµήτρης ∆ρούτσας είχε τηλεφωνική επικοινωνία µε τον αιγύπτιο οµόλογό του. Ο ∆. ∆ρούτσας είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο τον περασµένο Οκτώβριο, ενώ νωρίτερα, τον Ιούνιο, ο Κάρολος Παπούλιας είχε συναντηθεί µε τον Χόσνι Μουµπάρακ στο Σαρµ ελ Σεΐχ.
Η συνάντηση αυτή είχε πραγµατοποιηθεί µετά το ολιγόωρο ταξίδι που είχε πραγµατοποιήσει στην Αθήνα ο αιγύπτιος πρόεδρος τον Μάιο του 2010. Τότε είχε συναντηθεί µε τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στο αεροδρόµιο είχε συναντηθεί και µε τον Γ. Παπανδρέου. Βασικό θέµα στις συζητήσεις ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, περιοχή στην οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να επιστρέψει και να αναλάβει ρόλο.
Προβληµατισµός
Οι επερχόµενες προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο τον Σεπτέµβριο του 2011 προβληµατίζουν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς ο Χόσνι Μουµπάρακ, αν και κρατά τα χαρτιά του κλειστά, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να... κληροδοτήσει το προεδρικό αξίωµα στον γιο του Γκαµάλ Μουµπάρακ. ∆εν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν αµφι βολίες για την ικανότητα του υιού Μουµπάρακ να κρατήσει την Αίγυπτο σταθερή, άποψη που είχε προκύψει και από τιςπρόσφατες διαρροές αµερικανικώντηλεγραφηµάτων από το Wikileaks.
[ΓΝΩΜΗ] Αποδιοποµπαίος τράγος
Του Gilles Kepel
Οπως στο Ιράκ, έτσι και στην Αίγυπτο, οι χριστιανοί γίνονται εύκολος στόχος. Η επιλογή αυτή δείχνει µεταξύ άλλων την αδυναµία της Αλ Κάιντα και οµοειδών εξτρεµιστικών οργανώσεων:δενµπορούν να χτυπήσουν τους δυτικούς στις τοπικές αρχές και έτσι διαλέγουν στόχους πιο προσεγγίσιµους που συγχρόνως εξασφαλίζουν µια καλή δόση διαφήµισης. Οι ριζοσπαστικές οργανώσεις που έχουν ως σηµείο αναφοράς την Αλ Κάιντα έχουν αποτύχει αφού δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν τις µάζες. Γι’ αυτό επιλέγουν τους χριστιανούς ως αποδιοποµπαίο τράγο, όπως µαρτυρά η επίθεση στη Βαγδάτη στις 31 Οκτωβρίου. Πάντως, στην περίπτωση τηςΑιγύπτου, υπάρχουν δύο βασικές διαφορές: πρώτον, το γεγονός ότι οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες δεν αφήνει κανέναν χώρο στην αντιπολίτευση. ∆εύτερον, η βαθιάκρίση στις τάξειςτων Αδελφών Μουσουλµάνων, οι οποίοι θα ήθελαν να παίξουν έναν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. ∆εν τα κατάφεραν, εξασθένησαν καιέτσι επωφελήθηκαν τακινήµατα τωνσαλαφιστών.ΟιΑδελφοί Μουσουλµάνοιείχανεπιχειρήσει το τελευταίο διάστηµα ένα άνοιγµα προςτουςχριστιανούς προκειµένου να πείσουν τη∆ύση ότι αποτελούν αξιόπιστη εναλλακτική λύση του Μουµπάρακ. Η ήττα τους τούς έθεσε σε έναν φαύλο κύκλο ρίχνοντας παράλληλα νερό στον µύλο του αυστηρού δογµατισµού των σαλαφιστών, της αίρεσηςτουριζοσπαστικούσουνισµού που γεννήθηκε στην καρδιά της αραβικής χερσονήσου, επισήµως απολιτικής και κυρίως αντιχριστιανικής.
Το σχόλιο του γάλλου ισλαµολόγου Ζιλ Κεπέλ, κορυφαίου µελετητή του ριζοσπαστικού ισλαµισµού, δηµοσιεύτηκε στην ιταλική εφηµερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα»
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου