"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ


ΣΕ ΠΕΝΤΕ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι πρώτοι σοµαλοί πειρατές που δικάστηκαν στην Ευρώπη.

Η δίκη των πέντε Σοµαλών έγινε στο δικαστήριο του Ρότερνταµ στην Ολλανδία για την επίθεση σε φορτηγό πλοίο στον Κόλπο του Αντεν στις 2 Ιανουαρίου του 2009. Το πλοίο έφερε τη σηµαία των Ολλανδικών Αντιλλών.

Μόλις ανακοινώθηκε η ποινή από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Γιαν Βίλεµ Κλάιν Βόλτερινκ, ένας από τους πειρατές, ο Σαΐντ Αλα Γκαράαρ, 39 ετών, φώναξε: «Η Ολλανδία δεν συµπαθεί τους µουσουλµάνους, το ξέρουµε».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε παράνοµη την απόφαση. Στη διάρκεια της δίκης, ο 39χρονος Σοµαλός δάκρυζε και δήλωσε προς την έδρα του δικαστηρίου ότι η φτώχεια τον είχε οδηγήσει σε απόγνωση. Η πρώτη δίκη
Η δίκη των σοµαλών πειρατών θεωρείται ορόσηµο στη µάχη κατά των αυξανόµενων περιστατικών πειρατείας στον Κόλπο του Αντεν και τον Ινδικό Ωκεανό εις βάρος εµπορικών πλοίων. Η απάντηση στο κύµα πειρατείας ήταν η δηµιουργία µιας οµάδας κρούσης στην οποία συµµετείχαν το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, οι πειρατές κατάφεραν να αποσπάσουν λύτρα πολλών δισεκατοµµυρίων δολαρίων για να απελευθερώσουν τα πλοία που είχαν καταλάβει.

Ελαφρυντικά
Στη δίκη του Ρότερνταµ ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε ποινές κάθειρξης επτά χρόνων. Ο πρόεδρος, όµως, αναγνώρισε στους κατηγορούµενους τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν στη χώρα τους και εξαιτίας των οποίων οδηγήθηκαν στην πειρατεία. Η υπεράσπιση προτίθεται να εφεσιβάλλει την απόφαση. «Ηλπιζα σε µικρότερη ποινή», δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης Γιαν Αουσµα.

Πειρατές κρατούνται επίσης στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερµανία και τις ΗΠΑ εν αναµονή της δίκης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου