"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Εκατοντάδες νεκροί από τις συγκρούσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία ημέρα στην πόλη Ντουεκουε στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού, σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Ο αιματηρός απολογισμός στη χώρα είναι αποτέλεσμα των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο και του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της χώρας Αλασάν Ουατάρα.
Στο Αμπιτζάν συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, ενώ στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Λοράν Γκμπάγκμπο.
Από την πλευρά του, ο Αλασάν Ουατάρα κατήγγειλε σήμερα πως βρέθηκαν "αρκετοί ομαδικοί τάφοι" στις δυτικές περιοχές της χώρας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους υποστηρικτές του Λοράν Γκμπάγκμπο. Οι τάφοι εντοπίστηκαν στις περιοχές Τουλεπλέου, Μπλολεκίν και Γκουίλιο.
Νωρίτερα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε συγκρούσεις στο Ντουεκουέ. "Έχουμε πληροφορίες ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε διακοινοτικές συγκρούσεις. Οι συνάδελφοί μας είδαν εκατοντάδες πτώματα...υποπτευόμαστε πως πρόκειται για διακοινοτική βία. Από την Δευτέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή", δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Δωροθέα Κριμιτσάς.
Εν τω μεταξύ το γαλλικό προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουαταρά. Σύμφωνα με τα Ηλύσια Πεδία, κατά τη συνομιλία αναφέρθηκε ότι οι πιστές στον Ουαταρά "Νέες δημοκρατικές δυνάμεις ελέγχουν, πρακτικά, όλη την επικράτεια της Ακτής του Ελεφαντοστού".
Παράλληλα, στη Γαλλία διέρρευσε η πληροφορία ότι το γαλλικό εκστρατευτικό σώμα στην Ακτή Ελεφαντοστού, "Λιβόρν", ενισχύθηκε τις τελευταίες ώρες, φθάνοντας τους 1.100 στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου