"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

"Μήνυμα Ανάστασης και ελπίδας"

 Μήνυμα Ανάστασης και ελπίδας

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η Αθήνα το Αγιο Φως που έφτασε με το αεροσκάφος της ελληνικής αντιπροσωπείας από τα Ιεροσόλυμα, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Σε μια λαμπρή τελετή εκατοντάδες πιστών, όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παραλάβουν το Αναστάσιμο Φως το οποίο μετέφερε από τον Πανάγιο Τάφο η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη.
 Μήνυμα Ανάστασης και ελπίδας

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό και πό εκεί μεταφέρθηκε στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Μετά με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το πρωί η αναχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, για τα Ιεροσόλυμα, ήταν περιπετειώδης.
Το αεροσκάφος τύπου «Εμπραέρ» απογειώθηκε στις 7 το πρωί αλλά μετά από μισή ώρα πτήσης παρουσίασε ένδειξη τεχνικόύ προβλήματος, με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει προληπτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα με άλλο αεροσκάφος του ιδίου τύπου, το οποίο έφθασε εκτάκτως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταφέρει την αποστολή στους Αγίους Τόπους.


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' έφερε, όπως κάθε χρόνο, το αναστάσιμο φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.


Νωρίτερα, ο τάφος είχε σφραγιστεί με κερί ενώ εκπρόσωποι των δογμάτων αλλά και η αστυνομία είχαν ελέγξει προσεκτικά το χώρο για να αποκλείσουν την ύπαρξη εστίας φωτιάς. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε.


Το άγιο φως ήρθε και πάλι στη γη ενώ το πλήθος των προσκυνητών δεν συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του, μέσα σ΄ένα κλίμα κατάνυξης.


Λίγο αργότερο ο Πατριάρχης Θεόφιλος παραδίδοντας το Άγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας τόνισε ότι αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων.


Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις θερμές πασχάλιες ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και τον εκπρόσωπο αυτής, υφυπουργό κ. Δ. Δόλλη και επεσήμανε ότι "η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας".
«Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του Κυρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης
«Με την μέριμνα της Ελλάδας το Αγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας», πρόσθεσε ο κ.Δόλλης.

Ο κ. Δόλλης ανέφερε επίσης ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παραλάβω σήμερα εκ μέρους του ευσεβούς ελληνικού λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας το ανέσπερο και άγιο φως της Ανάστασης από τα χέρια του μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ'». Ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.


Το Άγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Για τους πιστούς της Αθήνας
Μειωμένα θα είναι τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, το Μ. Σάββατο τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.
Στο μετρό σήμερα και αύριο Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσει το νυχτερινό ωράριο λειτουργίας. Δεκάλεπτα δρομολόγια θα εκτελούνται στο μετρό το Μεγάλο Σάββατο, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο θα αναχωρήσει από το Σύνταγμα στις 11 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 2, 12λεπτα δρομολόγια και στη γραμμή 3, 10λεπτα δρομολόγια.
Το Μ. Σάββατο τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του ΗΣΑΠ από τους σταθμούς Αττική και Κηφισιά θα γίνουν στις 22:40, ενώ από τον σταθμό Πειραιά στις 22:35 και από τον σταθμό Μοναστηράκι στις 22:55. Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα οι συρμοί θα διέρχονται ανά 15 λεπτά.
Ανά 20 λεπτά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Τραμ σήμερα και ανά 25 λεπτά το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου