"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας

International Business and Government Relations in the 21st Century by Robert Grosse: Book CoverΒιογραφικό Α. Σαμαρά
Εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανηψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του Ελένης Ζάννα δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.
Το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Άμχερστ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ.
Το 1974, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα

«Σχέσεις Πολυεθνικών Εταιρειών και Κυβερνήσεων». Το 1976, υπήρξε υπεύθυνος του Σπουδαστικού Τμήματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
Το 1977, σε ηλικία 26 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Στη συνέχεια εξελέγη πάλι το 1981, το 1985, στις 18/6 και στις 5/11 του 1989, το 1990, το 1993 (ΠΟΛΑΝ), και το 2007, ενώ ευρωβουλευτής το 2004.
Έχει διατελέσει μέλος στις Ομάδες Κοινοβουλευτικού Εργου της Ν.Δ. για θέματα σχετικά με το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την ανάδειξη των βουλευτών που θα πλαισίωναν την Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., εξελέγη πρώτος με 95 ψήφους.
Στις 26 Μαΐου 1990 παντρεύτηκε στην Πύλο τη Γεωργία Κρητικού.
Στις 13 Απριλίου 1992, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τον απέπεμψε από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, εκτιμώντας ότι η αδιάλλακτη στάση του σχετικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ διασπούσε την ενιαία γραμμή της κυβέρνησης και έπληττε τη διαπραγματευτική της ικανότητα.
Στις 21 Οκτωβρίου 1992, μετά τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., παραιτήθηκε από βουλευτής και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό βουλευτή Μεσσηνίας Π. Φωτέα.
Στις 30 Ιουνίου 1993, ίδρυσε το νέο πολιτικό φορέα «Πολιτική Άνοιξη» (ΠΟΛΑΝ). Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993, πήρε μέρος ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, η οποία συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές.
Στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 πήρε μέρος για δεύτερη φορά ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, αλλά το κόμμα του δε συγκέντρωσε το απαραίτητο όριο 3% και έμεινε εκτός Κοινοβουλίου.
Τον Ιανουάριο του 1998, ως αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης, υπήρξε συνιδρυτής του ευρωπαϊκού κόμματος «Ένωση για την Ευρώπη» μαζί με τους αρχηγούς άλλων τεσσάρων ευρωπαϊκών κομμάτων (Φιλίπ Σενγκέν-Γαλλικό Γκολικό Κόμμα, Σίλβιο Μπερλουσκόνι-Φόρτσα Ιτάλια, Μπέρτι Αχέρν-Fianna Fail, Μανουέλ Μοντέιρο-Πορτογαλικό Λαϊκό Κόμμα).
Στις 18 Φεβρουαρίου 2000, ανακοίνωσε ότι η «Πολιτική Άνοιξη» θα απόσχει από τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, αλλά θα συνέχιζε να υπάρχει και να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 με δήλωσή του υποστήριξε την ψήφο στη Ν.Δ. και στις 13 Μαΐου του ιδίου χρόνου, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της Πολιτικής Άνοιξης. Λίγες ημέρες αργότερα, επανεντάχθηκε στη Ν.Δ. και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής.
Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Προϋπολογισμών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας και  μέλος της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Στρατηγική της Λισαβόνας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού, καθώς και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας, όπως επίσης και παρατηρητής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Υπήρξε πρωταθλητής της Ελλάδος εφήβων στην αντισφαίριση (1968-1970).
makelio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου