"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Βίαιες ταραχές με 39 νεκρούς στο Κιργιστάν



Ριπές πολυβόλων, εμπρησμοί και γενικευμένα επεισόδια από συμμορίες
 νεαρών συνθέτουν το σκηνικό στην πόλη Ος
Φόβους για εθνοτικές συγκρούσεις προκαλούν τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην πόλη Ος του Νότιου Κιργιστάν και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων, ενώ περίπου 600 τραυματίσθηκαν. Παρατεταμένα πυρά ακούγονταν τη νύχτα της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής, ενώ στις συγκρούσεις συμμετείχαν συμμορίες εκατοντάδων νεαρών οπλισμένων με κλομπ και σιδερολοστούς, οι οποίοι πυρπόλησαν καταστήματα και αυτοκίνητα. Η προσωρινή κυβέρνηση της Ρόζας Οτουνμπάγεβα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως χαρακτήρισε τη σύγκρουση «τοπική», λέγοντας ότι είναι πιθανό να προκλήθηκε από έναν καβγά στο καζίνο. Τα περισσότερα από τα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες. Η προσωρινή κυβέρνηση έστειλε στρατό και θωρακισμένα οχήματα για να καταστείλει τα βίαια επεισόδια και κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Νότιο Κιργιστάν και την Ος, μια πόλη με περισσότερους από 200.000 κατοίκους στην ταραγμένη κοιλάδα Φεργκάνα, έχει σημαντική υποστήριξη ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, ο οποίος ανατράπηκε τον Απρίλιο από λαϊκή εξέγερση και διέφυγε με την οικογένειά του στη Λευκορωσία. Εκτοτε η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή. Οι υποστηρικτές του Μπακίγεφ είχαν καταλάβει στις 13 Μαΐου κυβερνητικά κτίρια στον Νότο, αψηφώντας την κεντρική κυβέρνηση στο Μπισκέκ.

Οι πολιτικές εντάσεις ανάμεσα στον αγροτικό Νότο και τον Βορρά του Κιργιστάν υφίστανται παράλληλα με τις αντιπαλότητες μεταξύ εθνοτήτων και φυλών. Ανησυχίες δημιουργεί η εθνοτική αναταραχή ανάμεσα σε Κιργίζιους και Ουζμπέκους στην κοιλάδα Φεργκάνα, όπου συναντώνται το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου