"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Με µαντίλα στη γέφυρα της οµορφιάς Στα καλλιστεία Μις Αραβικός Κόσµος 2010 δεν υπάρχουν µαγιό



Η Μις Τυνησία (πάνω)  ανακηρύχθηκε Μις  Αραβικός Κόσµος  2010. Κάτω, η νικήτρια µε παραδοσιακή  φορεσιά ανάµεσα  στη διοργανώτρια  του διαγωνισµού και  τις Μις Αίγυπτος και  Μις Υεµένη
Μια πολυτελής αίθουσα ξενοδοχείου στο Κάιρο, 18 νέες κοπέλες, µαντίλες, µακριά φορέµατα, χορευτική µουσική από τη Δύση και µελωδίες της Ανατολής. Βραδιές ποίησης και ιστορίας για τις διαγωνιζόµενες, µια κριτική επιτροπή, ερωτήσεις… κρίσεως. Καλώς ήλθατε στην τελετή ανάδειξης της Μις Αραβία 2010, τον πιο αντιφατικό διαγωνισµό οµορφιάς.
Οι διαγωνιζόµενες κάνουν δυναµική είσοδο. Υπό τους ήχους απαλής χορευτικής µουσικής της Δύσης και ισορροπώντας πάνω στα ψηλά τακούνια τους εισέρχονται στη λαµπερή αίθουσα. Λίγα λεπτά αργότερα το σκηνικό αλλάζει: ο φωτισµός χαµηλώνει και οι 18 υποψήφιες, µε µακριά, ανάλαφρα, λευκά φορέµατα, συναθροίζονται στο κέντρο της σκηνής και λικνίζονται στον ρυθµό µιας µελαγχολικής αραβικής µελωδίας. «Η οµορφιά της είναι η ανατολίτικη καταγωγή της. Το ωραιότερο επάνω της είναι που γεννήθηκε στην Αραβία. Την καλλιέργεια και τις αξίες της κανείς δεν µπορεί νααµφισβητήσει. Είσαι σύµβολο του σπουδαιότερου έθνους, εσύ, ελεύθερο κορίτσι από την Αραβία», λένε οι στίχοι του τραγουδιού. Δέκα λεπτά αργότερα, ο «ύµνος» τελειώνει και οικοπέλες κατεβαίνουν από τη σκηνή. Από τα µικρόφωνα ακούγεται ξανά ρυθµική µουσική της Δύσης.


Σε αυτά τα καλλιστεία, οι σωµατικές αναλογίες δεν αποτελούν κριτήριο συµµετοχής. Μις Αραβία στέφεται η κοπέλα που ξεχωρίζει για την προσωπικότητά της, τις γενικές γνώσεις, την κοινή προσφοράτης και εσχάτως για την εµφάνισή της. Δέκα µέρες προτού οι υποψήφιες σταθούν µπροστά από τους κριτές, πραγµατοποιούνται διαλέξεις µε θέµα την ποίηση και την ιστορία – αν και ορισµένοι επιµένουν πως η παρουσία τους είναι τυπική µόνο.

Με φαρδιά ρούχα
«Προσπαθούµε να ζήσουµε µια δυτική εµπειρία, προσαρµόζοντάς την όµως στις δικές µας αξίες, της Μέσης Ανατολής», λέει η 24χρονη Σάρα ελ-Σελούσι που εκπροσωπεί την Αίγυπτο. «Ντυνόµαστε µε φαρδιά ρούχα, κυκλοφορούµε µε T-shirts, δεν φοράµε τίποτα αποκαλυπτικό, και όµως είµαστε εµφανίσιµες», προσθέτει. Αυτό είναι που διαφοροποιεί αυτόν τον διαγωνισµό από τους υπόλοιπους, όπου τα γυναικεία σώµατα εκτίθενται και εξετάζονται εξονυχιστικά, επισηµαίνει η Χανάν Νασρ, η 47χρονη επιχειρηµατίας που εµπνεύστηκε την ιδέα καιτην έκανε θεσµό πριν από τέσσερα χρόνια. Και όπως παρατηρεί µία κριτής, ειδική επί των θεµάτων οµορφιάς, ακόµη και αν µια γυναίκα είναι εντελώς καλυµµένη, µπορείς να τη «δεις» µέσα από τα µάτια της.

Η Νασρίν Μοχάµεντ, µια 24χρονη κοπέλα από την Παλαιστίνη που βρίσκεται στην Αίγυπτο για σπουδές, εξηγεί πως ένας λόγος που αποφάσισε να συµµετάσχειστον διαγωνισµό είναι πως σ’ αυτόν επιτρέπεται η µαντίλα. Το γεγονός αυτό έκανε και τους γονείς της να αισθάνονταιπιο ασφαλείς.

Ωστόσο, όταν η µητέρα της τηνεπέπληξε επειδή επέτρεψε σ’ έναν άνδρα να επιµεληθεί το µακιγιάζ της, έκλαιγε µια ολόκληρη µέρα, καθώς αισθάνθηκε ότι παραβίασε τις αρχές της. Ηταν έτοιµη να εγκαταλείψει τον διαγωνισµό, αλλά τελικά οι διοργανωτές τής υποσχέθηκαν ότι θα τη µακιγιάρει γυναίκα. Εστω κι έτσι, όµως, οι αντιφάσεις αυτών των καλλιστείων και οι προκλήσεις να απαρνηθούν µέρος της αραβικής τους ταυτότητας ώθησαν δύο κορίτσια, τη Μις Οµάν και τη Μις Κουβέιτ, να αποσύρουν τη συµµετοχή τους. «Ολο αυτό ήταν λάθος για µένα, µια γυναίκα από τον Περσικό Κόλπο. Ελαβα µέρος γιατί πίστευα ότι ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός. Οµως, έπειτα από τρεις µέρες µακιγιάζ, φωτογραφήσεων και µαθηµάτων πώς να περπατάµε στη σκηνή,προτίµησα να γυρίσω στα µαθήµατά µου», εξηγεί.

Δύσκολες ερωτήσεις
Οι υποψήφιες κρίθηκαν εν τέλει από τη συνολική τους εµφάνιση. Αλλωστε, το µοναδικό ερώτηµα που τους τέθηκε ήταν υπερβολικά εύκολο για να αναδείξει τις γνώσεις και το πνεύµα τους. «Οκρόκος του αυγού είναι κίτρινος ή λευκός;», ρώτησε ένας κριτής τη «Μις Τυνησία». «Κίτρινος», απάντησε εκείνη, γέρνοντας ελαφρώς το κεφάλι προς τα πίσω και γελώντας. Λίγα λεπτά αργότερα, στέφθηκε Μις Αραβία 2010.


Τριπλασιάστηκαν τα διαζύγια στο Ιράν!

κριση ΠΕΡΝΑ
ο θεσµός του γάµου και στο Ιράν. Μέσα σε δέκα χρόνια τα διαζύγια τριπλασιάστηκαν – από 50.000 το 2000 έφθασαν τα 150.000 φέτος – ενώ οι γάµοι µειώθηκαν. Το φαινόµενο καταγράφεται κυρίως στην Κεντρική και όχι στην εύπορη Βόρεια Τεχεράνη, η οποία θεωρείται πιο δυτικοποιηµένη.

Κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν πως οφείλεται στο ότι αναβαθµίστηκε η θέση της γυναίκας στην ιρανική κοινωνία. Οι γυναίκες πλέον σπουδάζουν, εργάζονται κι έχουν υψηλότερες προσδοκίες. Με τη στήριξη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους δεν φοβούνται να ζητήσουν διαζύγιο από έναν σύζυγο που τις κακοποιεί. Οι πιο φιλελεύθεροι σχολιαστές αποδίδουν την κατάσταση στο αυξηµένο κόστος ζωής και την ανεργία, ενώ οι πιο συντηρητικοί ισχυρίζονται πως οι νέοι έχουν χάσει την πίστη τους στον Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου