"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Προκλητική ταινία κατά της Ορθοδοξίας και των Χριστιανών της Αλβανίας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ
Τον έχουν απειλήσει δεκάδες φορές Αλβανοί παρακρατικοί, χωρίς ωστόσο να κάμψουν το φρόνημα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστασίου. Μαζί του στοχοποίησαν την ορθόδοξη παρουσία στην Αλβανία.
Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα ορισμένοι καθηγητές Ιστορίας με τις πλάτες κρατικών υπηρεσιών πρόβαλαν την Ορθοδοξία ως Δούρειο Ίππο της Ελλάδος, ενώ επιχείρησαν να… ράψουν εθνικιστικό κοστούμι στον Αρχιερέα που κοσμεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και έχει κατά καιρούς ευεργετήσει ακόμη και μουσουλμάνους πολίτες δίχως να αναζητήσει ανταλλάγματα.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, η αλβανική προκλητικότητα υπερέβη τα εσκαμμένα. Εκφράστηκε στο πρόσωπο του σκηνοθέτη Edmond Budina, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του Αλβανούς Αξιωματούχους, το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Αλβανίας (χρηματοδότησε κατά 60% την ταινία) αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας (συγχρηματοδότης της ταινίας) διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα, παρουσιάζοντας με συκοφαντικό τρόπο τους Ορθόδοξους ιερείς της Αλβανίας ως βλάσφημους και ανήθικους.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά: Πριν από το Πάσχα, μετά από μία έντονη διαφήμιση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας προβλήθηκε στις αίθουσες κινηματογράφου στα Τίρανα η ταινία με τίτλο «Balkan Baras» η οποία ευθέως βάλλει σαρκαστικά και με τον πιο ακραίο τρόπο εναντίον ορθοδόξων κληρικών και ως προέκταση κατά της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Edmond Budina και φερόμενο ως εμπνευστή του σεναρίου δήθεν στο παλαιό νεκροταφείο του χωριού Κοσίνα γίνονταν παράνομοι εκταφιασμοί στα κοιμητήρια των παλαιών κατοίκων του χωριού, τα οστά των οποίων κάποιοι τα πουλούσαν ως οστά Ελλήνων στρατιωτών.
Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας ομολογεί, ο οποίος ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ιταλία, πρόκειται για μία ιστορική οδυνηρή πραγματικότητα με εμπόρους ανθρωπίνων οστών και ιερόσυλους τάφων.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και του Προκαθημένου της Αρχιεπισκόπου Αναστασίου που επικαλέστηκαν απόφαση της Εισαγγελίας Πρεμετής για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, προς τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, καθώς και προς τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ιταλίας η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει ότι η Εισαγγελέας Σιλβάνα Πάνη, αφού έλαβε υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, τα οποία είχαν σχέση με το γεγονός, αλλά και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας κήρυξε γραπτώς πως «από την έρευνα ΔΕΝ προκύπτει ότι κατά τις εκσκαφές που τελέστηκαν στην περιοχή του Ναού της Παναγίας του χωριού Κοσίνα, να έχουν γίνει πράξεις οι οποίες υποβιβάζουν την τιμή προς τους νεκρούς.
Επίσης, σ’ αυτή την απόφαση αναφέρεται πως «ο κύριος στόχος αυτών των εκσκαφών ήταν όχι η παραβίαση των τάφων, αλλά η εκταφή των οστών Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν σ’ αυτή την περιοχή κατά το έτος 1940-1941».
Από τις έρευνες της Εισαγγελίας αποδείχτηκε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολείπονται τόσο η αντικειμενική, όσο και η υποκειμενική εικόνα ενός ποινικού αδικήματος, όπως είναι η ιεροσυλία σε νεκροταφείο.
Και όμως, παρά τις αποφάσεις της Αλβανικής Δικαιοσύνης ο κ. Budina προσβάλλει χωρίς αιδώ τον ορθόδοξο κλήρο και τους Χριστιανούς της Αλβανίας, καθώς τολμά να αγνοήσει τους δικαστικούς λειτουργούς και με χρήματα του αλβανικού κράτους να «κατασκευάσει» μια ψεύτικη ιστορία με σαφή σκοπιμότητα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για τα γυρίσματα της ταινίας βεβηλώθηκε ο ιστορικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (10ος αιώνας) στο χωριό Λάμποβο.
«Διαμαρτυρόμαστε δυναμικά ενάντια στα υπεύθυνα όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, γιατί έδωσαν την άδεια στον Edmond Budina να γυρίσει μέσα στο θρησκευτικό μνημείο την προσβλητική ταινία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία εκθέτει άσχημα τη θρησκεία στη σύγχρονη Αλβανία.
Καταγγέλλουμε, συγχρόνως, την ξεκάθαρη καταπάτηση του Νόμου 10057/22.1.2009, ο οποίος διευκρινίζει ότι το κράτος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα θρησκευτικό μνημείο μόνο για ανώτερα συμφέροντα και μόνο αφού έχει συμφωνήσει προκαταρκτικά και η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας», επισημαίνεται στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου, η οποία εύλογα αναρωτιέται σε άλλο σημείο της Επιστολής εάν αποτελεί «ανώτερο συμφέρον» να κοροϊδεύεις έναν Αλβανό ορθόδοξο ιερέα.

Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου