"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εδώ και μήνες συζητιέται στο παρασκήνιο το «ευρώ του Βορρά», οι μυστικές συνομιλίες Γερμανίας-Τσεχίας

Η ιδέα για ένα «ευρώ του Βορρά» έπεσε στο τραπέζι της συνάντησης που είχαν τον Αύγουστο η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Τσέχος πρωθυπουργός, Petr Necas.
Όπως αποκαλύπτει το Dow Jones Newswires, η Merkel είχε ζητήσει τότε από τον Necas να επιδιώξει την ένταξη της Τσεχίας στην Ευρωζώνη, έτσι ώστε να ενισχυθεί η επιρροή των δημοσιονομικών υγιών χωρών μέσα στη νομισματική ένωση. Σύμφωνα με τσέχικη κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο, η απάντηση του Necas ήταν ότι οι Τσέχοι θα εντάσσονταν στο ευρώ «την επόμενη ημέρα» εάν υπήρχε μια Ευρωζώνη για τη Βόρεια Ευρώπη.
Η εκπρόσωπος της Merkel, Elke Ramlow δήλωσε ότι η Γερμανία θα καλωσόριζε οποιαδήποτε χώρα θέλει να μπει στην Ευρωζώνη και πληροί τα σχετικά κριτήρια. Όμως, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο επιδιώκει την ένταξη οικονομικά υγιών χωρών για να συμμαχήσουν μαζί του στην προσπάθεια συμμόρφωσης των δημοσιονομικά απείθαρχων.

Ο διάλογος αυτός πιστεύεται ότι έγινε κατά τη διάρκεια του ανεπίσημου μέρους της συνάντησης. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες ανέπτυξαν μια πολύ καλή σχέση κατά την πρώτη τους συνάντηση, καθώς έχουν και πολλά κοινά. Κατέχουν και οι δύο πτυχία φυσικής, ενώ μεγάλωσαν στη σοβιετική πλευρά του Σιδηρού Παραπετάσματος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η διαρροή των σκέψεων περί μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων θυμίζουν την ιδέα για έναν «ευρωπαϊκό πυρήνα» που από το 1994 είχε προτείνει ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ως βουλευτής τότε, Wolfgang Schaeuble. Η ιδέα του εστίαζε στη δημιουργία ενός οικονομικά και στρατηγικά σταθερού πυρήνα στην ΕΕ, που θα αποτελείτο από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Αυτός ο πυρήνας θα υιοθετούσε το δικό του, χωριστό νόμισμα, το οποίο θα ήταν προστατευμένο από τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής απειθαρχίας των κυβερνήσεων της Μεσογείου.

Η ιδέα για μια Ευρωζώνη των δημοσιονομικά ισχυρών βρήκε το περασμένο Σαββατοκύριακο νέους υποστηρικτές ανάμεσα σε δύο γερμανικές επιχειρηματικές ενώσεις, αν και το Βερολίνο είναι πολύ προσεκτικό σε δηλώσεις περί ευρωπαϊκού ρήγματος και επιμένει στο στόχο της ενότητας του ευρώ.

Όμως, οι ενώσεις των γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων και των νέων επιχειρηματιών ζήτησαν με επιστολή τους προς την Merkel να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας νομισματικής ένωσης, η οποία θα περιελάμβανε μόνο τους οικονομικά ισχυρούς και τους δημοσιονομικά υπεύθυνους.

Η Τσεχία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 και με δεδομένα τα προβλήματα της Ευρωζώνης, δεν φαίνεται να βιάζεται να υιοθετήσει το ευρώ.
Η χώρα των 10 εκατ. κατοίκων εμφανίζει χρέος στο 40% του ΑΕΠ, δηλαδή χαμηλότερο από το ανώτερο όριο του 60% και περίπου στο μισό του μέσου όρου των μελών της Ευρωζώνης. Ωστόσο, δεν πληροί το κριτήριο του ελλείμματος, αν και η κυβέρνηση Necas έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% έως το 2013, από τα επίπεδα του 5% φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου