"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιµάζουν νέο ένταλµα για τον Ασάνζ


ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ νοµικά περιθώρια για τον ιδρυτή του Wikileaks, τον Τζούλιαν Ασάνζ.Το Ανώτατο ∆ικαστήριοτης Σουηδίας απέρριψε έφεση του δικηγόρου του κι επικύρωσε την εντολή σύλληψης του 39χρονου Αυστραλού σε σχέση µε τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί εις βάρος του για βιασµό, σεξουαλική κακοποίηση και παράνοµο εξαναγκασµό. Παράλληλα, η σουηδική αστυνοµία ανακοίνωσε πως «τεχνικά προβλήµατα» που λειτουργούσαν ως τροχοπέδη για τη σύλληψή του ξεπεράστηκαν. Ο βρετανός δικηγόρος του Ασάνζ όµως επέµεινε χθες πως προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί έγκυρο ένταλµα σύλληψης µε βάση το σουηδικό, το ευρωπαϊκό ή το διεθνές δίκαιο.

«∆εν υπάρχει ένταλµα σύλληψης», δήλωσε ο Μαρκ Στίβενς. «Υπάρχει ένα σήµα (red notice) της Ιντερπόλ, που δεν αποτελεί ένταλµα, απλώς καλεί τις αρχές να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Το ένταλµα στάλθηκε πίσω από τη Σκότλαντ Γιαρντ διότι δεν ήταν σύννοµο και εµπεριείχε σφάλµατα». Ο Στίβενς αρνήθηκε να αποκαλύψει το µέρος όπου βρίσκεται ο Ασάνζ, επικαλούµενος τις θανατικές απειλές που έχει δεχθεί. Το ίδιο έκανε και ο Κρίστιν Χάφσον, εκπρόσωπος του Wikileaks: «Οταν υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν τη δολοφονία σου», δήλωσε αναφερόµενος στις (ακρο)δεξιές κραυγές που φτάνουν από τις ΗΠΑ, «είναι καλύτερα να κρατάς χαµηλό προφίλ. Αυτό είναι υποκίνηση σε βία. Και προφανώς είναι παράνοµο σε ορισµένες χώρες». Η βρετανική εφηµερίδα «Independent» πάντως υποστηρίζει πως ο Ασάνζ βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Αγγλία και πως οι βρετανικές αρχές διαθέτουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του – τους τα έδωσε ο ίδιος τον Οκτώβριο, φτάνοντας στη χώρα.


Οι βαλίτσες του προέδρου ήταν γεµάτες... δολάρια


ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ
κυβερνητική διαφθορά στο Αφγανιστάν και τη φαινοµενική αδυναµία της Ουάσιγκτον να κάνει κάτι για αυτό αποκαλύπτει νέο «πακέτο» διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων που δηµοσιοποίησε το Wikileaks αργά χθες τη νύχτα. Σε τηλεγράφηµα του Οκτωβρίου 2009, ο αµερικανός πρεσβευτής περιγράφει πώς ο τότε αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν, Αχµάντ Ζία Μασούντ, ήγειρε υποψίες και ανακρίθηκε στο Ντουµπάι, όταν αφίχθη αεροπορικώς στο εµιράτο µε 52 εκατοµµύρια δολάρια σε µετρητά – για να του επιτραπεί τελικά να αποχωρήσει χωρίς εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαµίντ Καρζάι, παρουσιάζεται ως άνθρωπος διεφθαρµένος, ασταθής και επιρρεπής σε παρανοϊκές θεωρίες συνωµοσίας, ενώ το Ιράν φαίνεται να χρηµατοδοτεί ευρύ φάσµα αφγανών πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών. Σύµφωνα µε άλλα τηλεγραφήµατα, παρότι ο Καρζάι δηµοσίως µιλά για διαπραγµατεύσεις µε τους Ταλιµπάν, στην πραγµατικότητα ούτε αυτός ούτε η Ουάσιγκτον αφήνουν ανοιχτό οποιοδήποτε ενδεχόµενο διαλόγου µε τον ηγέτη τους, τον µουλά Οµάρ.

Από τα έγγραφα που διέρρευσαν δεν λείπουν και κάποια τραγελαφικά περιστατικά: αποκαλύπτεται, για παράδειγµα, πως υπάλληλοι αµερικανικής εταιρείας που είχε αναλάβει να εκπαιδεύσει αφγανούς αστυνοµικούς έπαιρναν ναρκωτικά και πλήρωναν νεαρά αγόρια να τους διασκεδάζουν µε χορούς, ντυµένα κοριτσίστικα, στο Βόρειο Αφγανιστάν – µια αµφιλεγόµενη «παράδοση» της χώρας.

Αγκάθια για Θαπατέρο
Στο µεταξύ, άλλα έγγραφα που διέρρευσαν από το Wikileaks αποκαλύπτουν πως η Ουάσιγκτον ασκούσε στην κυβέρνηση Θαπατέρο έντονες πιέσεις να µην προσαχθούν σε δίκη τρεις αµερικανοί στρατιώτες που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός ισπανού κάµεραµαν στη Βαγδάτη – και η ισπανική κυβέρνηση φέρεται να ανταποκρινόταν. Οπως αναφέρει η «El Pais», αυτός ήταν ένας από τους σηµαντικότερους στόχους της αµερικανικής πρεσβείας στη Μαδρίτη.

Ο Χοσέ Κούσο σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2003 όταν αµερικανικά τανκς άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου «Παλαιστίνη» στη Βαγδάτη, όπου διέµενε µαζί µε άλλους δηµοσιογράφους που κάλυπταν τον πόλεµο στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου