"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τι να πω και τι να μολογήσω !!ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ του Αγίου Παντελεήµονα.

Είπα να μη σχολιάσω προσωπικά το θέμα της συναυλίας στον ιερό ναό του αγίου Παντελεήμονα,αλλά έλα ντε που με τρώει το γεγονός αυτό, και άντε να την γλυτώσω από τον αδίστακτο εαυτό μου, που όλο θέλει να κουτσομπολέψει να πει κάτι τέλως πάντων...
περί του μεγάλου αυτού θεάματος, και ιστορικής συναυλίας που πραγματοποιήθηκε εχθές.
Δυστυχώς δεν παρευρέθη η αυτού εξοχότης μου εκεί για να σας κάνω περιγραφή (αυτόπτρια)αλλά ότι είδα και ότι άκουσα από το διαδύκτιο θα αναφέρω.
Παρουσία του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυµου, µελών της κυβέρνησης και πλήθους κόσµου, η εκδήλωση άρχισε λίγα λεπτά µετά τις έξι το απόγευµα.
Ο χώρος είχε διαµορφωθεί κατάλληλα προκειµένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εκδήλωσης και των µουσικών, ενώ ο κόσµος είχε αρχίσει να συρρέει από τις τέσσερις προκειµένου να εξασφαλίσει θέση. Οικογένειες ολόκληρες, µετανάστες από όλες τις γειτονιές της Αθήνας επέλεξαν να µετέχουν στην εκδήλωση.
Ελάχιστα λεπτά πριν από τις έξι στον ιερό ναό του Αγ. Παντελεήµονα έφθασε ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που πήρε τη θέση του πλάι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο. Οι πόρτες του ναού έκλεισαν και φυσικά δεν έλειψαν οι διαµαρτυρίες ανθρώπων που δεν είχαν καταφέρει να µπουν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Η εκδήλωση άρχισε µε σύντοµες οµιλίες από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Ιωάννη Μάνο, οι οποίοι επισήµαναν ότι πρόκειται για µια κίνηση πολιτισµού που µπορεί να γεφυρώσει διαφορές και να δείξει τον δρόµο για την ειρηνική συνύπαρξη.
Αλλωστε, επισήµανε ο κ. Μάνος, «ο πολιτισµός και η µουσική ενώνουν».
ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ άνοιξαν οι ντόπιοι: η τετράφωνη χορωδία του Αγίου Παντελεήµονα.
Στη συνέχεια η Καµεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ ερµήνευσε το έργο του Μιχάλη Αδάµη «Εν χορδαίς» και το «Κοντσέρτο Γκρόσο των Χριστουγέννων» του Αρκάντζελο Κορέλι.
Η σκυτάλη στους Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης – χοράρχης ο Αχιλλέας Χαλδαιάκης – µε επίκαιρους ύµνους των Χριστουγέννων υπό τον γενικό τίτλο «Χριστός εν πόλει Βηθλεέµ βρεφουργείται»: «Μεθ’ ηµών ο Θεός» ήχος πλ. β’ µέλος Πέτρου Πελοποννησίου, ∆οξαστικόν των Χριστουγέννων «Σήµερον γεννάται εκ Παρθένου» ήχος πλ. β’ µέλος Πέτρου Πελοποννησίου, στίχος (Ευλογήσατε τον Κύριον – Εµµανουήλ παιδίον) από τον Λατρινό πολυέλεο, µέλος Ιωάννου µαΐστορος του Κουκουζέλη, ήχος α’, Καταβασίες προεόρτιες των Χριστουγέννων «Χριστός εν πόλει» ήχος α’, µέλος Πέτρου Μπερεκέτη, Ο τελευταίος (Κ∆’) οίκος του «Κοντακίου της Χριστού Γεννήσεως» Ρωµανού του Μελωδού και το εφύµνιο σε ήχο πλ. α’ πεντάφωνο µέλος Γρηγορίου Στάθη και κράτηµα Παναγιώτη πρωτοψάλτη του Χαλάτζογλου ήχος πλ. α’ πεντάφωνος.
Η συναυλία κορυφώθηκε και έκλεισε µε τον Γιώργο Νταλάρα: το ∆οξαστικό από τη «Missa Criola» µε τη Χορωδία της ∆ΕΗ σε µουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα και φινάλε µε «Της αγάπης αίµατα» από το «Αξιον εστί» των Μίκη Θεοδωράκη - Οδυσσέα Ελύτη µε τη συνοδεία της Καµεράτας υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ και µε τη συµµετοχή επίσης της Χορωδίας της ∆ΕΗ σε µουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα.
Την ώρα που άρχιζε η εκδήλωση, τα αστυνοµικά µέτρα γύρω από την εκκλησία πύκνωναν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φόβος αντιδράσεων από κάποιους ανάγκασε την Αστυνοµία να παρατάξει άνδρες των ΜΑΤ στις εισόδους
Η πρώτη παραφωνία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 18.30 όταν µια µικρή οµάδα που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα στενάκι κοντά στην οδό Αλκιβιάδου άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήµατα. Λίγη ώρα αργότερα, µετακινήθηκαν στην πλατεία µπροστά στον ναό και µε αρκετούς κατοίκους μαζί φώναζαν συνθήµατα.
Ενταση προκλήθηκε λίγο πριν από τη λήξη της εκδήλωσης όταν πολύς κόσμος κινήθηκε ξανά προς την Αλκιβιάδου, όπου ήταν σταθµευµένα τα αυτοκίνητα των επισήµων.
Περίµεναν εκεί για να φωνάξουν συνθήµατα την ώρα που εκείνοι θα πλησίαζαν. Τότε, οι αστυνοµικές δυνάµεις παρατάχθηκαν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήµονα και στα στενά κοντά στην οδό Αλκιβιάδου. ∆ύο διµοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν µε τις ασπίδες τους συγκεντρωµένους που βρίσκονταν κοντά στα αυτοκίνητα, δηµιουργώντας ασφαλή δίοδο.
Ωστόσο, η ένταση δεν κράτησε πολύ και λίγη ώρα µετά τη λήξη αποχώρησαν και οι ακραίοι.
Αυτά εν ολίγοις διαδραματίστηκαν στην περιβόητη αυτή συναυλία!!
Και έρχομαι τώρα εγώ να ρωτήσω εν απορία φυσικά.
Γιατί δεν έγινε η παράσταση αυτή στον πανέμορφο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, που είναι και το σαλόνι της μουσικής στο κάτω -κάτω της γραφής βρε αδελφέ;
Γιατί έπρεπε να γίνει μέσα στον ιερό ναό του Αγ.Παντελεήμονα;
Και ποιά ήταν τα ωφέλη τελικά για τους κατοίκους;
Αγαπήθηκαν οι λαθρομετανάστες και οι κάτοικοι μεταξύ τους ξαφνικά μετά από αυτήν τη συναυλία;
Τι στην ευχή έγινε βρε παιδιά;
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν σκαμπάζω τίποτα;
Τι το ήθελες το όλο σκηνικό,κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας;
Για να εκνευριστούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ όσοι κατοικούν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και να αισθανθούν ακόμα πιο μειονεκτικά από την κατάσταση που έχετε επιτρέψει όλοι εσείς που κυβερνάτε σε αυτή τη χώρα,με όλο αυτό το λαθρομεταναστικομάνι που γεμίσατε τον τόπο και έχει καθήσει στο σβέρκο μας;
Και δεν μιλάμε....δεν μιλάμε.....αλλά όταν έρθει η ώρα θα τα ακούσετε κύριοι αξιότιμοι πολιτικοί κυβερνώντες!
Και σεις κύριε Αρχιεπίσκοπε πως επιτρέψατε η  εκκλησία να   γίνει αίθουσα συναυλίας;
Τι να πω και τι να μολογήσω !!
Γενικά επειδή είμαι μουσικόφιλη και Μεγαρόβια τα σχόλιά μου δεν θα επεκταθούν προς το χώρο της αρεσκείας μου,διότι φαντάζομαι άλλοι κινούν τα νήματα.
Και έτσι τα είπα και ξεθύμανα, αλλιώς θα έσκαγα......ναι..θα έσκαγα.....αμάν πια!!
Δείτε τα βίντεο, ειδικά το τελευταίο το δανείστηκα από τον Ελληνόψυχο τον φίλο μου....πολύ αστυνομία ....πολύς λαός....τα έχασα μόλις το είδα......δείτε το και σεις
Αγαπητέ Ελληνα κάτοικε του Αγίου Παντελεήμονα....
Μπορεί καθημερινά να τρέμεις για την ζωή σου..
Μπορεί να χάνεις την περιουσία σου...
Μπορεί να φοβάσαι για τα παιδιά σου...
Μπορεί να βλέπεις την περιοχή σου και να πονά η καρδιά σου...
Τώρα όμως όλα αλλάζουν ΚΑΙ για σένα.
Ελπίζω να το πήρες το μήνυμα της συναυλίας του Νταλάρα.




2 σχόλια:

  1. προσωπικα δεν το θεωρω κατι κακο, δεν βεβηλωσαν την εκκλησια, υμνους ειπαν οι ανθρωποι και το αξιον εστιν του ελυτη..πολυ καλη πρωτοβουλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ!
    ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ,ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ,ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.
    ΛΕΣ ΔΕΝ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΥΜΝΟΥΣ.
    ΗΤΑΝ ΜΙΑ κίνηση πολιτισµού που µπορεί να γεφυρώσει διαφορές και να δείξει τον δρόµο για την ειρηνική συνύπαρξη.
    ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΜΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΦΤΩΧΙΚΟ ΜΟΥ.
    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή