"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο Παύλος και ο Πρίγκηπας του Ριαντ

 Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε επίσημη επίσκεψή του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας, Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Σαλμάν με τον οποίον συζήτησαν διμερή θέματα.
Ο κ. Γερουλάνος μίλησε στην τελετή έναρξης του «Διεθνούς Συμποσίου για τις σχέσεις της Αραβίας και του Ελληνικού Κόσμου (5ος αιώνας π.Χ. – 10 αιώνας μ.Χ)». Το Συμπόσιο διοργανώνουν το Κέντρο ερευνών και Ισλαμικών Σπουδών «Βασιλιάς Φεϊζάλ» το Πανεπιστήμιο «Βασιλιάς Σάουντ», η Σαουδική Επιτροπή για τον Τουρισμό και τις Αρχαιότητες, το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Μελετών και η Ελληνική Πρεσβεία στο Ριάντ.
O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως
Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την Παρασκευή, και εγκαινίασε τη συνεργασία του με τα φεστιβάλ του ‘Αμπου Ντάμπι και της Ντόχα με το αφιέρωμα στον ιρακινό σκηνοθέτη Μοχάμεντ Αλ-Νταρατζί.
- Το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που ξεκινά το Μάρτιο και είναι το τρίτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο είδος του, θα έχει ειδικό αφιέρωμα στο σύγχρονο αραβικό ντοκιμαντέρ, με ταινίες από τη Μέση Ανατολή και χώρες της Αραβόφωνης Βόρειας Αφρικής. (Ο τηλεοπτικός σταθμός al Jazeera είναι ένας από τους κύριους συμμετέχοντες της Αγοράς Ντοκιμαντέρ καθώς επιλέγει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός του από τη Θεσσαλονίκη)
- Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας-Σεβάχ», που αποτελεί μια σύνθεση των μύθων του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, για παιδιά και μαθητές.
- Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης οργανώνει ένα νομαδικό καλλιτεχνικό φόρουμ σε 14 χώρες της Μέσης Ανατολής το 2011. Το ταξίδι θα περιλαμβάνει μια στάση στη Τζέντα, και στο τέλος θα υπάρξει έκθεση με τα έργα όλων των συμμετεχόντων, στη Θεσσαλονίκη.
- Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, οργανώνει έκθεση για τα αραβικά χειρόγραφα ως πολύτιμη πηγή γνώσης και μετουσίωσης της ελληνικής φιλοσοφίας και επιστήμης.

Συναυλιακοί χώροι θα καλέσουν μουσικούς, αίθουσες τέχνης θα καλέσουν καλλιτέχνες, φωτογράφους και αρχιτέκτονες και η πόλη θα ζήσει για ένα χρόνο όλες τις μορφές της παράδοσης που μπορούμε ένα μεταφέρουμε εκεί.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα οργανώσει έκθεση για το Βυζάντιο και τους Άραβες, επικεντρωμένη στις σχέσεις του αραβικού κόσμου με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, από ιστορική, πολιτιστική και καλλιτεχνική άποψη. Μια έκθεση που ακολουθεί το πνεύμα της δουλειάς που γίνεται σε αυτό το Συμπόσιο. Και με την ευκαιρία θα ήθελα εκ μέρους του Πρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, να απευθύνω πρόσκληση για τη συνέχιση των εργασιών του Συμποσίου, στο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου