Στα χημικά «έπνιξαν» τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Υποδομών οι δυνάμεις των ΜΑΤ, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ομάδα αυτοκινητιστών που πέταξε... μπουκάλια προς το κτίριο. Λίγο νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες ταξί άκουγαν από τους εκπροσώπους τους ότι η συνάντηση με τον υπουργό Γ. Ραγκούση δεν είχε αποτέλεσμα.
Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών πρότειναν στον υπουργό 6μηνο μορατόριουμ και διάλογο, όπως όμως λένε ο Γ. Ραγκούσης απέρριψε το αίτημά τους. Οι αυτοκινητιστές επανέλαβαν και σήμερα την πρόθεση τους για παράταση των κινητοποιήσεών τους επ' αόριστον, «εφόσον δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και καμιά συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο». Πλέον, μιλούν για "αντάρτικο", καθώς θα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χωρίς να τις προαναγγέλλουν.
Χθες οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών κλιμακώθηκαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες που έφταναν ή ήθελαν να φύγουν από τη χώρα μέσω των λιμανιών της και των αεροδρομίων της.
Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεών τους, απέκλεισαν το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας επίσης μεγάλη αναστάτωση.
Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα
Εν τω μεταξύ συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί και στην επαρχία.
Περίπου 300 ιδιοκτήτες από Αχαϊα και Αιτωλακαρνανία "ελευθέρωσαν" για λίγη ώρα τα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.
Ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν ακόμα τα εκδοτήρια εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας.
Στις 9 το πρωί, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν με τα οχήματα τους έξω από το νοσοκομείο Χανίων όπου και εκπρόσωποι τους έδωσαν εθελοντικά αίμα για τις ανάγκες της αιμοδοσίας. Στη συνέχεια έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη, ενώ το μεσημέρι θα πάρουν μέρος στην παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.
Εκεί οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, απέκλεισαν το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους τουρίστες, καθώς τους ανάγκασαν να περπατούν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προειδοποιούν πως η ουρά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της εθνικής οδού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.
Στην Αλεξανδρούπολη οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν πορεία και συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ενώ στην ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην επ’ αόριστο απεργία που έχει αποφασίσει το Κλαδικό τους Συμβούλιο, και όπως αναφέρουν στο κείμενο του ψηφίσματός τους «λένε ΝΑΙ στην απελευθέρωση του ταξί, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Στο μεταξύ οι ιδιοκτήτες ταξί της Κορινθίας συγκεντρώθηκαν, από τις 10 το πρωί, στο σταθμό διοδίων Καλαμακίου στον Ισθμό και σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν δωρεάν.
Επίσης, τα ξημερώματα τα ταξί του Άργους και του Ναυπλίου σήκωσαν τις μπάρες στο σταθμό διοδίων στο Σπαθοβούνι και από τις 10.00 το πρωί περισσότερα από 350 ταξί από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Κυπαρισσία παρατάχθηκαν στο σταθμό διοδίων Νεστάνης και τα αυτοκίνητα περνούσαν χωρίς να πληρώνουν.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ραδιοταξί Τρίπολης, Σωτήρης Πλεσσιώτης, στόχος τους είναι να μην αποκλείσουν το αεροδρόμιο Καλαμάτας και τα λιμάνια της Περιφέρειας προκειμένου να μην δημιουργήσουν προβλήματα στους τουρίστες και στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου της Πελοποννήσου. Όπως σημείωσε σε κάθε πόλη υπάρχουν ταξί διαθέσιμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες, όπως για παράδειγμα νεφροπαθείς.
Στη Θεσσαλονίκη η πορεία των ιδιοκτητών ταξί με τα οχήματα τους προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και αναγκαστικές αλλαγές των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν και κάποια ταξί της Χαλκιδικής, θα συνεχιστεί στη Ν. Εγνατία και θα καταλήξει στη Βούλγαρη. Μέρος των ταξί θα συνεχίσει ως τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», αλλά χωρίς να επιχειρήσει αποκλεισμό, ή κλείσιμο δρόμων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου