"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού ν/σ




Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου συγκεκριμένες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Μεταξύ άλλων αντισυνταγματική κρίθηκε η ενοποίηση του ΙΚΑ με το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων και η υπαγωγή στο ΙΚΑ των υπαλλήλων της Βουλής.
Επιπρόσθετα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την ολοσχερή περικοπή της σύνταξης όταν ο συνταξιούχος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε την εναρμόνιση των πλασματικών ετών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Αντισυνταγματική, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι και διάταξη του άρθρου 8 που αναφέρει ότι μειώνονται οι συντάξεις της χήρας συζύγου, εφόσον η σύζυγος είχε μεγάλη (πλέον των δέκα ετών) διαφορά ηλικίας με τον αποβιώσαντα σύζυγο.
Τέλος, κρίθηκε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να αναδιατυπωθούν και άλλες να διευκρινιστούν.

Διευκρινίζεται ότι κατά τις προηγούμενες μέρες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε επεξεργαστεί το ασφαλιστικό, που αφορούσε τόσο το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Η συνύπαρξη, ωστόσο, των δύο τομέων στο ίδιο νομοσχέδιο κρίθηκε αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα να διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα, του οποίου οι περισσότερες διατάξεις περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο νομοσχέδιο.
«Και με τη βούλα πλέον, με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βασικές διατάξεις των δύο ασφαλιστικών νομοσχεδίων, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, έχουν κηρυχτεί αντισυνταγματικές», σχολίασε ο Δημ. Στρατούλης από το ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε χαρακτηριστικά:
«Η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια της για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις παραβιάζει τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του κοινωνικού κράτους, της κρατικής εγγύησης των συντάξεων, της εργασίας και της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των οποίων η αναστολή άσκησης δεν επιτρέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα ούτε σε περίοδο πολέμου».
NAYTEMPORIKH

ΣΥΡΙΖΑ: Ο τόπος εξωθείται σε γενική οικονομική καταστροφή

Αδιανόητη, προκλητική και εξοργιστική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ με το χαριστικό, όπως λέει, επιτόκιο του 1% και με ενέχυρο τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ενώ «την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο ληστεύεται κυριολεκτικά στο δανεισμό του με τα πανύψηλα επιτόκια του χρηματοδοτικού μηχανισμού Ε.Ε.-ΔΝΤ και της αγοράς».
Σχολιάζοντας τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες που έφτασε τα 90 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου και τη μεγάλη μείωση των καταθέσεων προς τις τράπεζες το πρώτο πεντάμηνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επεσήμανε πως «η μεγάλη μείωση των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών το πρώτο πεντάμηνο του 2010 επιβεβαιώνει τη βαθιά οικονομική δυσπραγία και τον υφεσιακό οικονομικό κατήφορο στον οποίο βυθίζεται ασταμάτητα η χώρα».
Την ίδια ώρα, όπως προσθέτει, «είναι άκρως εντυπωσιακά τα στοιχεία που δείχνουν την ιλιγγιώδη άνοδο των χαριστικών και προνομιακών δανείων της ΕΚΤ προς τις Τράπεζες, που αυξήθηκαν κατά 80% στο πρώτο πεντάμηνο και έφτασαν περίπου στο δυσθεώρατο ύψος των 90 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «τα ερωτηματικά που προκύπτουν από αυτή τη λεηλασία δημοσίου χρήματος είναι πελώρια:
Ά Γιατί στηρίζει και καλύπτει η κυβέρνηση μια κατάσταση στην Ε.Ε. υπερ-προνομιακής μεταχείρισης των Τραπεζών, την ώρα που καταληστεύεται το ελληνικό δημόσιο; Γιατί δεν αντιδρά; Γιατί δεν διεκδικεί ανάλογη μεταχείριση στο δανεισμό του ελληνικού κράτους με αυτή των τραπεζών;
Ά Που έχει πάει η ιλιγγιώδης ρευστότητα των 90 δισ. ευρώ που έχουν αντλήσει προνομιακά και χαριστικά οι Τράπεζες; Πως είναι δυνατόν η προνομιακή ρευστότητα από την ΕΚΤ προς τις Τράπεζες να μεταφράζεται σε κλειστές δανειακές στρόφιγγες προς την οικονομία ή τραπεζικά δάνεια σε πολίτες και μικρές επιχειρήσεις με πανύψηλα επιτόκια;»
Όπως εκτιμά, «αυτή την ώρα ο τόπος με τις κυβερνητικές επιλογές αποικιακής πρόσδεσης στο μνημόνιο της "τρόικας" και τις πολιτικές κοινωνικής κατεδάφισης εξωθείται σε γενική οικονομική καταστροφή».
Τονίζει δε πως «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια νέα προοδευτική πορεία που θα έχει ως αφετηρία την άμεση απεμπλοκή από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ και τα κατεδαφιστικά μέτρα που τον συνοδεύουν, την άμεση επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, που θα συμπεριλαμβάνει και τη διαγραφή σημαντικού μέρους του, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες και την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, που αποτελεί προϋπόθεση για το σχεδιασμό μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και παραγωγικά κριτήρια.
ναυτεμπορική

ΜΙΑ ΔΡΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ ΜΕ ΠΟΛΥ -ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.....

Aris Gravanis:Κύριε άλλη μια φορά.. νέα εκτέλεση



Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Celebrities MySpace Comment

Click here for more celebrities comments and images

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩ!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΥΛΗΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΕ.......

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ


Μας ζητάν να πουλήσουμε τα νησιά μας

AYTO ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ! ΑΣ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1983 ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 

 

 

Προς όλους τους Συνέλληνες

Μία Παγκόσμια Θρησκεία-Οικουμενισμός

Νέα Παγκόσμια Τάξη-Κάλεσμα Αφύπνισης

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗ ΓΗ....

Απαιτώ Δικαιοσύνη- Θέλω την Πατρίδα μου Λεύτερη: Γίνομαι ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΗΣ ΤΩΡΑ!




ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:
  1. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ", ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10 ΕΥΡΩ. 
  2. ΓΡΑΨΤΕ: " Εγώ ο/η...κάτοικος ...οδός.., δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, στην υπ'αριθμόν:
ΑΒΜ: Α10/1688/27-5-10 μήνυση που κατέθεσε στη Χαλκίδα ο Δημήτριος Αντωνίου, κατά των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.

3. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ.

4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.
 Ενημερώστε όλους τους Έλληνες 
Τώρα μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα για την πατρίδα μας


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤOΞΟΤΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ blogs?

ΠΑΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ:
Ο ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ:
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ; - Το παρόν αποτελεί πληροφορία που εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από το ιστολόγιο Κoukfamily και ο αυτόπτης μάρτυρας επικαλείται πολύ σοβαρό γεγονός που φαίνετ... 
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ blogs  ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ
ΑΛΛΟ; ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ;
Ε! ΟΧΙ ΝΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ blogs ! 

 ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ:



ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ  ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ;
ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ
 ΚΑΤΗΦΟΡΗΖΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ....
ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΠΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΛΩ,,,ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΛΩ......

.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ..



ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ..1..Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 11 ΠΟΥ ΕΙΠΑΝΕ...2 ΣΕΛΙΔΑ 119 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗ [ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ]ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΕΣΟΔΑ Η ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ...ΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΤΑΝ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ..3..ΣΕΛΙΔΑ 129 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΙΤΕΠΕΤΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ..ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΧΡΕΩΜΕΝOI ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ..ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ...ΣΕΛΙΔΑ 129 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ..Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ..[ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ]..ΣΕΛΙΔΑ 121 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5..ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 5,2 ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΕΤΙΑ 6,2 ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝ 2 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ..ΣΕΛΙΔΑ 123 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ [ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ] ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ Η ΠΡΟΒEI ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ..ΣΕΛΙΔΑ 130..ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15 1Α ΣΕΛΙΔΑ 138 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5 ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΑ 140 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4..ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤAI  ΚΑMΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.[ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ]ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ  Τ Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ..[ΧΟΥΝΤΑ]..ΣΕΛΙΔΑ 123 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ [ΜΑΣ ΔΕΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.. ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ??..ΕΛΕΟΣ]..ΣΕΛΙΔΑ 130 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5..ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ..[ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ]ΣΕΛΙΔΑ 19 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11..ΟΥΤΕ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΛΟΓΩ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ..[ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ]Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ..[ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 1ΟΟ ΔΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 400 ΔΙΣ Ε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΓΗ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ]...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΓΑΛΕ 120 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΈΣ 1100...ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΟΛΑ ΓΗ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ..........

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ


AVEROF logoΤα όσα έγιναν πρόσφατα στο ΑΒΕΡΩΦ απλώς ήταν μια ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των πράξεων φτυσίματος της Ιστορίας μας. Γιατί πέρα από το πάρτι με τις ποικίλες ημιξεβράκωτες στο  ΑΒΕΡΩΦ έχει γίνει η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΙΜΙΑ σε βάρος της Ιστορίας. Και απευθύνομαι σε όποια ρεμάλια του Π. Ναυτικού και τα ρωτάω: Ο Αβέρωφ  μπροστά από τα δοξασμένα κανόνια του, στην ΠΛΩΡΗ, πολέμησε με το Εθνόσημα της Δημοκρατίας ή τον Βασιλικό Θυρεό; Μια απάντηση!
Για την σημαία ξέχασαν ότι κάποιοι Δικαστές δέχτηκαν ότι είναι ένα κουρέλι; Και ότι βουλευτής της «ΝΔ» δέχτηκε το ίδιο;
Ότι κάποιοι άλλοι μουτζούρωσαν τον ανδριάντα του Ι. Μεταξά, ενώ ανόητοι πολιτικοί και ιστορικοί επιμένουν ότι το ΟΧΙ το είπε ο Λαός; Πράγματι… Ο Μεταξάς ξύπνησε Εκείνο το πρωινό την θεία Γρατσώζα στα Φιλιατρά, τον Μπάρμπα Στέργιο στον Ματζάγρα (Τρίπολη) τον Μανωλιό στα Σφακιά και τους είπε: ΝΑ ΠΩ ΟΧΙ στους Ιταλούς;
Παν. Κανελλόπουλος: «Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Το ΟΧΙ στο Ιταλικό τελεσίγραφο το είπε ο Ι. Μεταξάς». Ακόμη και αυτός ο Νίκος Ζαχαριάδης, μέσα από τις φυλακές, έγραψε: «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ».
Μας αρέσει να παραποιούμε την Ιστορία… Να την φτύνουμε. Από φτήνια και κόμπλεξ. Από ψυχική μικρότητα! Λαός Δυσεβής και παράνομος.
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ενα παλικάρι προσπαθεί να κερδίσει την ζωή του επανερχόμενο από κώμα και το ανθελληνικό κράτος έπαψε να του συμπαραστέκεται!!!!


Τον Σταύρο τον γνωρίσαμε στο Hadassah Hospital στο Ισραήλ, τον Μάρτη του 2010, που συνοδευόταν από τον πατέρα του.

Την πρώτη φορά που τον είδαμε, ομολογουμένως το θέαμα ήταν λυπηρό. Δυόμισι χρόνια πριν ήταν ένα εικοσιπεντάχρονο παλικάρι, δύο μέτρα όλο ζωή. Όσοι τον ήξεραν τον περιγράφουν απίστευτα δραστήριο άτομο.

Όταν τον πρωτοείδαμε πάντως ήταν πάρα πολύ αδύνατος, δύο μέτρα (αυτό ήταν εμφανές) να κοιτάζει το απλανές και μόνο στο άκουσμα της φωνής του πατέρα του να εστιάζει το βλέμμα του με ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στο πρόσωπό του.

Όταν ο πατέρας του μας διηγήθηκε για το πώς έγινε το δυστύχημα που τον έφερε σε αυτή τη θέση τον ακούσαμε να αναστενάζει με παράπονο. Τότε καταλάβαμε ότι ο Σταύρος άκουγε και καταλάβαινε όσα συνέβαιναν γύρω του. Απλώς χρειαζόταν τα κατάλληλα μέσα να τον επαναφέρουν.

Ο Σταύρος Σταύρου από τα Πυργά στις 15 Αυγούστου του 2007 είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό του. Για τα επόμενα δυόμισι χρόνια ήταν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο στην Κύπρο χωρίς να μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον του. (τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι γιατροί). Ο πατέρας του συστηματικά και απεγνωσμένα επέμενε πως το παιδί του άκουε και καταλάβαινε όσα συνέβαιναν γύρω του και παρακαλούσε τους γιατρούς
να τον στείλουν στο εξωτερικό έστω για δεύτερη γνώμη.

Για δυόμισι χρόνια του αρνούνταν αυτό του το αίτημα με την δικαιολογία άκουσον άκουσον ότι δεν έχει ελπίδες να επανέλθει και ότι θα πεθάνει τους επόμενους μήνες. Μετά από παρέλευση δυόμισι χρόνων και αφού διαψεύστηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου μας, έστειλαν τον Σταύρο στο Hadassah Hospital στο Ισραήλ.

Όταν πρωτοείδαμε τον Σταύρο ήταν μόλις είχε πρωτοπάει στο νοσοκομείο. Τον είδαμε ακόμα 3 ή 4 φορές μετά από εκείνη την πρώτη φορά σε διάστημα ενός μήνα. Αν υπάρχουν θαύματα ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά τότε ένα από αυτά είναι και ο Σταύρος. Μέσα σε 1 μήνα έβαλε γύρω στα 20 κιλά και το σκελετωμένο του σώμα άρχισε να δυναμώνει. Τα μάγουλά του ροδαλά και το χαμόγελο στο πρόσωπό του ολοκάθαρο στο άκουσμα της φωνής του πατέρα του ή στο άκουσμα ελληνικής μουσικής από τα head phones. Μας έσφιγγε το χέρι όταν του λέγαμε, υπάκουε στο να σηκώσει το χέρι, να το κατεβάσει, έσφιγγε τα μάτια του για να πει ναι, κρατούσε το μπουκαλάκι με το νερό και προσπαθούσε να την βάλει στο στόμα του για να πιεί.
Αντιδρούσε στις διάφορες γεύσεις ή μυρωδιές. Ανοιγόκλεινε το στόμα του για να μιλήσει αν και δεν τον άφηνε η τραχειοτομή στο λαιμό του. Τον είδαμε να κλαίει, να θυμώνει, να γελά, να αντιδρά.

Οι γιατροί του υπεραισιόδοξοι για την εξέλιξη της πορείας του. Ακόμα και όταν επιστρέψαμε στην Κύπρο συνεχίσαμε να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του που ηρωικά (δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά) στεκόταν δίπλα του με πείσμα. Μας έλεγε λοιπόν ο πατέρας του για τις αλματώδεις αλλαγές στον Σταύρο!!

Μέχρι που σήμερα το πρωί (9/6/2010) μάθαμε ότι άρον άρον έφεραν τον Σταύρο και μάλιστα ούτε καν τον δέχτηκαν πίσω στο νοσοκομείο αλλά τον πήγαν σε κάποια κλινική.

Και γιατί;;;;;;;;;

Γιατί δεν χρηματοδοτεί άλλο η κυβέρνηση την θεραπεία του.
Αυτό είναι εγκληματικό!

Με ποιο δικαίωμα και ποιος αποφάσισε αυτή την καταδίκη;; Δεν είμαστε γιατροί ούτε ειδικοί. Παραθέσαμε αυτό που είδαμε με τα μάτια μας. Και αυτό που είδαμε ήταν μία πορεία ενός ανθρώπου να επιστρέψει στη ζωή.

Ας ξεσκεπαστεί έστω και για μία φορά η αλήθεια!! Ποιος κόβει και ράβει στο σύστημα υγείας;;
Ας γίνει επιτέλους μία καταγραφή για το πόσοι άνθρωποι σώθηκαν στην κυριολεξία επειδή αρνήθηκαν τις τετελεσμένες αποφάσεις κάποιων γιατρών των νοσοκομείων μας και θέλησαν μία δεύτερη γνώμη στο εξωτερικό. Γιατί συναντήσαμε αρκετές περιπτώσεις όσο ήμασταν στο Hadassah Hospital. Και αυτά που είδαμε δεν κολακεύουν καθόλου τα νοσοκομεία μας ούτε τους γιατρούς που είναι μέσα σε αυτά.
..

Ο Σταύρος είναι ΑΔΙΚΟ να καταδικαστεί.
Έχει κάθε δικαίωμα να επιστρέψει στη ζωή και να την επανακτήσει.
Ας θορυβηθεί κάποιος επιτέλους.
Ας μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
από το News24 
ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ....ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ....ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!

Ιδού που μας κατάντησαν οι πολιτικοί μας


zitianaΗ αλήθεια να λέγεται: Ετσι που κατήντησαν την εθνική οικονομία ΟΛΟΙ οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το 1975 μέχρι σήμερα – αρχής γενομένης, βεβαίως και κυρίως, από τον Ανδρέα Παπανδρέου που για να κάνει τον «καλό Σαμαρείτη» τίναξε τα Ταμεία στον αέρα, ενώ καταχρέωσε την χώρα στους ξένους δανειστές – ευχής έργον είναι, έστω και υπό τους εξοντωτικούς όρους που ήδη μας ανηγγέλθησαν (…και έπεται συνέχεια) που μας στηρίζουν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.
Εστω κι έτσι είναι δυνατόν να επιβιώσουμε πτωχοί βέβαια αλλά θα ζήσουμε. Εστω κι αν σταδιακώς αποσκελετωθούμε, καθώς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης και το ΔΝΤ δεν χαρίζονται, θα μας πιουν το αίμα στην κυριολεξία, αγαπητοί μου φίλοι.
Εστω κι αν η πολιτική αβελτηρία και οι ατασθαλίες των πολιτικών που μας κυβέρνησαν μας οδήγησαν στο σημερινό οικονομικό τούνελ, με αποκορύφωμα να μας κυβερνά, τώρα, ένα άτομο μειωμένης πολιτικής οντότητος, έρμαιο ουσιαστικώς ξένων κέντρων εξουσίας, ας λέμε και μη χειρότερα!…
Διότι πολύ φοβούμαι ότι έτσι που μας έμπλεξε ο κάθε άλλο παρά επαρκής πολιτικός ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου, με την αναιμική πλέον δικαιολογία «εγώ δεν φταίω» ή «η Νέα Δημοκρατία τα βούλιαξε όλα» πολύ φοβούμαι λέγω ότι όχι μόνον θα επιστρέψουμε σε μετακατοχικούς όρους επιβίωσης, αλλά θα γονατίσουμε και σε όλα τα άλλα μέτωπα.
Βλέπω, το ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ Αιγαίο να πέφτει στην μοιρασιά με την εξ Ανατολών γείτονα. Βλέπω το Σκοπιανό να έχει ΗΔΗ «κλείσει» με την γνωστή επωνυμία,  για το γειτονικό ψευδοκρατίδιο, (δηλαδή «Μακεδονία») δημιουργουμένων, πλέον, των επαρκών προϋποθέσεων να διεκδικήσει εθνικά και εδαφικά δικαιώματα στην δική μας, την πραγματική Μακεδονία κι ακόμη βλέπω να αποδοθούν δικαιώματα στους Αλβανούς (και) στην υπόλοιπη Ηπειρο (η Βόρειος Ηπειρος από πολλού ως γνωστόν έχει αρπαγεί), βλέπω διάφορα. Ακόμη βλέπω και την Θράκη να μας… κουνάει το μαντήλι.
Εύχομαι (και να εύχεσθε) να βλέπω απλώς στον ύπνο μου αυτούς τους εφιάλτες αλλά τι να κάνω; Δεν πρέπει να σας μιλήσω; Όπως, επίσης, να μην σας πω ότι βλέπω μπροστά μου τον άλλο εφιάλτη, ότι καραδοκεί και ο Εβραίος (δηλαδή το Ισραήλ) για να βάλει πόδι σε νησιά μας – επί τούτου έγραψε προ ημερών η εφημερίδα μας – ίσως και στην Κρήτη με την πρόφασι του γνωστού «θέματος» της αυτονομίας, βλέπω, βλέπω, βλέπω!..
Διότι έτσι που είμαστε, τώρα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΩΣ ΕΠΑΙΤΕΣ και με το ηθικό μας στο ναδίρ, γιατί να μην εγερθούν, πανταχόθεν, οι γνωστοί και άγνωστοι εχθροί της  Ελλάδας; Εδώ καραδοκούσαν σε άλλες εποχές, τώρα θα μας λυπηθούν; Αστεία πράγματα!
Πολύ περισσότερο από την στιγμή που, ας μην γελιόμαστε, ΟΥΔΕΙΣ εκ των ξένων, ισχυρών, ηγετών είναι (πραγματικά) διατεθειμένος, έστω και ένας, να βοηθήσει τον Ελληνα. Κάθε ένας και όλοι μαζί, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, θέλουν κάτι από την ήδη κουρελιασμένη υπόστασι της Ελλάδας.
Και έχουν προκύψει όλα τούτα επειδή, επί 35 ολόκληρα έτη, δεν βρέθηκε ένας, έστω κι ένας, πραγματικός Ελληνας ηγέτης να βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα μας. Ούτε με την εξόρυξι του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου, ούτε συνάπτοντας επωφελείς συμμαχίες με άλλες ξένες δυνάμεις (π.χ. την Κίνα, η οποία, επαναλαμβάνω, ήταν και είναι διατεθειμένη να μας βοηθήσει, αρκεί να καθιστάμεθα διαμετακομιστικό κέντρο για τα εμπορεύματά της), είτε υπενθυμίζοντας στους… «φίλους και συμμάχους» Αμερικανούς ότι η γεωπολιτική μας θέσις είναι απείρως αξιολογότερη από αυτήν της Τουρκίας. Και όχι μόνον στους Αμερικανούς.
Τίποτε δεν έπραξαν οι αθεόφοβοι πολιτικοί «μας». Μόνον τον εαυτό τους κύτταξαν. Για να μας φθάσουν στο αδιέξοδο.
syntaxi
Αδιαμφισβήτητο είναι ότι όχι μόνον οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων πετσοκόβονται, χάριν της διάσωσης της Εθνικής οικονομίας (αφού την κατακρεούργησαν αυτοί που μας κυβέρνησαν μεταπολιτευτικώς), αλλά και ότι αναρρίθμητες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με τα επιβληθέντα μέτρα, θα βάλουν «λουκέτο».
Όπως, επίσης, βέβαιον θεωρείται ότι στις στρατιές των ανέργων Ελλήνων, με τις απολύσεις που θα προκύψουν είτε από το Δημόσιο, είτε από τον Ιδιωτικό Τομέα, η ανεργία θα ξεπεράσει το 20%!..
Αυτό, τούτο καθομολογείται και από στελέχη της Κυβερνήσεως, αλλά και από παράγοντες και οικονομικούς αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκ παραλλήλου με αυτούς των Βρυξελλών ή αν θέλετε και της Διεθνούς Αγοράς.
Πέραν, όμως, των συγκεκριμένων τεραστίων προβλημάτων, που σε κάθε περίπτωσι, καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνική Κοινωνία, έχετε αναλογισθεί τι πρόκειται να γίνει με τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των, από κάθε γωνιά του πλανήτη, συρρευσάντων στην χώρα μας πεινασμένων ανθρώπων με το όνειρο  μιας καλύτερης ζωής;
Εχετε αναλογισθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι πεινώντες και διψώντες του κόσμου  τούτου, δεν υπάρχει περίπτωσις να βρίσκουν, πλέον, εργασία, σε οποιοδήποτε τομέα; Η Οικοδομή βούλιαξε, τα εργοστάσια – όσα έχουν δηλαδή απομείνει – αγκομαχούν,  η Βιοτεχνία ρήμαξε και οι περιπτώσεις απασχολήσεώς τους σε αγροτικές εργασίες ελαχιστοποιούνται.
Θα σας πω εγώ τι θα συμβεί: Μη έχοντας οι άνθρωποι αυτοί εργασία – εδώ οι Ελληνες δεν θα βρίσκουν – θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης. Θα πεινάσουν κυριολεκτικώς. Ηδη  το πρόβλημα έχει εμφανιστεί έντονο καθώς σε όλους τους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων και των χωριών της χώρας, η επαιτεία δίνει και παίρνει.  Αλλά ποιον να πρωτοβοηθήσουν οι δύστυχοι Ελληνες; Αφού πλείστοι όσοι εξ ημών και υμών αντιμετωπίζουν οξύτατο το δικό τους πρόβλημα επιβίωσης.
Θεωρώ απολύτως βέβαιον ότι αυτοί  οι αναρρίθμητοι  πειναλέοι συνάνθρωποί μας μη έχοντας άλλη λύσι, θα αρχίσουν να κλέβουν όποιον βρουν μπροστά τους, όποιο σπίτι ή μαγαζί συναντήσουν στο δρόμο τους. Οσοι δηλαδή εξ αυτών δεν έχουν ήδη αρχίσει να πράττουν τούτο.
Η πείνα, αγαπητοί μου, είναι άσχημος σύμβουλος και εν τοιαύτη περιπτώσει το φαινόμενο θα λάβει τεράστιες διαστάσεις, αφού πολλοί λίγοι εξ αυτών θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσής τους – αυτό θα ήταν μια ιδανική λύσις για εμάς. Ηδη επιστρέφουν στις χώρες τους κάποιοι, πλην όμως το πρόβλημα δεν λύνεται.
Και μην πιστέψετε, ούτε προς στιγμήν, ότι η Αστυνομία θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει την εξωφρενική κατάστασι που θα αντιμετωπίζει μέσα στους επόμενους μήνες. Μιλάμε για χιλιάδες πεινασμένων ανθρώπων.
Το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Και αν σκεφθεί κανείς τι αντιμετωπίζουν, επί καθημερινής βάσεως, οι αστυνομικοί μας πιστεύω ότι μπροστά  στο κύμα διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών που ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΑ θα διογκωθεί, θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
Επειδή κάποιοι μπορεί να με χαρακτηρίσουν «ρατσιστή» και τα τοιαύτα, αποφεύγω να προτείνω την λύσι που εγώ θα πρότεινα.
Αφήνω και μεταφέρω το πρόβλημα στον Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» Μιχ. Χρυσοχοΐδη και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.  Αν και εκ των προτέρων γνωρίζω ότι θα δειλιάσουν και δεν θα μου απαντήσουν. Παρά το γεγονός ότι χαλάει ο κόσμος επί τούτου.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΛΑ, ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

DRYMADESΜεθοριακός σταθμός της ΕΕ αφύλακτος! Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε! Η κατάσταση ασφαλείας μόνο ως ιδιαίτερα επισφαλής μπορεί να χαρακτηριστεί στη χώρα μας, εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων! Και αυτό τη στιγμή που η λαθρομετανάστευση, η διακίνηση λευκής σαρκός και ναρκωτικών αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων κάνουν θραύση, η κυβέρνηση αφήνει ανεπάνδρωτα τα φυλάκια στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αφήνοντας τον οποιονδήποτε να περνά ελεύθερα μέσα στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή επικράτεια!
Εγκληματική αδιαφορία
Μια ερώτηση του Μάκη Βορίδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και οι απαντήσεις των υπουργών, αναδεικνύουν τη γύμνια του νεοελληνικού κράτους. Η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, αφορά στον τελωνειακό σταθμό και στο φυλάκιο εισόδου στην περιοχή Δρυμάδες, που ιδρύθηκε προ ετών μετά από την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ Αθηνών και Τιράνων που κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή (ν. 2658/1998).
Σύμφωνα με τον βουλευτή Αττικής, ο τελωνειακός σταθμός που βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς (Α’ Σώμα Στρατού), δεν είναι επανδρωμένο από αστυνομικούς και τελωνειακούς, «με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι κατά την είσοδο και έξοδο επισκεπτών από/προς την Ελλάδα (και την Ευρωπαϊκή Ένωση)». Διαβάστε τώρα και τα πιο απίθανα: «Η τυπική παρουσία των κληρωτών του Ελληνικού Στρατού που έχουν ευθύνη μόνο για απλή καταγραφή των στοιχείων  της ταυτότητας των εισερχομένων/εξερχομένων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τον αστυνομικό αλλά ούτε τον τελωνειακό έλεγχο που οφείλει να υπάρχει σε κάθε είσοδο/έξοδο από τη χώρα».
Απίθανα σε μια βαλκανική μπανανία
Διαβάστε τώρα και τα ακόμη πιο απίθανα, όπως περιγράφονται από τον ίδιο τον βουλευτή: «Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δεκέμβριο του 2009 αλλά και πρόσφατα, δημιουργήθηκαν εντάσεις και απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στον σταθμό, όταν οι ένστολοι αποπειράθηκαν να ελέγξουν το περιεχόμενο νεκροφόρων αυτοκινήτων και τους απαγορεύτηκε με απειλή όπλων από τους Αλβανούς, φερόμενους ως συγγενείς των νεκρών».
Γραφειοκρατική τρέλα 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, πρέπει να σας δυσαρεστήσουμε και να σας ανησυχήσουμε κι άλλο... Διαβάστε τι λέει ο κ. Βορίδης: «Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχει επίσημα αναφερθεί το πρόβλημα της στελέχωσης του σταθμού (από το 2ο Γραφείο της 1ης Στρατιάς) στην ΑΔ Ιωαννίνων, η οποία με τη σειρά της διέταξε το ΑΤ Κακαβιάς να διαθέσει αστυνομικούς στους Δρυμάδες, η εντολή ουδέποτε μέχρι σήμερα εξετελέσθη. Αλλά και πρόσφατα, παρότι η Διεύθυνση Ασφαλείας 1ης Στρατιάς ανέφερε την κατάσταση στην Ασφάλεια του ΓΕΣ και το τελευταίο με τη σειρά του στο ΓΕΕΘΑ, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί ακόμα μέχρι σήμερα και ο σταθμός παραμένει ακόμα αφύλακτος, χωρίς τη δυνατότητα ελέγχων, ειδικά προς τους εισερχόμενους Αλβανούς, που γνωρίζοντας την αναρμοδιότητα ελέγχων από τον Στρατό, αντιδρούν έντονα σε αυτόν».
Φυσικά, ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη τα αυτονόητα: πως διασφαλίζονται τα δικαιώματα της χώρας μας από την επιβολή δασμών και τελών στη συγκεκριμένη πύλη εισόδου, ποιος είναι ο λόγος που ο μεθοριακός σταθμός δεν διαθέτει τελωνειακούς υπαλλήλους, πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πιθανότητα οι Δρυμάδες, λόγω της απουσίας ελέγχων, να καταστούν η κύρια πύλη εισόδου στην Ελλάδα και την ΕΕ ναρκωτικών και όπλων που διακινούνται με ευκολία στη γείτονα, ποιες είναι οι εντολές που έχει το κλιμάκιο του ΕΣ, σε σχέση με τη διενέργεια ελέγχων σε εισερχόμενους και την αντιμετώπιση των καταστάσεων που δημιουργούνται εξ αιτίας της άρνησης υποβολής σε αυτούς...
Απαντήσεις...
Το ΥΠΕΘΑ πέταξε το μπαλάκι (ομολογουμένως δικαιολογημένα) στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: «Σας γνωρίζω ότι αμέσως μόλις το ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί στον Μεθοριακό Σταθμό Δρυμάδων, ενημέρωσε τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και Υπουργεία. Κατά τα λοιπά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία».
Προσέξτε τώρα την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και προσπαθείστε να μην συγχιστείτε: «Από το έτος 2003, που άρχισε η λειτουργία του συνοριακού σταθμού Μέρτζανης, η ήδη μικρή κίνηση των ταξιδιωτών από το σημείο Δρυμάδων μειώθηκε κατακόρυφα και η επιτήρηση της περιοχής, για την αποτροπή εισόδου μη νόμιμων μεταναστών από το εν λόγω σημείο, ανετέθη στο κατά τόπο αρμόδιο Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. Κατά τις εορταστικές περιόδους (Χριστούγεννα, Πάσχα και 15 Αυγούστου) διατίθεται αστυνομικός για τη διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου, όπως και αντιστοίχως διατίθεται στο σημείο αυτό από την αρμόδια τελωνειακή αρχή και τελωνειακός υπάλληλος, για την εξυπηρέτηση της σχετικώς αυξημένης κίνησης από και προς την Αλβανία (περίπου 10 με 15 άτομα καθημερινά). Συνέπεια της περιορισμένης έως ανύπαρκτης ταξιδιωτικής κίνησης στο υπόψη συνοριακό σημείο διέλευσης, από την αρμόδια Υπηρεσία μας εξετάζεται η αναγκαιότητα της περαιτέρω λειτουργίας του». Η απάντηση αυτή μιλά από μόνη της για την απίστευτη λογική όσων σήμερα μας κυβερνούν...
Κράτος περιορισμένης ευθύνης;
Είμαστε τελικά κυρίαρχο κράτος, ενσωματωμένο στις ευρωατλαντικές δομές, ή τίποτα άλλο; Τα ξέρουν αυτά οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Γιατί αν τα μάθουν (κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει...), απέχουμε πολύ λίγο από το να χαρακτηριστούμε κράτος περιορισμένης ευθύνης, αλλά και να εκτεθούμε σε φοβερούς κινδύνους!
Νίκος Χιδίρογλου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ «ΓΕΝΝΗΣΕ» ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΧΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ Η Ευρώπη ξεσπάει στους Ρομά!

Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι, διασκορπισμένοι σ' όλη την Ευρώπη, περιθωριοποιημένοι από τις κοινωνίες, χωρίς δικαίωμα στη στέγαση, την εκπαίδευση και την υγεία, οι Ρομά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μόνιμος στόχος ρατσιστικής βίας, μίσους και δολοφονικών ενεργειών, όχι μόνο από ακροδεξιά στοιχεία, αλλά και από εκπροσώπους κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων.
Πογκρόμ, δολοφονίες, εξευτελισμούς και κακοποιήσεις ακόμη και 
ανηλίκων Ρομά αποδεικνύει έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης Πογκρόμ, δολοφονίες, εξευτελισμούς και κακοποιήσεις ακόμη και ανηλίκων Ρομά αποδεικνύει έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης Του λόγου το αληθές αποδεικνύει έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία επισημαίνεται ότι η βία αυτή τροφοδοτείται από τον λαϊκισμό των πολιτικών και τις φραστικές επιθέσεις των ΜΜΕ ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, οι Ρομά είναι τα εξιλαστήρια θύματα για τα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα που γέννησε η οικονομική κρίση.
Στην Ουγγαρία, τα δύο τελευταία χρόνια, τουλάχιστον έξι Ρομά δολοφονήθηκαν, δεκάδες τραυματίστηκαν και πάνω από 15 οικισμοί τους καταστράφηκαν, ύστερα από ρατσιστικές επιθέσεις ομάδων με βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα.
Ανελέητο πογκρόμ
Στην Ιταλία, το σήμα για το ανελέητο πογκρόμ που ακολουθείται εναντίον τους, το έδωσε τον Μάιο του 2008 ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρομπέρτο Μαρόνι, διακηρύσσοντας ότι «οι καταυλισμοί των Τσιγγάνων θα πρέπει να διαλυθούν αμέσως και οι ίδιοι να απελαθούν ή να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης». Το πρωτοφανές κύμα των εναντίον τους ρατσιστικών επιθέσεων είχε αποτέλεσμα να εκκενωθούν διά της βίας ολόκληροι καταυλισμοί Ρομά, να πυρποληθούν σπίτια υπό τους αλαλαγμούς του πλήθους και, σε δύο περιπτώσεις, να καούν ζωντανά δύο νεαρά άτομα.
Στη Ρουμανία, ο δήμαρχος της πόλης Μπράσοβ ύψωσε... τείχη, για να διαχωρίσει τους Ρομά από τους δημότες του, ενώ παρόμοιο τείχος έκτισε και ο δήμαρχος της Μπέζα στην Πορτογαλία.
Στη Ρωσία, το έργο εξόντωσης των Ρομά ανέλαβαν μασκοφόροι που, στις 10 Σεπτεμβρίου 2007, σκότωσαν εν ψυχρώ τον πατέρα και τους δύο γιους μιας οικογένειας Ρομά στην Ινγκουσετία, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα έκαψαν ζωντανούς μια μάνα και το επτάχρονο παιδί της.
Στη Σερβία, που επανειλημμένα έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση της νομοθεσίας περί απαγόρευσης εξευτελιστικής μεταχείρισης εναντίον Ρομά, αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν έναν καταυλισμό Τσιγγάνων στο Νέο Βελιγράδι και εξεδίωξαν βίαια τους διαμένοντες.
Εξευτελισμός ανηλίκων
Στη Σλοβακία, τον Απρίλιο του 2009, αστυνομικοί υποχρέωσαν έξι ανήλικους Ρομά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, να γδυθούν και να φιλιούνται μεταξύ τους, ενώ βιντεοσκοπούσαν τα κατορθώματά τους.
Στην Ελβετία πληθαίνουν τα κείμενα μίσους κατά των Ρομά, που ενισχύονται από τη στάση τοπικών και εθνικών αρχόντων.
Στο Νότιο Μπέλφαστ της Αγγλίας, τον Ιούνιο του 2009, ύστερα από επιθέσεις οργανωμένων συμμοριών, πάνω από 100 Ρομά εκδιώχθηκαν βιαίως από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τα υπάρχοντά τους.
Σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζει η έκθεση, όπου είναι διεσπαρμένοι οι Ρομά, χωρίς καμία κρατική ή άλλη υποστήριξη, στερούνται το δικαίωμα της στέγασης και της πρόσβασης στην υγεία, ενώ τα παιδιά τους παραμένουν αποκλεισμένα από την εκπαίδευση.
Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καταλήγει η έκθεση, είναι ότι εξτρεμιστικές ομάδες, εκμεταλλευόμενες την ευάλωτη θέση των Ρομά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, τους προβάλλουν συχνά ως αποδιοπομπαίους τράγους, εξομοιώνοντάς τους, μέσω εμπρηστικών συνθημάτων, με τους κοινούς εγκληματίες. 

Τουρκικός κλοιός με αεροναυτικές ασκήσεις





Κλοιό με τρεις αεροναυτικές ασκήσεις, από τη Ρόδο, την Κρήτη μέχρι και την Κεφαλονιά, έχει στήσει η Αγκυρα γύρω από την Ελλάδα σε μια συντονισμένη προσπάθεια επίδειξης δύναμης και καταγραφής της ως περιφερειακού πόλου ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Αδριατικής
Η κίνηση της Τουρκίας, που είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και εξελίσσεται στα διεθνή ύδατα, άρχισε, όσον αφορά την Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο με ανθυποβρύχια άσκηση δυτικά της Κεφαλονιάς και συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα με δύο ασκήσεις ανατολικά και δυτικά της Κρήτης _ η δεύτερη με πραγματικά πυρά!
Και αεροσκάφη ΗΠΑ - Ιταλίας
Στη 48ωρη άσκηση που έγινε χθες και προχθές, περίπου 70-80 χλμ. δυτικά της Κεφαλονιάς, προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της Ιταλίας και των ΗΠΑ. Από τουρκικής πλευράς συμμετείχε ένα υποβρύχιο και η ναυτική δύναμη «TG 496.1», που αποτελείται από 4 φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο. Η «TG 496.1» πραγματοποιεί από τις αρχές Ιουνίου μεγάλη περιπολία στη Μεσόγειο και την Αδριατική και τις προηγούμενες ημέρες, πριν κατέβει προς την Κεφαλονιά, είχε πιάσει λιμάνια της Αλβανίας έπειτα από ειδική νομοθετική ρύθμιση. Τις τουρκικές δραστηριότητες παρακολούθησε το ναρκαλιευτικό «Αύρα».
Για σήμερα το πρωί, η τουρκική αρμάδα έχει προγραμματίσει αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών δυτικά της Κρήτης, σε περιοχή κατά το ήμισυ στο FIR Αθήνας και το FIR Μάλτας. Για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, άλλα πολεμικά της Τουρκίας έχουν προγραμματίσει άσκηση έρευνας και διάσωσης ναυαγών σε περιοχή 80 χλμ. νοτίως της Ρόδου και 100 χλμ. ανατολικά της Κρήτης, στα διεθνή ύδατα πάντα. Για την παρακολούθηση των τουρκικών δραστηριοτήτων θα πετά στην περιοχή ένα από τα ελληνικά «ιπτάμενα ραντάρ».
Η Αθήνα παρακολουθεί τις συντονισμένες κινήσεις της Αγκυρας, παρ' όλο που από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, όπως λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ, οι δημοσιοποιημένες πληροφορίες γι' αυτές δεν θίγουν ελληνικά συμφέροντα και όπου χρειάστηκε, δόθηκαν εγκρίσεις. Υπάρχει ωστόσο σχετική ετοιμότητα αντίδρασης για όλες τις δραστηριότητες σε περίπτωση που απαιτηθεί, σε πραγματικές συνθήκες, παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. Εγιναν μάλιστα και μετακινήσεις ελικοπτέρων. Κι αυτό διότι ενώ αυτή η υποχρέωση εντός του FIR Αθήνας ασκείται βάσει των κανονισμών από την Ελλάδα, η Τουρκία αξιώνει η ίδια την άσκηση από μέρους της.


Ζητά και ελληνοτουρκική άσκηση
Ωστόσο, το μείζον θέμα που εγείρεται από την περιπολία της τουρκικής αρμάδας, την τριπλή άσκηση και τη ναυτική συνεργασία Τουρκίας - Αλβανίας είναι, σύμφωνα με αναλυτές του Πενταγώνου, η προσπάθεια της γείτονος να κάνει επίδειξη σημαίας και δύναμης στην ευρύτερη περιοχή, και η κατοχύρωσή της ως περιφερειακής δύναμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προάλλες η τουρκική αρμάδα «TG 496.1» πηγαίνοντας προς δυσμάς είχε καλέσει για συνεκπαίδευση γερμανικά πολεμικά, ενώ για το σκέλος της κίνησής της από την Αίγυπτο προς το Αιγαίο _ τις επόμενες ημέρες _ έχει απευθύνει πρόσκληση και προς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για συνεκπαίδευση μερικών ωρών.
Η Αθήνα δεν έχει απαντήσει ακόμα στο τουρκικό αίτημα.
ΤΑ ΝΕΑ

ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΚ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ;
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!
ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!
ΑΝΤΕ ΒΡΕ!! ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!!
ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ! ΝΗΣΑΦΙ!!

Κινδυνεύουν με τύφλωση

Γολγοθάς για τους 13 ασθενείς που προσβλήθηκαν από λοίμωξη στα 
μάτια έπειτα από επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική στις Σέρρες. 
Στη φωτογραφία ηλικιωμένη ασθενής που υποβλήθηκε σε συμπληρωματική 
επέμβαση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του μικροβίου
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, όταν δεκατρείς ασθενείς προσβλήθηκαν από ενδοφθαλμίτιδα- λοίμωξη στα μάτιαέπειτα από επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική στις Σέρρες. Η κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένου πως κινδυνεύουν με τύφλωση, ενώ οι εννέα από αυτούς υποβλήθηκαν σε νέα συμπληρωματική επέμβαση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του μικροβίου.
Το υπουργείο Υγείας έδωσε το Σάββατο εντολή να μπει λουκέτο στα χειρουργεία της ιδιωτικής κλινικής ώσπου να διαπιστωθούν τα αίτια της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι για να αποδοθούν ευθύνες δεδομένου πως οι συγγενείς των ασθενών καταγγέλλουν την έλλειψη πληροφόρησης και συντονισμού, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Και οι 13 ηλικιωμένοι, που διαμένουν σε διάφορες περιοχές του Νομού Σερρών, χερουργήθηκαν κατά το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου και οι περισσότεροι διακομίστηκαν μέσα στα επόμενα 24ωρα σε κέντρα υγείας της περιοχής και στο Νοσοκομείο Σερρών με πόνους και φλεγμονή.

Οπως καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος από τις Σέρρες Αντώνης Φραγκιαδάκης, 36 ετών, μία ημέρα μετά την επέμβαση ρουτίνας για καταρράκτη στην κλινική, ο πατέρας του ξαφνικά είχε αφόρητους πόνους και πρήξιμο. Ενημερώθηκε όμως για το πρόβλημα της εκτεταμένης λοίμωξης στην κλινική από συγγενείς άλλων ασθενών οι οποίοι παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα.

«Δεν μας ενημέρωσαν»
«Από την κλινική δεν ευαισθητοποιήθηκαν ούτε καν να μας ενημερώσουν ότι υπήρχε πρόβλημα με μικρόβιο. Τον μεταφέραμε οι ίδιοι στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη. Υστερα από τρεις ημέρες αδράνειας, τον μεταφέραμε πάλι εμείς την Κυριακή στο ΑΧΕΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε συμπληρωματική επέμβαση» είπε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Από τους 13 ασθενείς, αρχικά οι 4 διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι 5 στο Ιπποκράτειο και οι υπόλοιποι στο Παπαγεωργίου ενώ χθες λίγο πριν από το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν όλοι στο ΑΧΕΠΑ. Σοβαρότερη είναι η κατάσταση της υγείας των 4 από τους 13 οι οποίοι, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους. Η κατάσταση της υγείας ενός εξ αυτών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πρόσφατα ακρωτηριάστηκε λόγω διαβήτη ενώ είναι και υπέρβαρος. Η σύζυγός του Μαρία Μαγκανάρη, από τη Νέα Ζίχνη Σερρών, δήλωσε στα «ΝΕΑ»: «Τηλεφώνησα πριν από δέκα ημέρες στο ΙΚΑ Σερρών και ζήτησα ραντεβού για τον σύζυγό μου αλλά η υπάλληλος μου είπε ότι υπάρχει λίστα αναμονής εννέα μηνών για επέμβαση καταρράκτη. Ηταν όμως επείγον. Πληρώσαμε 500 ευρώ στην κλινική, αλλά τώρα κινδυνεύει να τυφλωθεί».

Αντιμετωπίζεται στα «τυφλά»
Συνοδοί ασθενών καταγγέλλουν επίσης ότι οι 13 ηλικιωμένοι παρέμειναν αδικαιολόγητα από την Τετάρτη μέχρι χθες στα τρία νοσοκομεία χωρίς να τους υποβάλλουν σε εργαστηριακές εξετάσεις, επειδή δεν υπήρχαν παρασκευαστήρια. Ο διοικητής του Ιπποκρατείου Γιώργος Χριστιανόπουλος διαψεύδει την έλλειψη ιατρικού υλικού και διευκρινίζει στα «ΝΕΑ» ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα η λοίμωξη στα χειρουργεία της κλινικής των Σερρών οφείλεται σε μικρόβιο ψευδομονάδας.

Από την πλευρά τους, οφθαλμίατροι στις κλινικές των τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης εκφράζουν ανησυχία ως προς την ανθεκτικότητα των στελεχών που ευθύνονται για τη λοίμωξη στις θεραπευτικές προσεγγίσεις. Δεδομένης μάλιστα της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις στα «τυφλά».

Παράλληλα, το επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην αποφυγή της διασποράς της λοίμωξης και σε άλλες κλινικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Οφθαλμολογική Κλινική του Παπαγεωργίου αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα χειρουργεία και θα απολυμανθεί η κλινική ώστε να «εξολοθρευτεί» το μικρόβιο.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ
Εκλεισαν οι χειρουργικές αίθουσες της ιδιωτικής κλινικής ώσπου να διαπιστωθούν τα αίτια της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης

«Κάτι δεν έγινε σωστά»

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ της Δ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης Αρης Μπουσουλέγκας, επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε αυτοψία στην κλινική των Σερρών, δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι ιδιοκτήτες διαθέτουν τις απαιτούμενες από τον νόμο άδειες για τη λειτουργία των χειρουργείων και των κλινικών, ενώ διέψευσε καταγγελίες που αναφέρουν ότι η κλινική λειτουργεί και ως γηροκομείο.

«Πρόκειται για εκτεταμένη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Κάτι δεν έγινε σωστά. Η πηγή μόλυνσης θα αναζητηθεί στα χειρουργικά εργαλεία και τους χώρους των χειρουργείων, ενώ θα εξεταστούν και τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγήθηκαν» δήλωσε.

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας Σερρών Ιωάννα Κατσή ερευνά ήδη τις καταγγελίες στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε. Ταυτόχρονα, με εντολή της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σφραγίστηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου τα χειρουργεία της κλινικής στις Σέρρες, ενώ κλιμάκιο υπαλλήλων της Δ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης ερευνά το καθεστώς λειτουργίας και το αίτιο που προκάλεσε τη μαζική διασπορά της λοίμωξης.

«Τα τελευταία χρόνια χειρουργήθηκαν χιλιάδες ηλικιωμένοι για καταρράκτη και δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε. Περιμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών από το υπουργείο» δήλωσε στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Ευθυμίου, εκ των ιδιοκτητών της κλινικής.


Τι είναι η ενδοφθαλμίτιδα

ΒΑΡΙΑ επιπλοκή σε περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων στα μάτια χαρακτηρίζουν οι οφθαλμίατροι την ενδοφθαλμίτιδα, η οποία πάντως είναι σπάνια και, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, πλήττει περίπου έναν στους 1.000 ασθενείς.

«Η ενδοφθαλμίτιδα προέρχεται από μικρόβια, ιούς ή μύκητες που προσβάλλουν το μάτι. Οσο για τις αιτίες της λοίμωξης μπορεί να συνηγορήσουν διάφοροι παράγοντες, από τον αέρα στα χειρουργεία μέχρι την πλημμελή τήρηση όλων των κανόνων αντισηψίας που απαιτούνται. Το βέβαιον είναι ότι πρόκειται για ό,τι βαρύτερο στην οφθαλμολογία, καθώς μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρασης. Η δε θεραπευτική της αντιμετώπιση είναι χρονοβόρα και εξαρτάται από την ανθεκτικότητα των στελεχών του μικροβίου που την προκάλεσε, αλλά και από τον οργανισμό του κάθε ασθενούς», εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, καθηγητής του ΑΠΘ, Σταύρος Δημητράκος.

Ερευνα
Σημειώνεται πως η ενδοφθαλμίτιδα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα στην Ε.Ε.

Οπως υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο Ιωάννης Παλλήκαρης, καθηγητής Οφθαλμολογίας και πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδρυτής και διευθυντής του Βαρδινογιάννειου Εργαστηρίου Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής Οφθαλμού (ΒΕΜΜΟ), μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε απο ευρωπαίους ειδικούς έχει καταδείξει πως η προληπτική έγχυση αντιβιοτικών έπειτα από επέμβαση στα μάτια μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο λοίμωξης.

«Παρ΄ όλα αυτά, η πρακτική αυτή δεν εφαρμόζεται από μεγάλη μερίδα κλινικών, τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Πάντως είναι σχετικά σπάνια επιπλοκή ύστερα από επέμβαση καταρράκτη» προσθέτει ο κ. Παλλήκαρης.
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!
ΟΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ!

Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ









Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε χθες στα κόμματα της Αριστεράς ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: κατηγόρησε προσωπικά την ηγεσία του Περισσού ότι το ΚΚΕ επιθυμεί την διάλυση της χώρας αφού είναι πίσω από τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά μέσω ΠΑΜΕ και ΠΝΟ, και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σπέρνει τον φόβο και την ανασφάλεια στον λαό για τον μηχανισμό στήριξης» και πως «επιδίδεται σε μάχη χαρακωμάτων, μεμψιμοιρώντας χαμένος στη μετάφραση του μνημονίου».


«Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα, έχετε μεγάλες ευθύνες εσείς και τα στελέχη σας που αρνούνται να τηρήσουν αποφάσεις δικαστηρίων και παίρνετε τον νόμο στα χέρια σας» είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το μνημόνιο κατά την «Ωρα του Πρωθυπουργού». «Νομίζετε πως οι ενέργειες των συνδικαλιστών σας προστατεύουν τις θέσεις απασχόλησης; Θέτετε υπό απειλή τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας! Ποιους κοροϊδεύετε κυρία Παπαρήγα;».


Και συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους την επίθεση, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι το ενδιαφέρει μόνο «επικοινωνιακή προβολή της δήθεν επαναστατικότητάς του» και γυρίζει την χώρα πολλά χρόνια πίσω- κατηγορία την οποία στη συνέχεια τού την «επέστρεψε» η βραχνιασμένη χθες κ. Παπαρήγα. «Ειδικά για ό,τι κάνετε στον κλάδο του τουρισμού μέσα στην καρδιά της ευαίσθητης τουριστικής περιόδου, πρέπει να απολογηθείτε στον ελληνικό λαό».


Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε και παραδείγματα των επιπτώσεων που έχουν οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και της ΠΝΟ, δηλαδή των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΚΚΕ στον τουρισμό. Οπως είπε, μια μόνο εταιρεία, η Πούλμαν Τουρς, είχε σκοπό να φέρει άλλα δύο πλοία το 2011 με 47.000 επιβάτες, οι οποίοι θα άφηναν χρήματα σε ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ σε δειγματοληπτικό έλεγχο (77 από 450 ξενοδοχεία) καταγράφηκαν 40.000 ακυρώσεις μετά τα επεισόδια του Απριλίου και τις σκηνές στα λιμάνια. «Χάνουμε χρήματα από τις ακυρώσεις, πώς θα γεμίσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία κυρία Παπαρήγα, από το ΔΝΤ;» κατέληξε ο Πρωθυπουργός. Λαμβάνοντας τον λόγο η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αντέτεινε ότι «οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν σαν αυτές της Κίνας, της Ινδίας και ίσως και της Αφρικής», ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία περί παραβίασης του Συντάγματος, υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό ότι «οι εργάτες στο Σικάγο το 1927 και οι λαοί που πάλεψαν για το 8ωρο, για ίση αμοιβή για ίση εργασία αντρών και γυναικών, και κατάργηση της εργασίας των ανηλίκων το έκαναν κόντρα στους τότε νόμους που τα επέβαλλαν αυτά».


Εντονη όμως ήταν και η κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος υποστήριξε ότι επίτηδες η κυβέρνηση απέκρυψε διατάξεις του μνημονίου με τις οποίες εκχωρείται περιουσία του Δημοσίου στους δανειστές μας εάν δεν εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.


«Είναι εντυπωσιακή η προσπάθειά σας να ανακαλύψετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν» τόνισε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πλήττονται η υλική και πολιτιστική περιουσία του Δημοσίου.


Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μνημόνιο της ομηρείας και της υποτέλειας είναι η δική σας χρεοκοπία...


Ο Γούκος ήταν άγγελος μπροστά στους δανειστές μας...» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΘΑΣ ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

ΦΟΒΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ...Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ....ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

Κρυμμένες συμφωνίες αποκαλύπτονται από τον Στρατηγό Νίκο Καρατουλιώτη και τον κ. Καρυπίδη από το κανάλι Flash-TV της Κοζανης.

Όλη η αλήθεια για το Μνημόνιο της ντροπής που υπεγραψε η Ελλάδα.

-Τα σημεία του μνημονίου που αποσιωπήθηκαν.
-Οι όροι που καταστούν την Ελλάδα έρμαιο στα χέρια των δανειστών.
-Η κατάργηση της δημοκρατίας.
-Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας και η υποθήκευση της ίδιας της χώρας.

-Πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.

Δείτε προσεκτικά το αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί..



Το Μνημόνιο της Ντροπής from IGN on Vimeo.


ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ......
πηγη.Macedonia Hellenic Land

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ....ΡΑΠ.....ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ....ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ...




ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.....
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ........

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ «ΕΚΛΕΙΣΕ»

Επιμνημόσυνος ωδή στην Αμαζόνα του Ελληνισμού (Μακεδονία

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ «ΕΚΛΕΙΣΕ»
greece_fyrom_flagsΕφ’ όσον  αληθεύει το δημοσίευμα, προ ημερών, της «Καθημερινής» η ελληνική κυβέρνησις συμφώνησε με αυτήν του ψευδοκρατιδίου των Σκοπίων επί του θέματος της ονομασίας του.
Το ψευδοκρατίδιο αυτό που, ως γνωστόν, ίδρυσε ο  Εβραιοκροάτης Γιόζεφ Μπρόνζ Τίτο, ακριβώς προ των βορείων συνόρων μας, με σαφή την πρόθεση να υφαρπάξει την Μακεδονία μας, αφού θα δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην διεθνή κοινή γνώμη – και δυστυχώς το επέτυχε αφού οι δικές μας κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν ως έδει – θα λάβει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».
Η ονομασία αυτή συν τω χρόνω θα.. απλοποιηθεί και θα απομείνει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σκέτο, οπότε συνδυαζόμενο με τις εδαφικές, εθνοτικές, γλωσσικές, ιστορικές και γενικώς αλυτρωτικές θέσεις των Σκοπίων, ας ετοιμασθούμε για την μεγαλύτερη ήττα της χώρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Να χάσουμε την Μακεδονία μας.
Και μάλιστα χωρίς πόλεμο!… Αφού μια ολόκληρη σειρά ριψάσπιδων πολιτικών ηγετών «μας», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενέδωσε στην αρπαγή.
Βεβαίως, το ψευδοκρατίδιο αυτό έτυχε ισχυράς υποστηρίξεως για να επιτύχει στον ιταμό στόχο του Τίτο και των διαδόχων του. Κατ’ αρχήν οι Εγγλέζοι, στην συνέχεια (και δυστυχώς!…) οι τότε Ελληνες (;) κομμουνιστές, και μετά οι… «φίλοι και σύμμαχοι» Αμερικανοί – οι οποίοι, σημειωτέον, κατ’ αρχήν είχαν ταχθεί, δια του τότε ΥΠΕΞ τους Εντουαρντ Στετίνιους υπέρ της Ελλάδος – υπεστήριξαν με περίσσιο ενθουσιασμό (!) το περί ονομασίας …αίτημα του ψευδοκρατιδίου.
Τούτο όμως επ’ ουδενί συνιστά λόγο για τοιαύτη εθνική μειοδοσία εκ μέρους των πολιτικών που, μεταπολεμικώς, μας κυβέρνησαν. Το ζήτημα της ονομασίας ήτο και είναι μέγα και εφ’ όσον το ψευδοκρατίδιο αυτό επονομασθεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ανοίγονται διάπλατα οι διπλωματικές οδοί για την υφαρπαγή της Αμαζόνας του Ελληνισμού.
Της Μακεδονίας μας δηλαδή  για την οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίματος από τους Ελληνες, καθώς η γεωπολιτική της θέσις δημιουργούσε ανέκαθεν βλέψεις γι’ αυτήν από το σύνολο των βορείων γειτόνων μας.
Μέχρι και πριν από 100 περίπου έτη δια των Μακεδονικών πολέμων – που δεν διδάσκονται, βεβαίως, σήμερα στα παιδιά μας με την γελοία δικαιολογία ότι εάν εδιδάσκοντο θα διεγείροντο… εθνικιστικές εξάρσεις στη νέα γενιά.
Ο μόνος πολιτικός που στην προκειμένη περίπτωση αντιστάθηκε κάπως – δια της προβολής «ΒΕΤΟ» στην αξίωση των Αμερικανών να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – ήταν ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος. Και γι’ αυτό τον έφαγε πολιτικώς το σκοτάδι, κατά την προσωπική μου άποψη.
Η αλήθεια να λέγεται. Είδε την κερκόπορτα που διηνοίγετο δια της εισόδου του ψευδοκρατιδίου στο ΝΑΤΟ. Και ανεξαρτήτως όσων του καταλογίζονται για λάθη και παραλείψεις στα έτη που διακυβέρνησε την χώρα επί άλλων θεμάτων, στο συγκεκριμένο πάτησε πόδι.
Κλείνοντας αυτή την σύντομη, επιμνημόσυνη αναφορά στην μεγίστη εθνική υπόθεσι της Μακεδονίας, έχω να επισημάνω και τον σκοτεινό ρόλο που επ’ αυτής διεδραμάτισε και διαδραματίζει ο γνωστός Εβραιο-Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας (διάβαζε και μεγαλοκαρχαρίας) Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικώς το περίεργο αυτό κρατικό μόρφωμα, όχι μόνον διαβλέποντας στο… μεζέ Μακεδονία, αλλά και διότι χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως… «φιλελληνικά» αισθήματα.
Τον είδαμε εξ άλλου και προσφάτως με αφορμή την οικονομική μας κρίση. Προσέξατε  τον συγκεκριμένο κύριο, διότι συνεχώς θα τον βρίσκουμε μπροστά μας.
Προτρέπω, τώρα, τον Αναγνώστη να παρακολουθήσει επ’ ολίγον τον ύπουλο τρόπο, τις γλοιώδεις διπλωματικές διεργασίες που χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωσις, Σκόπια & Αθήνα) προκειμένου να επιτύχουν «αναίμακτα» την ονομασία του γειτονικού, κρατικού μορφώματος ώστε να συμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία»  που όπως προανεφέρθη για μας σημαίνει ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Λοιπόν…
Πριν από λίγες μέρες (δηλαδή την Πέμπτη, 17 Ιουνίου) προκειμένου, όπως ελέγχθη, «να αρθεί το αδιέξοδο για το θέμα της ονομασίας» παρουσιάστηκε από τον «Ανεξάρτητο Οργανισμό» όπως επονομάζεται «…για την Σταθερότητα στην Ευρώπη» η ακόλουθη πρότασις: Η Κυβέρνησις της ΠΓΔΜ να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας με την προσθήκη όρου πως όταν εισέλθει στην ΕΕ η επίσημη ονομασία θα αντικατασταθεί  ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ από μια νέα κοινά αποδεκτή από τις δύο πλευρές ήτοι «Μακεδονία του Βαρδάρη».
Ετσι, αναφέρεται στην πρότασι, η «πλευρά» των Σκοπίων θα ξεπεράσει τον φόβο ότι και να λυθεί το θέμα της ονομασίας μπορεί να βρεθούν άλλα εμπόδια για την ένταξί τους στην Ευρωπαϊκή Ενωσι, ενώ η Αθήνα  θα άρει τις αντιρρήσεις της για έναρξι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ καθώς θα γνωρίζει ότι με την κατάληξί του θα λυθεί (!) ταυτοχρόνως και το θέμα της ονομασίας.
Βεβαίως αυτό που δεν διευκρινίζεται στην πρότασι είναι το πώς θα διασφαλισθεί ότι στην πορεία δεν θα επέλθει μια νέα συνταγματική τροποποίησις εκ μέρους των Σκοπίων, με την οποία θα ακύρωνε την σχετική πρόνοια. Τούτο όμως και ό,τι άλλο διπλωματικό τερτίπι χρησιμοποιείται στην υπόθεσι δεν σημαίνει (το επαναλαμβάνω) τίποτε περισσότερο από το ότι το γειτονικό ψευδοκρατίδιο επιτυγχάνει πλήρως τους στόχους του.
Το θλιβερό είναι ότι ο δικός «μας» Πρωθυπουργός συναντάται συνεχώς (πριν λίγες μέρες) με το Νίκολα Γκρούεφσκι, Πρωθυπουργό των Σκοπίων.
Ετσι για… τα μάτια δηλώνεται από το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών – η έκφρασις που χρησιμοποιείται είναι «συναντήσεις συμβολικού χαρακτήρα» - λες και όλοι εμείς οι… κάφροι δεν αντιλαμβανόμεθα πως δια του συγκεκριμένου τρόπου «κλειδώνει» η ονομασία και ότι μας το πάνε «λάου – λάου». Πλην όμως αναμείνατε: Εντός ολίγου θα σκάσει η επί τούτου βόμβα.
Διατελώ υμέτερος, αφού σας υπενθυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου σκεπτόμενος… αλεπουδίσια απεφάσισε να «κλείσει» το θέμα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς πιστεύει  ότι ο Ελληνικός Λαός απορροφημένος στα οικονομικά του βάσανα, θα αδιαφορήσει για την ονομασία του ψευδοκρατιδίου. Ελπίζω αυτό να μην συμβεί.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

ΗΔΗ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ! ΕΥΓΕ ΤΟΥ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ...ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕΣ!!!

Μας έθαψε, κυριολεκτικώς, από τις ΗΠΑ ο κ. Γ. Παπανδρέου

XAROSΌπως αντιλαμβάνεσθε από όσα ήδη έχω γράψει για τον κ. Γ. Παπανδρέου που (δυστυχώς) ο Ελληνικός Λαός τον έχει επιλέξει για Πρωθυπουργό του σε μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους της Ιστορίας μας, δεν τρέφω παρά μόνον αρνητικές εντυπώσεις για τα έργα και ημέρες του.
Ως εκ τούτου θα ήταν κουραστικό και για εσάς και για εμένα να συνεχίσω να τον «στολίζω» για τα λάθη και την πολιτική ανυπαρξία του. Ο,τι είχα να επισημάνω για τα πεπραγμένα του εις βάρος του Εθνους, ήδη έχει γραφεί.
Ιδού, όμως, που είμαι αναγκασμένος, εκ των πραγμάτων, να συνεχίσω τον… «εξάψαλμο», καθώς ο άνθρωπος με έβγαλε, κυριολεκτικώς, από τα ρούχα μου, μόλις πληροφορήθηκα τι έπραξε την Τρίτη (22 Ιουνίου) στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μιλώντας, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου σε Αμερικανούς δημοσιογράφους θεώρησε καλό για τον ίδιο και την χώρα μας να δηλώσει τι; Ότι η προηγουμένη κυβέρνησις – δηλαδή αυτή της Νέας Δημοκρατίας – διέπραξε σωρεία απατών και ότι προκύπτουν τεράστιες νομικές ευθύνες εναντίον της. Συλλήβδην «απατεώνες» απεκάλεσε ο κ. Παπανδρέου τους πολιτικούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα στην περίοδο 2004-2009. Η καταπληκτική αυτή δήλωσις, όπως ήταν φυσικό, κυκλοφόρησε σε όλα τα αμερικανικά μέσα ενημερώσεως, ενώ ο κ. Παπανδρέου καμάρωνε σαν γύφτικο σκερπάνι μπροστά στις κάμερες.
new_york
Αντιλαμβάνεστε, την «διαφήμησι» που, κατά προέκτασιν, υπέστημεν όλοι ως λαός ή αν θέλετε ως κράτος. Και το σπουδαίο είναι ότι την ίδια ώρα ο απερίγραπτος αυτός πολιτικός(!) ζητούσε από τους πάντες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να μας επισκεφθούν για να κάνουν διακοπές κλπ.
Να προσέλθουν, δηλαδή, σε μια χώρα όπου η απατεωνιά έχει τέτοιες διαστάσεις ώστε μια ολόκληρη κυβέρνησις (η προηγουμένη) συνεκροτείτο από απατεώνες.
Ο,τι και να γράψω, με όποιους χαρακτηρισμούς και να περιγράψω το άτομο δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να περιγραφεί το μέγεθος της πολιτικής (και όχι μόνον) γκάφας του.
Λέγονται αυτά τα πράγματα, άνθρωπέ μου; Ακόμη κι αν συνέβησαν ωρισμένες ατασθαλίες από δύο – τρία στελέχη της προηγουμένης κυβερνήσεως, είναι δυνατόν εσύ, ο Πρωθυπουργός της Χώρας, να εκστομίζεις στον ξένο Τύπο τέτοιες «ρουκέτες»;
Εχουν, που έχουν λυσσάξει πλείστοι όσοι παράγοντες των ξένων μέσων ενημερώσεως εναντίον μας, έρχεσαι εσύ άνθρωπέ μου, να υπερθεματίζεις; Τι να πω και τι να ομολογήσω!.. Πρόκειται περί τραγωδίας. Τέτοια εξαθλίωσι πολιτικού ανδρός δεν έχω ξαναδεί.
Δεν νομίζω δε ότι διέλαθε της προσοχής σας, επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου ΑΠΕΦΥΓΕ να αναφέρει ο,τιδήποτε για τα πεπραγμένα στελεχών του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ  κόμματος που κυβερνούσε συνεχώς την Ελλάδα πριν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Άλλο ένα, δηλαδή, πολιτικό ολίσθημα και δείγμα μικρότητας.
Ούτως ή άλλως, πάντως, ο κ. Παπανδρέου μας ΕΘΑΨΕ κανονικά. Και τα επίχειρα της συγκεκριμένης δηλώσεώς του περιμένετε; Θα τα γευθούμε απαξάπαντες σύντομα επί κάθε υποθέσεως του Εθνους. Οικονομικής και Εθνικής. Συγχαρητήρια κ. Παπανδρέου. Μας έστειλες αδιάβαστους. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αιχμές Δήμητρας κατά του Γ. Παπανδρέου


Αιχμές για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα άφησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Α' Νεκροταφείο για τη συμπλήρωση των 14 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Στο μνημόσυνο παρέστη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και τα αδέλφια του Νίκος και Αντρίκος, ο αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Κατσιφάρας, Νίκος Αθανασάκης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνα Μπέη και Γιάννης Μίχας.
Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στη χώρα η Δήμητρα Λιάνη επιχείρησε να "βγει από αριστερά" στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι στον τάφο του Α. Παπανδρέου γράφει "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", για να προσθέσει πως ο Ανδρέας "έκανε έναν λαό περήφανο που δεν γονάτισε στα ξένα συμφέροντα και δεν ενέδωσε σε ξένους εκβιασμούς". Αν ζούσε σήμερα, συμπλήρωσε, ο ελληνικός λαός δεν θα περνούσε αυτή τη δοκιμασία.
Μεταξύ άλλων, ο πρώην γραμματέας και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ιδέες και στη ζωή είναι πάντοτε οδηγός και όσο πιο δύσκολη είναι η στιγμή τόσο πιο πολύ τον σκέφτεται.

ΑΔ. ΤΥΠΟΣ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΛΙΑΝΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ......
ΚΑΙ ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ......

Μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση, λένε οι Βρετανοί «Στο σφυρί» βγάζει η Ελλάδα τα νησιά της προκειμένου να σώσει την οικονομία,



Μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση, λένε οι 
Βρετανοί
«Στο σφυρί» βγάζει η Ελλάδα τα νησιά της προκειμένου να σώσει την οικονομία, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
Οι βρετανοί αναφέρουν πως η χώρα μας κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.
Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά.
Ο Guardian υποστηρίζει, πως σύμφωνα με τις πηγές της, μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση.
Όπως αναφέρει, η περιοχή κατά το ένα τρίτο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.
Ακόμη, αναφέρει πως στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί «Ναυσικά» στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορεί να πωληθούν προς 2 εκατ. ευρώ έκαστο, δηλαδή φθηνότερα από μια κατοικία στο Τσέλσι.
«Μερικά από τα πολυάριθμα νησιά της χώρας, είναι μικροσκοπικά που θα μπορούσαν οριακά να φιλοξενήσουν μία ξαπλώστρα», αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.
Η συντάκτρια αναφέρει πως μόνο 227 ελληνικά νησιά είναι πυκνοκατοικημένα και πως η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε δυνητικές πωλήσεις οφείλεται στην αδυναμία του Κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να φυλάξει τις συγκεκριμένες περιοχές.
«Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση ορισμένων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα», τονίζεται στο άρθρο.


ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ...ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΕ.....ΜΟΝΟ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ....
ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ.....
ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ....ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ,,,,,,

Σχεδόν 400 νεκροί ο απολογισμός από τις πλημμύρες στην Κίνα

Τουλάχιστον 379 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που πέρασαν τα αναχώματα και προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη νότια Κίνα.

Φορτηγά ξεφορτώνουν βράχους και χώμα για να επιδιορθώσουν το ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Φου της επαρχίας Τζιανγκσί, όπου περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, οι πλημμύρες του φετινού καλοκαιριού έχουν προκαλέσει ζημιές ύψους 12,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Xinhua.

Η καταστροφή αναμένεται να συνεχιστεί, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Η στάθμη έχει ανέβει και στο ποτάμι Ζιάνγκ που διοχετεύει νερό στον μεγάλο ποταμό Γιανγκτσέ.

Ο φάκελος-βόμβα θύμισε Siemens

Διάχυτη είναι πλέον η εντύπωση και μεταξύ των στελεχών της Κατεχάκη ότι η φονική συσκευασία βόμβας πέρασε στο υπουργικό γραφείο σαν... κύριος. Για την ακρίβεια σαν κύριος «Χρήστος Καραβέλας - Εκάλη» προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όπως ανέγραφε ο φάκελος-βόμβα που είχε αποσταλεί με ταχυδρομείο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού.
Οπως, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από τις έρευνες, ο φάκελος έμεινε για πάνω από δύο μέρες στο πολιτικό γραφείο και προχθές διακινήθηκε στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή όπου ανοίχθηκε χωρίς έλεγχο.
Ενα απλό ηλεκτρικό κύκλωμα με μπαταρία 1,5 βολτ, το οποίο έκλεισε αυτόματα με το άνοιγμα του φακέλου ή του δέματος, φέρνοντας σε επαφή τα γυμνά καλώδια, σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Ισως, λένε αξιωματούχοι της Αστυνομίας, ούτε και ο αποστολέας του δολοφονικού δέματος να περίμενε την ανεμπόδιστη διαδρομή του μέχρι τον στόχο και τον χειρισμό ρουτίνας που του επιφυλάχθηκε. Είναι πολύ πιθανό να είχε επιλεγεί ένας απλός, πειστικός και υπεράνω υποψίας τρόπος ώστε η υποδοχή του αντικειμένου να τύχει ενός χειρισμού ρουτίνας.
Μετά από ολονύχτιες εξονυχιστικές έρευνες στον 7ο όροφο της Κατεχάκη, οι πυροτεχνουργοί σχημάτισαν εικόνα για τον μηχανισμό καθώς βρήκαν υπολείμματα μπαταρίας, καλωδίων και αγκίστρων που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη σταθεροποίησή τους, αλλά και την κίνησή τους με τον μηχανισμό θηλιάς, ώστε να έρθουν σε επαφή με το άνοιγμα.
Πόρισμα για το είδος της εκρηκτικής ύλης δεν έχει εξαχθεί, αλλά η ποσότητα κρίνεται αρκετή και συμβατή με τα τραγικά αποτελέσματα που επέφερε. Και ευτυχώς, λέγεται, που δεν υπήρχαν και άλλα άτομα στο γραφείο τη συγκεκριμένη στιγμή.
Πάντως, από τη διαδικασία της ιατροδικαστικής ανάλυσης και νεκροτομής προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήθος ευρημάτων, τα οποία με τις εργαστηριακές αναλύσεις μπορούν να δώσουν εικόνα για τη συσκευασία και τα υλικά του φακέλου - δέματος παγίδα. Κατ' αρχάς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα του εκρηκτικού ήταν αρκετή, ενώ στάλθηκαν για ανάλυση υπολείμματα χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού και μετάλλου, που εντοπίστηκαν στα τραύματα του άτυχου υπασπιστή Γ. Βασιλάκη.
Από την πρώτη στιγμή, οι υποψίες για το πού βρισκόταν το δέμα-βόμβα έπεσαν σε δύο χάρτινες εμπορικές σακούλες που είχαν θεαθεί στο γραφείο του υπασπιστή το τελευταίο 24ωρο.
Ειδικοί σε ζητήματα ασφαλείας θεωρούν δεδομένο ότι εάν υφίστατο ο ακτινοσκοπικός έλεγχος του δέματος από το ειδικό μηχάνημα, θα εντοπιζόταν τουλάχιστον η μπαταρία, ακόμη και εάν είχε χρησιμοποιηθεί κυψελιδωτό πλαστικό υλικό ως εσωτερικό περιτύλιγμα. Εκτιμούν ότι η παγίδα είχε τη μορφή αποστολής κάποιου «εμπιστευτικού» φακέλου με καταγγελίες ή αναφορές που υποβάλλονται σε υπουργικά γραφεία. Ή ακόμα είχε την εικόνα της αποστολής ενός λευκώματος ή βιβλίου που σωρηδόν αποστέλλονται δίκην φιλοφρονήσεων και για δημόσιες σχέσεις στους ίδιους χώρους.
Τουλάχιστον τέσσερις μορφές διεκπεραίωσης αλληλογραφίας και δεμάτων υφίστανται και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για κάθε μία προβλέπονται ορισμένες διαδικασίες που ελαστικοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση, αλλά και με την υποκειμενική κρίση τού κατά περίπτωση παραλήπτη.
* Η υπηρεσιακή αλληλογραφία διακινείται από τα ΕΛΤΑ ή από τα ίδια μέσα. Ανοίγονται τα δέματα και οι φάκελοι στο ισόγειο, καταγράφονται, πρωτοκολλούνται και προωθούνται στους παραλήπτες χωρίς έλεγχο.
* Η κοινή αλληλογραφία επίσης διακινείται μέσω ΕΛΤΑ με κλειστούς σάκους. Ακολουθείται περίπου η ίδια διαδικασία, όμως εάν οι επιστολές ή τα δέματα κινήσουν υποψίες (δυσμορφίες, ανισοκατανομή βάρους, οσμή) διαχωρίζονται και οδηγούνται στον ακτινοσκοπικό έλεγχο, όπου σκανάρονται χωρίς να ανοίγονται. Εάν δεν ανιχνευθεί κάτι ύποπτο, προωθούνται στους παραλήπτες και ανοίγονται από τους επιφορτισμένους υπαλλήλους. Με τον παραπάνω τρόπο ήταν δυνατόν να αποσταλεί η βόμβα και να μη γίνει αντιληπτή, εάν ο αποστολέας ρίσκαρε τους κινδύνους της ταχυδρομικής αποστολής (συμπίεση, τσουβάλιασμα) και άρα την τυχαία έκρηξη.
* Μέσω ταχυμεταφορικών γραφείων. Οι υπάλληλοι παραδίδουν και στους ορόφους εάν ελεγχθούν οι ταυτότητες. Το σκανάρισμα γίνεται αν κριθεί απαραίτητο από τους παραλήπτες ή τους διαχειριστές τους. Σε άλλες περιπτώσεις οι ταχυμεταφορείς παραδίδουν στο φυλάκιο εισόδου απ' όπου γίνεται προώθηση.
* Τακτική είναι και η διακίνηση αλληλογραφίας από τα πολιτικά προς τα υπουργικά γραφεία, που γίνεται με διάφορους τρόπους. Ακόμη και χέρι με χέρι από τους έμπιστους, αλλά όχι απαραίτητα προσεκτικούς υπαλλήλους.
Η έρευνα που γίνεται για την είσοδο της βόμβας στο υπουργείο είναι πρωτοφανής σε έκταση και βαθμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει διαπιστώσεις για σοβαρές τρύπες του συστήματος και υπηρεσιακές αμέλειες.

Χθεσινή ανακοίνωση

* Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καραβέλας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και, αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο, μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».





Κηδεύτηκε ο άτυχος υπασπιστής


Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκε στη 1 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Βασιλάκης. Στην κηδεία παρέστη και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον φάκελο - βόμβα, που, όπως έγινε, γνωστό ταχυδρομήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας από υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στην Κυψέλη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18 Ιουνίου.
Ο φάκελος έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας» και παρελήφθη με απόδειξη στις 21 Ιουνίου. Αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του υπασπιστή.
Όταν ο υπασπιστής επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, παρόμοιος φάκελος είχε σταλεί στις 19 Απριλίου σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Την ευθύνη ανέλαβε η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.
Το δέμα θανάτου, λοιπόν, παραπέμπει σε «εισαγόμενη» τρομοκρατική πρακτική. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής που διενεργούν τις έρευνες δεν αποκλείουν, ωστόσο, το ενδεχόμενο πίσω από τη βομβιστική επίθεση να κρύβεται η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση».
Η οργάνωση αυτή είχε αναλάβει με προκήρυξή της την ευθύνη για την τοποθέτηση μηχανισμού στο πολιτικό γραφείο, που χρησιμοποιούσε ως εκλογικό κέντρο ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στη λεωφ. Θηβών 54, στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου.